Sosiaalisessa mediassa innostuttiin linnuista: Parhailla tileillä riemastuttavat isonaurajat, kesykyyhkyt ja lintumaa Birbia - Nyt.fi | HS.fi

Sosiaalisessa mediassa innostuttiin linnuista: Parhailla tileillä riemastuttavat isonaurajat, kesykyyhkyt ja lintumaa Birbia

Instagramin meemeinä ja kuvauskohteina hurmaavat nyt monenkirjavat siivekkäät. Nyt.fi kokosi hauskimmat lintutilit.

Lieberliner, Pigeonsdoingthings ja Birdsofoz ovat luovat Instagramiin suosittua lintusisältöä.­

12.4. 17:52

Yhä useammat ihmiset haluavat katsella lintuja.

Viime vuonna alkanut poikkeustila onkin antanut monille enemmän aikaa havainnointiin. New York Times raportoi maailmanennätyksestä bongaustapahtumassa, ja myös HS kirjoitti lintujen lumosta ja antoi vinkkejä untuvikkoharrastajille.

Toinen koronakevät voi olla monella tapaa väsynyt ja karanteeni saattaa sulkea neljän seinän sisään, mutta ei hätää: Äärimmäisen matalan kynnyksen lintujen katseluun tarjoaa Instagram. Nyt.fi esittelee kuvapalvelun riemastuttavimmat lintuaiheiset tilit.

Osasta lintusisältöä saa kiittää juuri koronapandemiaa. Australialaisen Katrinan kollegat kadehtivat hänen ”maailman parasta Zoom-taustaansa” niin tohkeissaan, että hän päätti jakaa lintusisältöään myös sosiaalisessa mediassa.

Nyt BirdsofOz-tilillä on seuraajia jo yli 130 000. Ei sinänsä yllätä, että nämä linnut kirmaavat jo monen muunkin sydämiin:

Tilin ylläpitäjän mukaan parvekkeella vietetty aika on tehnyt hänestä tutun linnuille. Nyt ne eivät enää kavahda, vaikka päälle laskisi kukan. Mallia näyttää Baziksi nimetty isonauraja. (Kyllä, se on kookaburra-linnun suomenkielinen nimi.)

Toisaalta lintusomesta voi eksotiikan sijaan hakea myös tuttuihin eläimiin toisenlaisen näkökulman. Onko sinulla tapana vain sivuuttaa kesykyyhkyt eli pulut kadulla? Ehkä huomion määrä muuttuu, kunhan olet nähnyt puluja tekemässä asioita.

Sen niminen tili kerää yhteen parhaita kesykyyhkymeemejä, kuten vaikka tämän kaksikon rehvakkaan kaupunkikävelyn. Voiko fantasiaa pandemian jälkeisestä tämän osuvammin esittää?

Pääsiäisen jälkeenkin voi myös jäädä pohtimaan sitä, oliko puluilla osuus syödyissä herkuissa.

Entä muistatko Twitterissä villinneen punakaulakyyhkyn? Puluja tekemässä asioita -tilillä on teoria siitä, miten tuo värillään ihastuttanut laji voi ilmaantua kaupunkiympäristöön. Puluhan saa näyttävän värityksen kiitokseksi autolle osuneesta onnistuneesta ulostuskuviosta.

Mitään lintuja ei myöskään katso samalla tavalla, kun saa tietää maasta nimeltä Birbia. Instagramin sakeinta lintusisältöä ovat liuta tilejä, jotka kertovat kuvitteellisesta, ”vapaiden lintujen valtakunnasta”.

Birbian salaiset agentit noutavat meemejä vihollislinjan tuolta puolen ja varoittelevat parhaiden soturiensa tuhovoimasta. Kuten vaikka kyvystä murskata kokonaisia planeettoja.

Birbian päämajasta taas annetaan esimerkiksi lausuntoja, joissa oikeistolintupuolueen puheenjohtaja esittää kaikki ihmistyöntekijät karkotettavaksi valtakunnasta.

Toisaalla palvelussa lintuihin voi ottaa kultturellimman otteen. Arvostetussa esittävien taiteiden Juilliardin Schoolissa korvaharjoitteita opettava säveltäjä Alexander Liebermann on noussut alaansa laajempaan suosioon eläinnuotinnoksilla.

Vahvasti edustettuna ovat totta kai linnut. Idänsilkkikerttusen laulua tulkitaan myös viululla.

Lemmikkinäkin tuttu kultatöyhtökakadu taas saa seurakseen lempeän kitarasäestyksen.

Sama onnistuu myös toisin päin: Lemmikkinä pidetyt linnut voivat imitoida ihmisten rakennelmien ääniä.

Tämä birb-meemiksi päätynyt kakadu on laulustaan päätellen vanhan koulukunnan tulostin.

Bongari voi helposti ottaa askelia kohti antoisia lintunäkyjä, niin ulkona kuin somessa! Käyskentelymallin antaa syntetisaattorilla säestetty, kadun ylittävä lintuperhe.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat

Nyt.fi luetuimmat