Munkkiniemeen aukesi mainio italialaisravintola, jonka pizzoista löytyy kekseliäisyyttä - Nyt.fi | HS.fi

Munkkiniemeen aukesi mainio italialaisravintola, jonka pizzoista löytyy kekseliäisyyttä

Naples ilahdutti runsaalla antipastolautasella ja oivallisilla pizzoilla.

Naplesin pizzoista löytyy luonnetta ja kekseliäitä täytteitä.­

23.2. 11:00

Naples

Pikatesti

Missä? Huopalahdentie 19, p. 041 318 2217, naples.fi.

Koska? Ma–to 11–21, pe 11–22, la 12–22 ja su 12–20.

Paljonko? Alkupalat 4,90–13,90 e, pizzat 12,90–19,90 e, pastat 10,90–16,90 e ja jälkiruuat 5,90–8,50 e. Lounas 10,70 e.

Esteetön? Kyllä.

Nouto tai kuljetus? Kyllä.

Munkkiniemeen aukesi syyskuussa ravintola Naples. Uudisrakennukseen perustettu pizzeria näyttää ulkoapäin kovin kliiniseltä italialaiseksi ravintolaksi.

Tunnelmaa löytyy kuitenkin sisältä. Huomion herättää laadukkaan näköinen kuparinhohtoinen sähköpizzauuni ja sitä ympäröivä paistohulina. Ensivaikutelma kertoo paikan luonteikkuudesta, kuten myös tarjoilijan kiikuttamien pizzojen ulkonäkö.

Ravintolan nimi on outo. Se viittaa tietenkin Napoliin, mutta miksi kirjoittaa englanniksi jotain, jolla on italiaksi ja suomeksi sama kirjoitusasu?

Pastaa, risottoa ja salaattia sisältävä ruokalista viestii monipuolisesta italialaisravintolasta.

Aluksi pöytään saapuu antipastolautanen. Se on anteliaan kokoinen – yhdelle mitoitetusta annoksesta riittää naposteltavaa kevyesti kahdelle. On parmankinkkua, napolilaista salamia, mozzarellatikkuja, herneenversoja, aiolia, puolikuivattuja kirsikkatomaatteja sekä paahdettuja oliivitahnaleipiä. Pisteet myös ilahduttavasta viimeistelystä.

Antipastoa seuraa mereneläväpasta. ”Näyttää ihanalta, järkyttävän kokoinen”, ystävä innostuu.

Yltäkylläiseltä näyttävä keko paljastuu kuitenkin pettymykseksi, sillä tagliatelleannoksesta puuttuu toivottua täyteläisyyttä. Pasta on valjua, ja tomaattikastikkeen, vihersimpukoiden, jättikatkaravunpyrstöjen ja lämminsavulohen yhdistelmä maistuu sieluttomalle.

Naplesin pizzat ovat sen sijaan taidonnäytteitä. Ne edustavat napolilaista pizzatyyliä, johon kuuluu kosteahko ja elastinen pohja. Reunoilta kauniisti täplittynyt pohja tuo mieleen Oulunkylästä ponnistavan Capperin pizzat.

En ole Naplesin pohjan suurin ystävä, mutta silti pizzat tekevät vaikutuksen. Täytteissä on kekseliäisyyttä, ja tarjolla on myös gluteeniton pohja sekä mukavasti neljä vegaanivaihtoehtoa.

Vahva Diavola-pizza on turvallinen valinta, mutta parmankinkkua ja hunajamelonia sisältävä valkoinen pizza lähentelee huippua. Viikunabalsamicon makeus pelaa lumoavasti mozzarellan, persiljan sekä muiden suolaisten ja makeiden täytteiden kanssa.

Hanasta löytyy Angelo Porettin kukkaista lageria. Talon punaviini on helppoa montepulcianoa.

Loppuun jaamme affogaton, joka on ystäväni sanoin silkkaa alkemiaa. Espresson ja vaniljajäätelön ajaton liitto saa täällä joukkoonsa toffeekastiketta, ja lopputulos on pettämätön nautinto.

Matalan kynnyksen ravintola löytänee asiakaskuntansa lähitienoon asukkaista.­

Melko täytenä perjantai-iltanakin tarjoilu pelaa ja odotusajat ovat maltilliset. Matalan kynnyksen paikka löytänee asiakaskuntaa lähitienoon väestä, ja Naples on jo avaamassa toista ravintolaa Jätkäsaareen.

Helsingissä on lukuisia erinomaisia laatupizzerioita. Jos Naples olisi avannut viisi vuotta sitten, siitä olisi muodostunut kaupungin puheenaihe. Nykyiselläänkin se on huomattavan hyvä munkkiniemeläispizzeria.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat

Nyt.fi luetuimmat