Korealaisyhtye teki version Nylon Beatin Rakastuin mä looseriin -kappaleesta – Musiikkivideo on saanut parissa päivässä yli 21 miljoonaa näyttökertaa - Nyt.fi | HS.fi

Korealaisyhtye teki version Nylon Beatin Rakastuin mä looseriin -kappaleesta – Musiikki­video on saanut parissa päivässä yli 21 miljoonaa näyttökertaa

Rakastuin mä looseriin -kappaleen korealaisversio Dreams Come True julkaistiin 1990-luvun loppupuolella. Nyt tyttöbändi Aespa on tehnyt siitä uuden version.

Vuonna 2020 perustetun Aespan aiempia singlejä ovat Black Mamba, Forever ja Next Level. Yhtye julkaisi lokakuussa ensimmäisen albuminsa Savage.

22.12.2021 14:51

Nylon Beatin vuoden 1996 hitti Rakastuin mä looseriin on saanut uuden elämän – kiitos eteläkorealainen tyttöbändin. Vuonna 2020 perustettu k-pop-yhtye Aespa julkaisi alkuviikosta kappaleesta oman versionsa nimellä Dreams Come True.

Nylon Beatin hittibiisin tutun taustamelodian voi tunnistaa jo kappaleen alkumetreillä. Suomenkieliset sanat ovat vaihtuneet englannin- ja koreankielisiin sanoituksiin, ja kertosäkeessä laulettu ”rakastuin mä looseriin” kääntyy sanoiksi ”dreams come true”.

Kappaleesta maanantaina 20. joulukuuta julkaistu musiikkivideo on ehtinyt kerätä muutamassa päivässä yli 21 miljoonaa näyttökertaa Youtubessa. Aiheesta uutisoi aiemmin Iltalehti.

Videolla k-pop-bändin jäsenet Karina, Giselle, Winter ja Ningning laulavat ja tanssivat muun muassa avaruusaluksessa, kasveilla koristellussa juhlasalissa ja hämärässä autohallissa.

Kappaleessa lauletaan: ”Tuodaan 90-luku takaisin.”

Eikä ihme, sillä Rakastuin mä looseriin -kappaleen versio Dreams Come True julkaistiin alun perin jo 1990-luvun loppupuolella. Yhdeksi kappaleen tekijöistä on merkitty Rakastuin mä looseriin -kappaleen tuottaja Risto Asikainen.

Iltalehden vuoden 2020 haastattelussa Asikainen kertoo myyneensä joidenkin kappaleiden oikeuksia korealaiselle SM Entertainmentille, kun levy-yhtiön omistaja Lee Soo-man tuli tapaamaan häntä Suomeen.

Eteläkorealainen tyttöbändi S.E.S. julkaisi Rakastuin mä looseriin -kappaleesta oman versionsa vuonna 1998. Aespa ja S.E.S. ovat molemmat levy-yhtiö SM Entertainmentin yhtyeitä.

”Yhtäkkiä minulle alkoi tulla viestejä ja fanipaketteja Koreasta. Mietin, että ilmeisesti kappaleet ovat menestyneet ihan hyvin. Siihen aikaan ei voinut seurata biisien menestymistä oikein mitenkään Suomesta käsin”, Asikainen muistelee Iltalehden haastattelussa.

Rakastuin mä looseriin on Nylon Beatin kolmas single debyyttialbumilta Nylon Beat. Ilmestymisvuonnaan laulu sai Emma-ehdokkuuden vuoden parhaana kappaleena. Nylon Beat levytti kappaleen myös englanniksi albumille Nylon Moon nimellä Like a Fool.

Myös virolainen yhtye Best B4 teki vuonna 1996 kappaleesta coverversion. Viroksi kappaleen nimi on Ma armastan luuserit.

Nylon Beatin muita hittejä olivat muun muassa Viimeinen, 12 apinaa ja Satasen laina. Kuvassa ovat laulajat Erin Anttila (vas.) ja Jonna Geagea kuvattuna vuonna 1997.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat

Nyt.fi luetuimmat