Näin somessa reagoitiin Loreenin voittoon: Muutoksia Ruotsin Nato-ehtoihin ja ”amatilais”raatien roastaamista

Laulava Eurooppa reagoi vahvasti Loreenin Euroviisu-voittoon sosiaalisessa mediassa.

Ruotsin edustaja Loreen voitti Euroviisut, vaikka ei saanut täyttä pistepottia yhdenkään maan yleisöltä.

Torijuhlat peruttiin ja perkeleet raikasivat kisakatsomoissa, kun naapurin Loreen nappasi viisuvoiton Suomen nenän edestä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Suomea edustanut Käärijä eli Jere Pöyhönen jäi toiseksi, vaikka sai Euroviisujen finaalissa yli 130 yleisöpistettä enemmän kuin toiseksi eniten yleisöpisteitä saanut Ruotsin Loreen.

Loreen sai nimittäin asiantuntijaraadeilta lähes 200 pistettä enemmän kuin Käärijä ja vei lopulta voiton yli 50 pisteen erolla. Euroviisujen finaalissa puolet pisteistä muodostuu asiantuntijaraatien äänistä ja puolet yleisöäänistä.

Kisakatsomoiden vahva reaktio asiantuntijaääniin on näkynyt myös sosiaalisessa mediassa, kun ihmiset ympäri laulavaa Eurooppaa ovat käsitelleet julkisesti viisujen lopputulosta.

Cha-cha-chanttaava yleisö

Sekä Tiktokissa että Instagramissa leviää lähetyksestä pätkäisty video, jossa kuuluu yleisön Cha cha cha -chantit pisteidenlaskun aikana.

”Everybody calm down”, viisujuontaja Hannah Waddingham yrittää hillitä yleisöä.

Videoiden alle on kertynyt yhteensä tuhansia kommentteja, joista osassa protestoidaan englanniksi asiantuntijaraatien äänten merkitystä. Näin fanit kommentoivat vapaasti suomennettuna:

”Epäreiluimmat Euroviisut, joita olen koskaan nähnyt”

”Mielestäni olisi paljon parempi, jos asiantuntijaraadin ääni painaisi vain 25 % ja yleisöäänet 75 %”

”Tämä näyttää, mitä yleisö todella HALUSI, suomalaisen kuninkaan voittavan 🇫🇮💚”

”Amatilais”raatien roastaamista

Lapinkuningas-tili tiivisti suomalaisten fiilikset heti tuoreeltaan. Ammattilaisraatien tehtävänä on arvioida erityisesti esiintyjän laulun kapasiteettia. Muita kriteereitä ovat itse esitys ja laulun alkuperäisyys.

Myös hervanta_puukko_piimameemit69-tili nosti esiin juryn eli ammattilaisraadin:

Muutoksia Ruotsin Nato-ehtoihin?

Hervanta_puukko_piimameemit69 nosti pöydälle myös kissan nimeltä Nato. Miten Suomi voi edistää tahollaan Ruotsin Nato-jäsenyyttä tällaisen kansallisen trauman jälkeen? Meemitili ehdotti seuraavaa:

Käärijä-mielialataulu

”Moodboardeja” eli mielialatauluja suomalaisen kulttuurin ikoneista taiteileva Mielialataulut-tili loi teoksen Käärijästä ja viisuillasta:

Kyllä täältä vielä noustaan!

Käärijä onnistui kevään aikana kohottomaan suomalaisten kansallista itsetuntoa ainakin 528 pisteellä, ja ehkä siksi tämä kalkkiviivoille jääminen tuntuukin näin pahalta.

Mutta kyllä tästäkin vielä selvitään. Euroviisujen jättämässä katkerassa krapulassa voi selvitä esimerkiksi katsomalla tätä Tunneviidakko-tilin kuvakarusellia:

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat

Nyt.fi luetuimmat