Konepajan Loi Loi -ravintola tarjosi makujen harmoniaa ja komeat näköalat - Nyt.fi | HS.fi

Konepajan Loi Loi -ravintola tarjosi makujen harmoniaa ja komeat näköalat

Tislaamoravintola Loi Loista saa tällä hetkellä Hills Dumplingsin nyyttejä.

Kanelinen talon lonkero sopi höyrytettyjen kalanyyttien kaveriksi.­

26.1. 11:10

Loi Loi Rooftop Restaurant & Distillery

Pikatesti

Missä? Konepajankuja 5 C 6 A, p. 040 551 5010, loiloirooftop.com.

Koska? Ti–la 16–22.

Paljonko? Pääruuat 11,50–16,50 e ja gin & tonic sekä talon lonkerot 9 e.

Esteetön? Kyllä

Nouto tai kuljetus? Kyllä.

Vallilan Konepajan ravintolatarjonta on viime aikoina kohentunut. Ravintola-viinibaari Albina & Alexis ja lounasvetoinen Alice Italian ovat saaneet naapurikseen tislaamoravintola Loi Loin.

Ravintolaan saavutaan geneerisen toimistoaulan läpi, josta sujahdetaan hissillä kuudenteen kerrokseen. Vastassa odottaa makeileva klubimusiikki, jonka yli saa hieman huutaa. Meidät ohjataan suoraan lämmitetylle kattoterassille, josta avautuvat punatiiliset näkymät.

Loi Loita pyörittää kolme henkilöä. Edward Szechi on tislaamomestari, Sam Gregg toimii ravintolapäällikkönä, ja ruuasta ja konseptoinnista vastaa Filippo Phoumsavahn.

Sama kolmikko on myös Pienen Roobertinkadun Hills Dumplings -ravintolan takana. Tällä hetkellä Hills Dumplingsin ruokaa saa Loi Loista popup-ravintolan hengessä.

Käyntimme aikana henkilökuntaa vaikuttaa olevan asiakasmäärään verrattuna suhteellisen reilusti, mutta siitä huolimatta kaikki vaikuttavat kiireisiltä. Kun selaamme listaa, joku käy tislaamohuoneessa säätämässä pönttöjä. Toisen lasiseinän puolella rypytetään keskittyneesti dumplingeja eli täytettyjä taikinanyyttejä. Tässä ravintolassa voi melkein aistia käsityön arvostuksen.

Asiakkaat henkilökunta huomioi luontevasti. Meidänkin vointiamme ja tarpeitamme tiedustellaan ohimennen useaan otteeseen.

Ruoka on amerikanaasialaista. Täällä ei pelätä chiliä, ronskeja kastikkeita tai tuntuvaa paistopintaa.

Tilaamme alkuun vegaaniset bao-sämpylät, ranskanperunoita ja pikkelöityjä vihanneksia, pääruoaksi vielä possulla täytetyt ”new school” -nyytit sekä höyrytetyt kalanyytit.

Loi Loissa tislataan giniä, jota käytetään esimerkiksi talon omiin lonkeroihin. Siispä testiin gin & tonic Loi Loin tapaan sekä bitteröity ja kanelilla maustettu Luciano no. 3 -lonkero.

Jo ensimmäisen suupalan jälkeen huomaamme syövämme ja juovamme lähes tauotta. Lonkerossa käytetty kaneli ja ginin kardemummaisuus löytävät makuparit etikkaisista vihanneksista ja chilin poltteesta.

Maukkaiden ranskalaisten päälle on ripoteltu japanilaista furikake-mausteseosta, jonka syvä umamisuus nostaa nämä ranskanperunat parhaimpien syömieni joukkoon.

Kalanyyttien kookoksinen currykastike ja paahdetut kirsikkatomaatit ovat nappiparitus. Porsasnyyteissä maistaa samanaikaisesti syvyyttä ja kepeyttä, bao-sämpylät puolestaan huokuvat raikkautta.

Maut yllättävät. Ne ovat sitkeitä ja venyviä. Ruokailukokemusta sävyttää harmonia. Kaikkea kannattelee chili, jonka piirteet tuntuvat annoksissa virkistävinä ja ruokahalua kiihottavina.

Loi Loissa on energiaa, joka kumpuaa tekemisen innosta ja ammattiylpeydestä. Ja se jos mikä maistuu hyvältä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat

Nyt.fi luetuimmat