Yhdysvaltalainen laulaja Billie Eilish julkaisi videon, jossa hän vajoaa tummaan veteen ja vaatii ulkonäön arvostelijoita hiljenemään: ”Vaikka et ole nähnyt kehoani, arvostelet sitä silti” - Nyt.fi | HS.fi
Nyt.fi|Nyt.fi

Yhdysvaltalainen laulaja Billie Eilish julkaisi videon, jossa hän vajoaa tummaan veteen ja vaatii ulkonäön arvostelijoita hiljenemään: ”Vaikka et ole nähnyt kehoani, arvostelet sitä silti”

Bille Eilish pukeutuu suuriin vaatteisiin, jotta keskustelu ei pyörisi hänen kehonsa ympärillä. Silti hän tuntuu jatkuvasti joutuvan tilainteisiin, jossa puhutaan juuri siitä.

18-vuotias Billie Eilish on voittanut viisi Grammy-palkintoa.

Julkaistu: 29.5. 10:59

Videolla yhdysvaltalainen laulaja Billie Eilish riisuu ensin hupparinsa ja vajoaa sitten pikkuhiljaa silmiään myöten tummaan veteen.

Tiiviisti kameraan katsova Eilish vaatii videolla selitystä sille, miksi häntä ja kenties myös muita ihmisiä arvostellaan kehon, ulkonäön ja vaatetuksen perusteella.

Viisi Grammy-palkintoa voittaneen 18-vuotiaan poptähden tavaramerkiksi voisi usvaisen äänensä lisäksi kutsua hänen ylisuuria vaatteitaan. Eilishin tunnistaa vihreästä juurikasvusta ja polvia hipovista, suurista yläosista.

Tyyli on tietoinen valinta, Eilish on kommentoinut moneen otteeseen.

Huhtikuussa laulaja kertoi Dazed-sivustolle tyylin juontuvan yksinkertaisesti siitä, ettei hän ole pitänyt kehostaan.

Eilish sanoo haastattelusta, että suhtautuu nykyisin kehoonsa suopeammin muttei silti välitä kiinnittää siihen huomiota.

”Viime vuonna kävi kerran niin, että olin alasti, enkä tunnistanut omaa kehoani, koska en ollut nähnyt sitä hetkeen”, Eilish kuvailee haastattelussa.

Syyskuussa Nyt kirjotti Eilishin joutuneen viime kesänä ilkeän nettikirjoittelun kohteeksi, kun laulaja oli pukeutunut ihonmyötäiseen toppiin astuessaan ulos bussista tervehtimään fanejaan.

Joku otti kuvan, se lähti viraaliksi ja alta aikayksikön aihe, siis laulajan keho, oli Twitterin puhutuin, Eilish kertoi Elle-lehden haastattelussa.

Toppijupakka kirvoitti juurikin sellaisen keskustelun, jota Eilish on sanonut yrittävänsä välttää pukeutumalla suuriin vaatteisiin.

Keskiviikkona julkaistu Not My Responsibility -video tehtiin alun perin Eilishin kiertueen väliaikaviihdykkeeksi. Koronaviruksesta johtuvien maailmanlaajuisten poikkeusolojen vuoksi kiertuetta jouduttiin siirtämään.

Laajan kansainvälisen huomion saavuttanut video toteaa, että valitsi laulaja ylleen kuinka paljon tai vähän vaatteita tahansa, jollain on siitä mielipide. Eilish sanoo videolla, että joko arvostelijat kommentoivat hänen tyyliään tai käyttävät sitä arvostellakseen muita.

”Vaikka et ole koskaan nähnyt kehoani, arvostelet sitä silti.”

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Nyt.fi luetuimmat

Luitko jo nämä?