rac

Game of Thronesin viimeisen kauden traileri julkaistiin viimein, joten analysoimme kaikki neljä repliikkiä ja jokaisen kuvan

Kahden minuutin pituinen traileri on poikkeuksellisen taitavasti tehty dramaattinen minielokuva. Tämän jutun yhteydessä voit katsoa trailerin.

Game of Thronesin kahdeksannen ja viimeisen kauden ensimmäinen traileri on viimeinkin ilmestynyt.

Mitä kaikkea se kertoo viimeisestä kaudesta kahdessa minuutissa?

Analysoidaan ja spekuloidaan.

Sitä ennen täytyy todeta, että traileri on erinomainen.

Trailereiden tekeminen on alkanut erkaantua omaksi taiteenlajikseen, jossa on omat omituiset toimintatapansa. David Benioffin ja D. B. Weissin tekemä traileri osoittaa tyylitajua ja tavallaan ui vastavirtaan tässä trendissä.

Trailereista on tullut omanlaisiaan teoksia, koska niiden täytyy löytää tasapaino sen välillä, että ne eivät paljasta teoksesta liikaa, mutta ruokkivat fanien nälkää saada tietää edes jotain.

Esimerkiksi Disneyn tapa hakea tämä tasapaino on ollut jopa kehittää Marvel-elokuviensa trailereihin kohtauksia, joita lopullisessa elokuvassa ei edes nähdä.

GoT:in showrunnerit ovat sen sijaan tehneet kylmän viileästi komean kahden minuutin teoksen. Traileri on tunnelmallinen ja dramaattinen. Se kertoo kahdessa minuutissa pienen tarinan ja samalla nostaa esiin kiinnostavia hetkiä viimeiseltä kaudelta. Se ei kuitenkaan spoilaa kuin hyvin vähän. Kaiken taustalla soi Ramin Djawadin uusi tunteikas musiikki.

Käydään materiaaliin käsiksi. Tässä vaiheessa spoilerivaroitus. Tekstissä on tästä lähtien mahdollisia juonipaljastuksia Game of Thronesin viimeiseltä kaudelta sekä kaikilta aiemmilta kausilta.

Näyttäisi siltä, että mahdollisesti paria hetkeä lukuun ottamatta koko traileri on koostettu kolmesta ensimmäisestä jaksosta. Se keskittyy kuvaamaan Talvivaaran taistelua, siihen valmistautumista ja sen tunteellista ja dramaattista merkitystä. Itse taistelussa Yön kuningas johtaa kuolleiden armeijan hyökkäykseen Starkin suvun kotilinnoitusta vastaan. Taistelu nähdään kauden kolmannessa jaksossa.

Traileri alkaa lähikuvalla Arya Starkista, joka on kauhuissaan, kasvot verisinä ja likaisina. Arya juoksee pakoon, henkensä edestä.

Viesti on selvä. Nyt pelataan kovilla panoksilla. Me katsojat tiedämme, mitä Arya on kokenut ja mikä hänestä on tullut. Silti, tämä brutaali murhaaja juoksee kauhuissaan pakoon. Tämä kertoo taistelun hinnasta sekä vihollisesta, joka heillä on vastassaan.

Sen jälkeen näemme Aryan ajassa ennen taistelua. Tämä on se itsevarma Arya Stark, jonka olemme oppineet tuntemaan. Hän sanoo: ”Tunnen kuoleman. Hänellä on monet kasvot. Odotan saavani nähdä ne.”

Mutta, toisin siis käy. Tämä vihollinen on enemmän kuin mihin Aryakaan on tottunut. Näiden kahden Aryan väliin asettuu trailerin kertoman minidraaman jännite, joka siis kestää tulevan kauden alusta sen puoliväliin asti.

Aryan repliikin jälkeen kuulemme vielä yhteensä kolme repliikkiä. Yhden Bran Starkilta, yhden Jon Nietokselta ja yhden Jaime Lannisterilta. Siis kolme Starkin perheen kasvattien repliikkiä ja neljäs heidän yllättävän liittolaisensa repliikki.

