Uusin Tiktok-trendi: ihmiset tekevät palvelussa asioita, joita Miley Cyrus haluaa heidän tekevän - Nyt.fi | HS.fi

Uusin Tiktok-trendi: ihmiset tekevät palvelussa asioita, joita Miley Cyrus haluaa heidän tekevän

Tiktokissa leviää trendi, jossa käyttäjät antavat laulaja Miley Cyruksen päättää puolestaan esimerkiksi, minkälaisen tatuoinnin ottavat tai mikä heidän lapsensa nimeksi annetaan.

Laulaja Miley Cyrusin neuvot ovat nyt kuumaa kamaa Tiktokissa.­

10.12.2020 13:57

Tiktok-käyttäjät tekevät nyt mitä vain laulaja Miley Cyrus tahtoo. Tai ainakin he sanovat tekevänsä, jos Cyrus vain kommentoi heidän päivityksiään sovelluksessa.

Vapaasti suomen kielelle käännettynä trendi kulkee nimellä ”jos Miley Cyrus kommentoi tätä”.

Käyttäjät ympäri maailmaa kirjoittavat päivityksiinsä esimerkiksi ottavansa tatuoinnin tai tekevänsä ”mitä vain”, jos laulaja vain kommentoi.

Ja Cyrushan kommentoi.

Tähän mennessä Cyrus on esimerkiksi päättänyt erään Tiktok-käyttäjän syntymättömän lapsen nimen (California) ja kehottanut toisen jättämään ihastuksensa.

Eräs käyttäjä sanoi ottavansa ensimmäiseksi tatuoinnikseen mitä tahansa Cyrus hänen toivoo ottavan.

”Kyllä, olen pitänyt kultaisia stringejä”, laulaja kommentoi.

Myöhemmin sama käyttäjä julkaisi uuden videon. Hän kertoi, ettei aio ottaa Cyrusin ehdottamaa tatuointia.

Käyttäjä de4dangel julkaisi kumppaninsa kanssa videon saatesanoin ”jos Miley Cyrus kommentoi, menemme naimisiin”. Pian Cyrus jakoi parille kommenttikentässä onnentoivotuksensa ja kirjoitti toivovansa, että liitto ”sujuisi heillä paremmin kuin hänellä”. Cyrus avioitui Nälkäpeli-elokuvista tutun australialaisnäyttelijä Liam Hemsworthin kanssa joulukuussa 2018. Pari erosi noin kahdeksan kuukautta avioitumisestaan, elokuussa 2019, kertoo People-lehti.

Cyrus on kehottanut myös seuraajiaan unohtamaan ihastuksensa ja keskittymään esimerkiksi koulutöihin.

Käyttäjä thesophiamazri sanoi lopettavansa ihastukselleen tekstailun ja palaavansa läksyjensä pariin, jos vain Cyrus kommentoisi hänen videota. Pian Cyrus kertoi kommenttikentässä koulun olevan hyvästä, ja seuraavalla videollaan käyttäjä lupasi tehdä kotiläksynsä.

Toistaiseksi laulaja ei ole kommentoinut trendiä tai esimerkiksi sitä, kuinka tosissaan hän kehotuksiaan Tiktokissa jakaa.

Siitä huolimatta ainakin osa käyttäjistä on toteuttanut laulajan kommentin mukaisen kehotuksen. Esimerkiksi käyttäjä hell0.kitty.gutz päätyi Cyruksen kommentin mukaisesti värjäämään hiuksensa vaaleanpunaisiksi.

Julkkisuutisista raportoiva E-News osallistui trendiin Instagram-sivullaan.

E-News julkaisi 5. joulukuuta profiilissaan kuvan, ja lupasi päivityksessään kirjoittaa profiilin kuvaukseensa ”mitä vain Miley Cyrus haluaa”.

”Pahoittelemme kaikkea pahaa, mitä olemme kertoneet Miley Cyruksesta”, Cyrus kommentoi kuvan alle. E-News todella vaihtoi profiilitekstinsä kommentin mukaiseksi.

Tiktok on kuluneen vuoden aikana kasvattanut suosiotaan. Sovelluksessa jaettavat samastuttavat videot ja yhteisölliset trendit ovat brittilehti The Guardianin mukaan auttaneet nuorisoa selviämään koronaviruspandemiasta johtuvista poikkeuksellisista oloista.

Usein esimerkiksi tanssikoreografioiden opetteluun perustuvat Tiktok-trendit rakentuvat videoiden taustalle lisättävien kappaleiden varaan.

Marraskuussa kirjoitimme Tiktok-trendien vaikutuksista musiikkibisnekseen. Sony Musicin Services-tiimin senior manager Tatu Äikäs kertoi haastattelussa, että sovelluksesta on tullut tärkeä kanava uuden musiikin löytämisessä. Levy-yhtiöt ovat huomanneet sovelluksen vaikutuksen.

Myös Cyruksen kommentointi-trendin taustalla saattaa olla pyrkimys Tiktok-trendiksi päätymisestä. Useimpien ”If Miley Cyrus comments this” -videoiden taustalla nimittäin soi Cyruksen kappale Plastic Hearts laulajan 27. marraskuuta julkaistulta ja samaa nimeä kantavalta uudelta levyltä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat

Nyt.fi luetuimmat