Ruotsalainen Matilda Djerf on skandinaavisen nollari­muodin suunnannäyttäjä

25-vuotiaan ruotsalaisvaikuttajan ympärille on muodostunut muotikultti.

Ruotsalaisella Matilda Djerfillä on Instagramissa melkein 3 miljoonaa seuraajaa. Kuvakaappaukset Matilda Djerfin Instagramista

19.9. 10:36

Mitä Djerf edellä, sitä muut perässä.

Näin voisi kuvailla 25-vuotiaan Matilda Djerfin vaikutusta länsimaiseen muotiin viime vuosina. Hän on miljoonien seuraama ruotsalainen muoti- ja kauneusvaikuttaja, jonka vaatebrändin myyntitulojen odotetaan nousevan tänä vuonna 22 miljoonaan dollariin.

Näin pukeudut kuin Matilda Djerf”. ”Tyypit, mä saatoin juuri selvittää, kuinka Matilda laittaa hiukset.” Tiktokissa on lukuisia videoita, joissa yhdysvaltalaiset influencerit yrittävät jäljitellä Djerfin kuohkeaa hiustyyliä ja neutraalia meikkiä.

Djerfiä kuvaillaan The New York Timesin haastattelussa bisnesimperiumiksi, joka näyttää sosiaalisessa mediassa ”välähdyksiä pehmeästä ja skandinaavisesta unelmaelämästään”. Samat, skandinaavista unelmaelämää esittelevät kuvat löytyvät myös monien Pinterest-käyttäjien tauluista.

Djerf kertoo The New York Timesille olevansa tietoinen edustavansa länsimaisen yhteiskunnan käsitystä täydellisyydestä.

"Ymmärrän, kuinka paljon etuoikeuksia minulla on. Olen valkoinen, olen pienikokoinen, rusketun helposti, minun ei tarvitse käyttää meikkiä. Elämä voi olla minulle helpompaa näiden asioiden takia.”

Djerfin tyyliä voisi kuvailla varsin tunnistettavaksi, mutta ei räikeäksi. Kesällä julkaistuissa Instagram-kuvissa Djerfin yllä on nollarimuotia mukailevia, matalavyötäröisiä maksihameita ja balleriinakenkiä.

Näistä viidestä yksityiskohdasta koostuu Matilda Djerfin syyslook.

1. Iso, maanläheisen sävyinen bleiseri

2. Leveälahkeiset ”pestynmustat” (eng. washed black) farkut

3. Valkoiset lenkkarit, usein merkkiä New Balance

4. Dyson Airwrapilla kohotettu kuontalo

5. ”Puhdas tyttö” -meikki (eng. clean girl makeup)

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat

Nyt.fi luetuimmat