Bran sanoo: ”Kaikki mitä olet tehnyt, on tuonut sinut siihen, missä nyt olet. Sinne, minne kuulut. Kotiin.”

Lause on sanottu todennäköisesti Jonille, mutta samalla se koskee koko traileria ja koko kautta. Viimeistä kautta varten on nähty seitsemän kautta tarinaa.

Seuraavaksi Jon puhuu heidän vihollisestaan: ”He ovat tulossa. Vihollisemme ei väsy, ei pysähdy, eikä tunne.”

Vähän tämän repliikin jälkeen seuraa pysähtynyt hetki. Näemme kuvassa Cersei Lannisterin, yksin, tunteiden vallassa, kyyneleet silmissään. Ristiriita Jonin sanojen kanssa on selvä. Tässä on ihminen, joka tuntee, toisin kuin se vihollinen, josta Jon puhuu – eli toisin kuin Yön kuningas.

Mutta, tämä on hämäystä. Tämä on ainoa iso hämäys, joka traileriin on kätketty. Yön kuningas on Starkien ja heidän liittolaistensa vihollinen, mutta vain kauden alkupuolella. Loppua kohti viholliseksi nousee yhä selvemmin Cersei Lannister. Vihollinen siis nimenomaan tuntee.

Tunteen merkitystä painotetaan vielä kuvalla suutelevasta parista, Harmaasta madosta ja Missandeista. Sillä kuvalla meille kerrotaan, miksi sankarit taistelevat. Rakkauden ja elämän puolesta.

Sen jälkeen kuulemme saman viestin Cersein kaksosveljen, ex-rakastajan ja entisen lähimmän liittolaisen Jaime Lannisterin sanomana: ”Lupasin taistella elävien puolesta. Aion pitää sen lupauksen. ”

Tässä on viittaus Jaimen sanoihin Cerseille edellisellä kaudella. Silloin Jaime sanoi: ”Lupasin ratsastaa pohjoiseen. Aion pitää lupaukseni.”

Seuraavaksi näemme välähdyksiä taistelusta. Trailerin lopuksi nähdään pahaenteinen kuva, jossa valkean kulkijan kuolleen hevosen jalat näkyvät kuvan etualalla. Taustalla häämöttää Talvivaara.

Tässä on kauden ensimmäisen puoliskon tarina, tiivistettynä kahteen minuuttiin. Vihollinen on lopultakin tullut.

Katsotaan sen jälkeen täsmällisemmin kuva kuvalta, mitä trailerissa tapahtuu, mitä kuvista paljastuu ja mitä niiden perusteella voi spekuloida viimeisestä kaudesta.

Arya Stark

Mitä Arya juoksee pakoon? Joko valkeita kulkijoita, kuolleiden armeijaa tai itse Yön kuningasta.

Aryalla on kuitenkin Valyrian terästä oleva tikari, jolla voi tuhota valkeita kulkijoita. Ehkä hänellä oli vastassaan ylivoima? Tähän kätkeytyy myös kiinnostava mahdollisuus. Talvivaaran krypta on Starkin suvun pyhä paikka. Sinne on haudattu heidän esi-isänsä ja esiäitejä. Yön kuningas voisi herättää edesmenneiden Starkien ruumiit kuolleiden armeijaan. Siitä tulisi hieno kohtaus, kun ne murtautuvat ylös haudoistaan ja tuhoavat niitä esittävät patsaat. Sen tunteellinen isku voisi olla niin kova kokemus Aryalle, että se järkyttäisi häntä ja ajaisi hänet pakoon.

Aryan kahden hetken välissä näemme Ser Davosin Talvivaaran muurilla, valmistautumassa puolustamaan linnoitusta, sekä Varysin piileskelemässä suojassa. Varys näyttäisi olevan Talvivaaran kryptassa, jossa on piilossa myös joukko naisia sekä Neilikka ja pikku-Sam.

Kun näemme Aryan ennen taistelua, eli kun hän sanoo haluavansa nähdä nämä kuoleman kasvot, Aryalla on kädessään lohikäärmelasinen tikari. Se on siis tehty siitä aineesta, jolla voi tappaa valkean kulkijan. Arya ehkä puhuu ystävälleen Gendrylle jota hän saattaa rakastaa. Gendry on taitava seppä, joka todennäköisesti auttaa tekemään lohikäärmelasista aseita armeijalle.

