JaloTiina ja Cristal Snow joutuivat nettivihan kohteeksi, ja Yle muistutti katsojiaan jo alakoulusta tutusta säännöstä

Ylen ohjelmat Uuden musiikin kilpailu ja Hengaillaan ottivat Instagramissa kantaa osallistujiin kohdistuneeseen kiusaamiseen.

30.1. 16:05

Ylen ohjelmat joutuivat muistuttamaan katsojiaan viime viikolla kaksi kertaa alakoulusta tutusta säännöstä: kiusaaminen ei ole ok.

Portion Boys -yhtyeen jäsen JaloTiina eli Tiina Forsby kertoi torstaina Instagramissa joutuneensa nettivihan kohteeksi. Portion Boys kilpailee tänä vuonna Ylen UMK:ssa eli Uuden musiikin kilpailussa.

”Olin aika innoissani tästä mahdollisuudesta osallistua Suomen kovimpaan musa-ohjelmaan. Voin kuitenkin sanoa, että ihan tällaista en osannut odottaa”, hän kirjoitti päivityksessään.

Julkaisussaan Forsby kertoo, että hänellä on kymmeniä kuvakaappauksia hänestä kirjoitetuista kommenteista sekä valeprofiilien takaa lähetetyistä yksityisviesteistä.

Forsbyn jakamissa viesteissä häntä haukutaan ja hänen rooliaan yhtyeessä vähätellään.

”Ja totta kai myös kaikki muukin minussa on ollu melko julman arvostelun kohteena, ulkonäkö, persoona, aitous ja jopa puheääni. Mutta hei, joka leikkiin lähtee se leikin kestäkööt, niinhän se kohtuu kliseinen sanonta menee”, postauksessa sanotaan.

Vihaviestien määrä kasvoi sen jälkeen, kun UMK julkaisi keskiviikkona somekanavillaan videon, jossa osallistujat reagoivat toistensa kappaleisiin.

Videolla Forsby fiilistelee UMK-kappaleita ja arvailee niiden esittäjiä muiden artistien tapaan:

Perjantaina kiusaamiseen otti kantaa myös Uuden musiikin kilpailu, joka kertoi Instagram-tilillään, ettei hyväksy syrjimistä tai häirintää.

”UMK-biisit ja artistit herättävät meissä kaikissa paljon mielipiteitä, mutta mieti ennen kuin kommentoit”, kirjoitettiin somejulkaisussa.

Julkaisussa UMK:n tekijät kertovat lisänneensä somekanaviensa moderointia sekä kannustavat jokaista puuttumaan kiusaamiseen ja ilmiantamaan kommentteja myös muualla somessa.

Ilta-Sanomat uutisoi eilen, että Forsby kertoi Instagram-tarinassaan tekevänsä rikosilmoituksen kiusaajistaan.

Viime viikolla nettivihan kohteeksi joutui myös juontaja Cristal Snow, joka kertoi sunnuntaina Instagramissa uudesta Hengaillaan-sarjasta saamastaan palautteesta. Snow osallistui ohjelman ensimmäiseen jaksoon kilpailijana.

”Saaduista kommenteista päätellen voisi luulla, että eilen olisin murhannut jonkun. Sen verran vakava paikka Suomessa on tehdä viihdettä”, Snow kirjoitti.

Hengaillaan-visailuohjelma perustuu ruotsalaiseen På spåret -ohjelmaan, jota on tehty vuodesta 1987 lähtien. Sarja nauttii kotimaassaan suurta suosiota. Suomessa sen juontajina nähdään toimivat radiojuontaja Jenni Poikelus ja toimittaja Riku Rantala.

Ylellä lauantaina alkanut suomalaisversio sai katsojilta täystyrmäyksen somessa, kertoi Ilta-Sanomat. Osa katsojien pettymyksestä kohdistui ohjelman osallistujiin:

”Homofobiaa, naisvihaa. Kaikennäköistä ala-arvoista nimittelyä, koska pilasin kuulemma uuden viihdeohjelma olemalla itseni”, Snow kirjoittaa julkaisussaan.

Myös Hengaillaan-ohjelma otti Instagram-tilillään kantaa osallistujien kokemaan verkkovihaan.

”On ikävää, että joudumme heti UMK:n perään tekemään päivityksen samasta aiheesta”, alkoi sunnuntaina julkaistu päivitys, joka jatkui:

”Valitettavasti ensimmäisen jakson Hengaillaan kilpailijoihin on kohdistunut runsaasti asiatonta kommentointia ja kiusaamista. Tällainen käytös ei ole missään tapauksessa sopivaa missään yhteydessä. Ei somessa eikä missään muuallakaan.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat

Nyt.fi luetuimmat