Monen kesätyöt alkavat nyt poikkeuksellisesti kotona – keräsimme asiantuntijoiden neuvoja uuden työn aloittamiseen etänä - Nyt.fi | HS.fi
Nyt.fi|Nyt.fi

Monen kesätyöt alkavat nyt poikkeuksellisesti kotona – keräsimme asiantuntijoiden neuvoja uuden työn aloittamiseen etänä

Uuden työn aloittaminen on aina jännittävää, mutta miten onnistuu sopeutuminen, verkostoituminen, työpaikkakulttuuriin samastuminen etänä tai työpakalla, jossa on paikalla vain osa tekijöistä vähintään puolentoista metrin etäisyydessä?

Uuteen työyhteisöön sopeutuminen voi olla haasteellista, kun työt tehdään etäyhteyden välityksellä. Kuva: Antti Aimo-Koivisto

Julkaistu: 22.5. 10:04

Koronaviruksesta johtuvat poikkeusolot laittoivat kesäsuunnitelmat uusiksi myös kesätöiden osalta.

Nuoret kertoivat HS:n jutussa huhtikuun lopussa, että poikkeusolojen myötä monen kesätyöpaikat muuttuivat epävarmoiksi. Osalla työt peruuntuivat kokonaan ja useat aloittavat uudet työt nyt vallan erilaisissa olosuhteissa, kuin mitä kevättalvella kenties vielä kuvittelivat.

Hallitus linjasi 4. toukokuuta pidetyssä poikkeusolojen purkutoimia koskevassa tiedotustilaisuudessa, että etätöitä on syytä jatkaa kesän yli.

Monen kesätyöt alkavatkin siis jaetun toimistotilan sijaan oman keittiönpöydän äärestä.

Uuteen työhön ryhtyminen on aina jännittävää, mutta miten onnistuu sopeutuminen, verkostoituminen, työpaikkakulttuuriin samastuminen etänä tai työpakalla, jossa on paikalla vain osa tekijöistä vähintään puolentoista metrin suojaetäisyyden päässä? Keräsimme asiantuntijoiden neuvoja uuden työn aloittamiseen poikkeusoloissa ja etänä.

Poikkeusolot vaativat työantajilta huomaavaisuutta. Urapalveluiden asiantuntija Leena Itkonen Helsingin yliopistosta painottaa työnantajan vastuuta uudessa tilanteessa.

”Tilanne tosiaan tekee läpinäkyväksi sen, kuinka selkeää perehdytys on”, Itkonen sanoo.

Itkosen mukaan keskusteluyhteys työn alussa on poikkeusoloissa ja etätöissä erityisen tärkeää.

Monet opiskelijat ovat kevään aikana tottuneet etätyöskentelyyn opinnoissaan, mutta työpaikan työkulttuuriin ja niin kutsuttujen ”kirjoittamattomien sääntöjen” opettelu on eri asia. Tavallisesti työilmapiiristä opitaan kokoushuoneissa ja kahviautomaattien vieruksilla, mutta nyt sekä Itkonen että Helsingin yliopiston opetuksen strategisten palveluiden asiantuntija Eric Carver ehdottavat uuden työkaverin mentorointihetkiä, jotta työyhteisöön sopeutuminen jouhevoituisi.

Carverin mukaan poikkeusoloissa työpaikat voisivat lisätä kahden keskeistä vuorovaikutusta esihenkilön ja työntekijän lisäksi myös työtovereiden välillä. Uutta työntekijää kokeneempi kollega voisi huolehtia nimen omaan siitä, että niin kutsutut kirjoittamattomat tavat tulevat tutuksi.

Itkosen mukaan työntekijät voisivat myös mahdollisuuksiensa mukaan simuloida tavallista toimistoympäristöä pitämällä puheyhteyttä auki esimerkiksi uuden työn ensimmäisinä päivänä. ”Siten, että molemmat tekevät omia juttujaan, mutta on mahdollisuus huikata, kuin oltaisiin perehdytyksessä.”

Työn itseohjautuvuus on ollut muotisana jo pitkään, mutta vasta koronaviruksesta johtuvissa poikkeusoloissa sitä on päästy toteuttamaan tositoimissa.

Itseohjautuvan työn edut liittyvät muun muassa siihen, että esimerkiksi etätöissä työn tuottavuus paranee, kun avokonttorin äänet ja kollegoiden kommentit eivät samalla tavalla tuo työhön taukoja.

Työstä riippuen myös työajat taukoineen voi ajoittaa itselle sopivimpaan vuorokauden aikaan.

Itseohjautuvan etätyön sudenkuoppia ovat puolestaan esimerkiksi työajan venyminen. Etätöissä hommia ei illallisella välttämättä saa pois mielestä, kun on muutamaa tuntia aikaisemmin ollut saman pöydän ääressä Zoom-kokouksessa.

Sekä Carver että Itkonen peräänkuuluttavat palautumisen merkitystä myös poikkeusoloissa tai erityisesti silloin.

”Jaksaminen saattaa pandemian aikaan olla muutenkin koetuksella”, sanoo Carver.

Neuvoja kesätyöläisille on kerätty palkansaajienkeskusjärjestöjen Sak:n, Sttk:n ja Akavan yhteisille kesäduunari-sivustolle.

Palveluun voi myös soittaa ja lähettää viestejä. Me soitimme.

Kesäduunari-infon neuvojan Anni Ritarin mukaan palveluun ei toistaiseksi ole suuressa määrin tullut poikkeusoloihin liittyviä yhteydenottoja. Yleisimmät kysymykset liittyvät Ritarin mukaan perinteisesti palkkaukseen, työvuoroihin ja työaikaan. Niistä on kyselty tänäkin keväänä.

Ritarin mukaan joitakin yhteydenottoja on tullut siihen liittyen, että kesätyöt ovat koronaviruksesta johtuvan tilanteen vuoksi peruuntuneet kokonaan. Tavallisesti kesätöiden kaltaisista määräaikaisista töistä irtisanominen ei ole mahdollista.

Nyt poikkeusolojen vallitessa niin kutsuttu koeaikapurku voidaan yksityisellä sektorilla toteuttaa työlainsäädännön määräaikaisten muutosten nojalla tuotannollisella ja taloudellisella perusteella.

Ritari muistuttaa, että kaikissa tilanteissa työsopimuksen purkamiseen johtaneita syitä kannattaa kartoittaa tarkasti.

Työsopimuksen irtisanominen koronaviruksen varjolla ei Ritarin mukaan ole oikea vaihtoehto. Arvaamattoman tilanteen vuoksi työsopimuksen joustavuudesta kannattaa keskustella työn antajan kanssa.

”Työntekijä voi esimerkiksi kysyä, onko mahdollista että työ alkaisi myöhemmin”, Ritari sanoo.

Kuluneen kevään ja peruuntuneiden suunnitelmien varjostaessa arkea poikkeusoloista alkaa olla vaikea keksiä enää mitään positiivista. Ritarin mukaan etätyöt saattavat kuitenkin kannustaa esimerkiksi siihen, että kaikenlaiset ylimääräiset kulissit murtuvat. Teams-kokouksissa taustalla vilkkuvat kotisohvat ja kirjahyllyt, ja tunnelma saattaa olla jopa rennompi ja helpommin lähestyttävä kuin esimerkiksi perinteisessä toimistokokouksessa.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Nyt.fi luetuimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat

Uusimmat