Näin saat Tiktok-videosi näyttämään Wes Andersonin elokuvalta

HS Nyt yritti jäljitellä elokuvaohjaajan tyyliä, joka saa jopa Kouvolan näyttämään kauniilta.

| Päivitetty

Tiktok on viime viikkoina täyttynyt oman elämänsä Wes Andersoneista.

Kyse on elokuvaohjaaja Wes Andersonin symmetriaa ja pastellinsävyjä huokuvasta estetiikasta, jota Tiktokin innokkaimmat leffanörtit yrittävät nyt imitoida. Andersonin elokuvien kuvaustyyli saa jopa Kouvolan näyttämään kauniilta.

Wes Anderson -aiheisilla videoilla on Tiktokissa yli 700 miljoonaa näyttökertaa.

Moni yhdysvaltalaisohjaajan tyyliä imitoiva video alkaa ironisesti lauseella: ”Älä vaan käyttäydy kuin olisit Wes Andersonin elokuvassa.” Trendillä parodioidaan tietynlaista stereotypiaa ohjaajan faneista: elokuvafriikkejä, jotka näkevät symmetrisiä kuvakulmia kaikkialla.

Osalla tileistä opetetaan Andersonin estetiikan kulmakiviä. Muun muassa Tiktok-käyttäjä Esno art opettaa videollaan, kuinka editoida ja värimääritellä videoita Andersonin tyyliin.

Ohjaajan visuaalisen tyylin fanitilejä löytyy myös Instagramista, kuten @accidentallywesanderson, jossa esitellään Andersonin leffamaailmaa muistuttavia paikkoja. Tumblrissa käyttäjätili Wes Anderson Palettes on omistettu kokonaan Andersonin värimaailmalle.

Anderson tunnetaan muun muassa elokuvistaan The Royal Tenenbaums (2001), Moonrise Kingdom (2012) ja The Grand Budapest Hotel (2014).

Hänen uusin elokuvansa on vuonna 2021 julkaistu The French Dispatch. Elokuvassa soi Alexandre Desplatin säveltämä kappale Obituary, jota käytetään lähes kaikkien Andersonin elokuvia imitoivien Tiktok-videoiden taustamusiikkina.

Andersonia ja hänen luottokuvaajaansa Robert Yeomania pidetään yleisesti indie-elokuvien neroina. Helsingin Sanomien vuoden 2018 elokuva-arviossa Andersonin kuvaillaan olevan ”Yhdysvaltojen omaleimaisin nykyohjaaja”.

Näillä neljällä vinkillä voit saada omiin videoihisi Wes Andersonin estetiikkaa:

1. Pidä kuva symmetrisenä

Symmetrinen kuva on yksi Wes Andersonin tunnistettavimmista tyyleistä. Unohda kultainen leikkaus. Keskity siihen, että kohde on kuvan keskellä.

2. Etsi ympäriltäsi murrettuja pastellin sävyjä

Kuvaa asioita, joissa esiintyy murrettuja pastellinsävyjä, kuten beigeä ja oliivinvihreää. Videon editoinnissa värimaailmaa voi säätää hieman lämpimämmäksi. Varjoihin kannattaa lisätä sinivihreitä sävyjä. Keskisävyissä voi olla hieman magentaa.

3. Kuvaa staattisia ja vähäeleisiä tapahtumia

Andersonin elokuvissa kohtaukset ovat hyvin staattisia. Jos niissä on liikettä, se on varsin sulavaa ja hidasta.

Pidä käsi vakaana tai pidä puhelinta jotain jalustaa vasten, jotta saat mahdollisimman liikkumattoman kuvan. Kuvittele, että kuvaat liikkuvaa muotokuvaa.

4. Suosi retroa

Löytyykö ympäriltäsi jotain, missä näkyy aika ja patina? Retrot esineet, kuosit ja huonekalut ovat avain wesandersonmaiseen ilmeeseen.

Oikaisu 28.4. kello 14.46: Korjattu elokuvan virheellinen nimi The Crand Royal Tenenbaumsista The Royal Tenenbaumsiksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat

Nyt.fi luetuimmat