Greyjoyt

Seuraavaksi näemme kaksi kuvaa Greyjoyn laivastosta. Kuvissa nähdään kaksi eri laivastoa. Ensimmäisessä on vain kolme laivaa. Tämä on todennäköisesti Theonin johtama pieni joukko rautasyntyisiä, joka on matkalla pelastamaan Yaran.

Toiseksi näemme Euronin ison laivaston hänen oman aluksensa Hiljaisuuden kannelta. Alus on täynnä sotilaita, jotka näyttävät olevan Kultaisen komppanian miehiä. Selin kameraan on heidän johtajansa, jonka siis täytyy olla kauden uusi hahmo Harry Strickland (Marc Rissmann), Kultaisen komppanian kapteeni.

Tormund Jättiläisenturma ja Beric Dondarrion

Seuraavaksi näemme Tormund Jättiläisenturman, Beric Dondarrionin ja Edd Tollettin.

Tormund ja Beric eivät siis kuolleet edellisen kauden lopussa – mikä oli kyllä käytännössä selvää, vaikka hei jäivätkin hankalaan tilanteeseen Muurin murtuessa heidän allaan. Heidän seurassaan on Edd, Yövartion komentaja.

Kolmikko kulkee ovesta, joka näyttäisi olevan liian korkea ollakseen Yövartion Mustalinnassa. Joten he ovat joko Talvivaarassa, jossain muussa Yövartion linnoituksessa, Karstarkien Karlinnassa tai Umberin Viimeisessä kotiliedessä.

Brandon Stark ja Sam Tarly

Seuraavaksi kuulemme Branin repliikin, ”Kaikki mitä olet tehnyt, on tuonut sinut siihen, missä nyt olet. Sinne, minne kuulut. Kotiin.” Kuvassa ovat Bran ja Sam. Tässä on mahdollisesti yhdistetty repliikki ja kuva eri kohtauksista.

Cersei Lannister, Qyburn ja Vuori Clegane

Leikkaus tapahtuu nopeasti Punalinnaan. Branin lause jatkuu ja hän sanoo ”Sinne, minne kuulut” tässä kohdassa.

Cersei Lannister on nyt siinä, missä hän on aina halunnut olla ja siinä, mikä on hänen kohtalonsa. Cersein tarina on viimeisellä kaudella siihen vastaaminen, ovatko nämä lopulta sama asia. Samalla sanat koskevat Jonia, jonka kuluisi lain mukaan olla Westerosin kuningas ja istua Punalinnassa Rautavaltaistuimella.

Jon Nietos ja Daenerys Targaryen

Seuraavaksi näemme Jonin ja Danyn saapuvan Talvivaaraan Talvikaupungin läpi. Branin sana ”kotiin”, kuuluu tässä vaiheessa. Se pätee taas Joniin, joka on tulossa näin lopulta takaisin kotiinsa Talvivaaraan.

Samalla kolme hallitsijaa Cersei, Jon ja Dany ovat kaikki saapuneet lopullisen koitoksen aloituspaikoilleen, kuten Bran sanoo.

Talvikaupungin kohtauksessa lapsi katselee etenevää armeijaa talon katolta. Se on suora toisinto ensimmäisen kauden ensimmäisestä jaksosta, jossa juuri nyt repliikin lausunut Bran katseli katolta kuningas Robert Baratheonin saattueen saapumista Talvivaaraan.

Sansa Stark

Seuraavaksi Sansa Stark, Talvivaaran lady, näkee lohikäärmeiden lentävän hänen ylitseen ja Talvivaaran yli. Hän on yllättynyt, ehkä jopa pelästynyt.

Sen jälkeen Jon sanoo repliikkinsä, jota siis käytetään tässä trailerissa hämäyksenä. ”He ovat tulossa. Vihollisemme ei väsy, ei pysähdy, eikä tunne.”

Itse sarjassa se tietysti tulee olemaan täysin vakava kommentti, eikä lainkaan hämäys.

