Rap-duo JVG:n keikalle kerääntyi viime viikolla valtaisa joukko suomalaisia – myös maailmalla noteerattiin Helsingin poikkeuksellinen virtuaalipotentiaali - Nyt.fi | HS.fi
Nyt.fi|Nyt.fi

Rap-duo JVG:n keikalle kerääntyi viime viikolla valtaisa joukko suomalaisia – myös maailmalla noteerattiin Helsingin poikkeuksellinen virtuaalipotentiaali

JVG:n keikan järjestelyt puhuttivat poikkeuksellisuutensa vuoksi myös Suomen rajojen ulkopuolella.

JVG:n etävappukeikka kiinnitti The Guardianin ja Forbesin huomion.

Julkaistu: 7.5. 16:40, Päivitetty 7.5. 16:54

Suomi mainittu! Viime viikolla suomalaiset juhlivat työväen juhlaa etäyhteyden välityksellä. Myös Helsingin kaupunki tarjosi suomalaisille kulttuurielämyksiä etäyhteydellä.

Perinteinen Mantan lakitus siirtyi verkkoon ja rap-duo JVG esitti konsertin virtuaalitodellisuudessa, jonne yleisö pystyi luomaan myös oman avatarinsa. Keikka järjestettiin yhteistyössä virtuaaliteknologiaan erikoistuneen Zoanin ja musiikkiyhtiö Fullsteam Agencyn kanssa.

Tapahtuman järjestäjät arvioivat, että konserttia seurasi noin 13 prosenttia suomalaisista eli 700 000 katsojaa. Helsingin Sanomissa julkaistun konserttiarvion pääset lukemaan tästä.

Suomen suurimmaksi virtuaalikeikaksi julistettu show kiinnitti myös kansainvälisen huomion.

”Helsingin valtava VR-keikka on vihje virtuaaliturismin potentiaalista”, Guardian-lehti otsikoi. Lehden toimittaja Sarah Baxter kertoo tekstissään osallistuneensa tapahtumaan ananakseksi puetulla avatarilla.

”Löysin itseni keikalta Helsingin senaatintorilta lähes 150 000 muun ihmisen kanssa. Olin pukeutunut valtavaksi ananakseksi nimeltä Temperamenttinen Satuilija ja viskelin samppanjaa suomalaiselle rap-duo JVG:lle heidän esiintyessään livenä lavalla kaupungin uusklassisen katedraalin edessä”, Baxter kirjoittaa.

Helsingin virtuaalivappu oli vain osa vuonna 2018 käynnistettyä ”Maailman virtuaalipääkaupunki”-nimistä projektia, jossa virtuaalisia ympäristöjä on luotu senaatintorin lisäksi Alvar Aallon kodista sekä Lonnan saaresta.

Guardianin tekstissä pohditaan, että Helsingillä olisi potentiaalia toimia virtuaalimatkailun suunnannäyttäjänä. Samoilla linjoilla oli myös Forbes-lehti.

”Laajemman virtuaalisen Helsingin turistialoitteen puitteissa kehitetty virtuaalinen Vappu on ehkä suurin esimerkki virtuaalitodellisuuskonserttien ja -matkailun potentiaalista”, lehti kirjoittaa.

Ehkäpä Helsinki lanseeraa vielä tulevaisuudessa myös virtuaalisen kauppatorin, jonne pääsemme kylpemään suihkulähteessä.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Nyt.fi luetuimmat

Luitko jo nämä?