Tulppaanihieronta on nyt someilmiö ja Kotuksen kuukauden sana: Näytämme videolla, kuinka tulppaaneja hierotaan oikeaoppisesti - Nyt.fi | HS.fi

Tulppaanihieronta on nyt someilmiö ja Kotuksen kuukauden sana: Näytämme videolla, kuinka tulppaaneja hierotaan oikeaoppisesti

Tulppaanihieronta saa kukkakimpun muuttamaan muotoaan.

8.3. 12:41

Kotimaisten kielten keskus Kotus tiedotti viikko sitten maanantaina, että Kotuksen kuukauden sana helmikuussa 2021 on tulppaanihieronta.

Siis tulppaanihieronta.

Tulppaanihieronta on nyt kaikkialla. Ilmiö leviää Instagramissa hashtageilla #tulpanmassage ja #tulppaanihieronta. Jo sadat ihmiset ovat jakaneet kuvia tulppaaneistaan.

Tulppaanihieronta sopii erityisesti hieman nuutuneille kukille. Toimenpiteessä tulppaanien terälehtiä taivutellaan auki hieromalla niitä hellästi. Tällä tavalla kukka aukeaa ja muuttaa muotoaan täysin.

Kokeilimme tulppaanihierontaa Nyt.fi:n toimituksessa. Yllä olevalta videolta voi katsoa, kuinka hierontasessio sujui.

Tulppaanihieronnan takana on englantilainen kukkastylisti Willow Crossley. Crossley julkaisi ohjeen tulppaanihierontaan Instagram-tilillään 12. tammikuuta 2021. Hän käyttää toimenpiteestä sanaa ”reflexing”.

Tempusta innostuttiin erityisesti Ruotsissa, jossa otettiin käyttöön hashtag #tulpanmassage. Nyt on tulppaanihieronnan aika rantautua Suomeen!

Hierontaa on mahdollista hyödyntää myös muille kukille. Esimerkiksi ruusujen avaaminen johtaa näyttävään lopputulokseen.

Tulppaanit ovat kuitenkin tunnetusti kevään merkki. Niitä on helppo ostaa kotiin tai viedä lahjaksi. Vaikka Alankomaat tunnetaan tulppaanien kuningasmaana, ovat tulppaanit todella suosittuja myös Suomessa.

Yle kertoo, että tulppaaneja on Suomessa tällä hetkellä enemmän kuin koskaan, ja niiden määrä on tällä vuosituhannella jopa kaksinkertaistunut. Ei siis ihme, että tulppaanihieronta puhututtaa myös täällä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat

Nyt.fi luetuimmat