Gendry Talvivaaran pajassa

Gendry näyttäisi olevan Talvivaaran pajassa. Kuten sanottua, hän on seppä ja todennäköisesti auttaa puolustuksessa tekemällä aseita.

Jorah Mormont

Jorah on hevosen selässä valmiina taisteluun. Hänen vyöllään oleva miekka näyttäisi olevan Sydämenturma. Miekka on tunnistettavissa sen pitkästä ja koristelemattomasta kädensijasta. Se on Tarlyn suvun Valyrian terästä oleva perintömiekka. Sam Tarly otti miekan Sarvikukkulalta. Viime kaudella hän paransi Jorahin harmaasuomusta. Heidän välillään on siis nyt yhteys. Jorah siunasi aiemmin isänsä Jeor Mormontin päätöksen antaa Mormontin suvun perintömiekan Jonille. Nyt Jorah on saanut oman miekkansa taisteluun Yön kuningasta vastaan.

Harmaa mato ja Missandei

Kun Jon sanoo ”eikä tunne”, kuvassa Missandei ja Harmaa mato suutelevat. Kuten sanottua, tämä kertoo, miksi he taistelevat. Samalla tämä näyttää vahvasti parin viimeiseltä suudelmalta. Harmaa mato on todennäköisesti yksi Talvivaaran taistelun uhreista.

Taistelu

Taistelua käydään mahdollisesti Talvivaaran muureilla. Takana näkyy liekkejä. Talvivaara siis ainakin osittain palaa. On hyvin mahdollista, että voitti taistelun lopulta sitten kumpi tahansa, Talvivaara tuhoutuu.

Kuvassa näkyy siluettina ehkä Brienne. Sen jälkeen näemme Jaimen huutavan jollekin, takanaan ehkä Podrick.

Rautavaltaistuin ja Cersei Lannister

Kuninkaansatamassa Punalinnan valtaistuinsali on lähes tyhjä. Kaukana kuvan perällä valtaistuimen ja Cersein edessä on kaksi hahmoa. He näyttäisivät olevan jo aiemmin nähty Kultaisen komppanian kapteeni Harry Strickland sekä Euron Greyjoy.

Seuraavaksi näemme lähikuvan Cerseistä. Cersein kasvoilla näkyy useita ristiriitaisia tunteita. Hänen silmänsä ovat kostuneet, joten ilmeisesti jotain surullista on tapahtunut. Cersei juo viiniä, kuten hän on koko sarjan ajan juonut – paitsi viime kauden viimeisessä jaksossa. Se oli muutos, jonka perusteella Tyrion Lannister arvasi sisarensa olevan raskaana.

Suru ja viininjuonti yhdessä voisivat viitata siihen, että Cersei on saanut keskenmenon. Se saattaisi ajaa Cersein entistä epätoivoisempiin ja julmempiin päätöksiin.

Jaime Lannister

Hienojen lohikäärmekuvien jälkeen Jaime lausuu lupauksensa. Kuvien leikkausten tahti kiihtyy ja näemme lopuksi välähdyksiä.

Yhdessä välähdyksessä näemme Jaimen sanovan repliikkinsä loppuosan. Hänellä on päällään sama nahkapanssari,joka hänellä oli edellisen kauden lopussa kun hän lähti Cersein luota kohti pohjoista. Tämä on siis hyvin todennäköisesti aivan kauden alusta, kun Jaime saapuu Talvivaaraan ja vannoo uskollisuuttaan Talvivaaran hallitsijoille.

Jon Nietos ja Dany Targaryen

Jon on Talvivaaran jumalmetsässä suuren lumopuun äärellä. Ehkä hän on kuullut paljastuksen syntyperästään ja miettii, kenelle hänen uskollisuutensa lopulta kuuluu ja ennen kaikkea – kuka hän todella on. Näemme Jonin myös taistelun tuoksinassa.

Hetkeä myöhemmin Jon ja Dany kävelevät yhdessä lohikäärmeiden Drogonin ja Rhaegalin luo. Tämä voisi hyvin olla hetki, jolloin Jon ensimmäisen kerran ratsastaa lohikäärmeellä, Rhaegalilla, joka on nimetty hänen isänsä Rhaegar Targaryenin mukaan.

Sandor ”Hurtta” Clegane

Hurtta Cleganen takana kuvassa näkyy tulta. Tästä on vaikea sanoa mitään sen tarkempaa. Todennäköisesti kuva on Talvivaaran taistelusta. Näyttää selvältä, että Hurtalla on viimeisellä kaudella edessään vielä yksi merkittävä kohtaaminen tulen kanssa. Tämä saattaa olla se hetki.

Arya Stark

Arya taistelee käsissään pitkä keihäs tai vastaava ase. Tässä hän näyttäisi pääsevän käyttämään oppeja, jotka hän sai Mustan ja valkoisen talossa loputtomissa keppitaisteluissa. Sitä ennen hänen sisarensa Sansa näyttää vakavalta.

Daenerys Targaryen

Dany sulkee silmänsä. Tämä näyttää hetkeltä, jossa hän on kuullut jotain, mitä hän ei ehkä olisi halunnut kuulla. Ehkä hän on kuullut totuuden Jonin syntyperästä. Tai ehkä hän on kuullut olevansa raskaana, juuri kun he ovat sodassa ja kuolemanvaarassa. Siinä tapauksessa tämä hetki voisi rinnastua Cersein aiempaan hetkeen ja mahdolliseen keskenmenoon.

Tyrion Lannister

Kaikkien suosikkiselviytyjä Tyrion Lannister vilahtaa kuvassa, jossa hän katsoo ylöspäin – ehkä lohikäärmettä. Seuraavassa kuvassa lohikäärme hengittää tulta alaspäin. Käristyykö Tyrion? Ei ainakaan näissä kuvissa. Tyrion on kuvassa päivänvalossa ja lohikäärme pimeässä. Tämä ei mielestäni ole edes hämäysyritys trailerin tekijöiltä, ero kahden kuvan välillä on niin selvä. Kyse on ennemminkin symbolisesta yhteydestä. Tyrion on vaarassa joutua Danyn vihan kohteeksi tällä kaudella. Toisaalta hänellä on ollut alusta asti jonkinlainen yhteys Danyn lohikäärmeisiin.

Tyyni ennen myrskyä

Lopussa koittaa tyyni hetki ennen myrskyä. Tarthin Brienne ja Podrick Payne seisovat odottamassa taistelun alkua, takanaan Laakson ritareita. Jorah Mormont katsoo eteensä odottavasti. Viimeisessä kuvassa näemme valkean kulkijan hevosen etujalat.

Vihollinen on saapunut. Taistelu on valmis alkamaan.

Seuraamme Game of Thronesin viimeistä kautta intensiivisesti Westerosin kirjeenvaihtaja -blogissa.

Mitä mieltä olet trailerista? Mikä sinun mielestäsi oli trailerissa hienointa tai kiinnostavinta? Alla voit kommentoida ja osallistua keskusteluun. Tervetuloa spekuloimaan!

Game of Thronesin viimeinen kausi alkaa 15. huhtikuuta HBO Nordicilla ja C Morella.
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  En pystynyt keskittymään, ja kaikki ylimääräinen aika oli maailmasta kadonnut. Löysin tähän syypään luikertelemasta sänkyni takaa.

 2. 2

  Alma kertoo ensimmäistä kertaa haastattelussa homoudestaan – koska haluaa olla tyttöystävänsä kanssa aivan kuin kaikki muutkin

 3. 3

  Sari Essayah turvautui Ylen tentissä hämäykseen, kun puheeksi tuli sukupuolten moninaisuus – tässä parhaat palat giffeinä

 4. 4

  Stranger Thingsin kolmannen kauden traileri on julkaistu, ja se lupaa lisää kasarimeininkiä ja hirviöitä

 5. 5

  Trump menetti jälleen hermonsa satiiriohjelma SNL:ään, syytti sitä vehkeilystä Venäjän kanssa – Tästä on kyse presidentin ja SNL:n paisuneessa jupakassa

 6. 6

  Näin syntyi Jankon betoni, kansainvälinen supermeemi: Heikki Silvennoinen kertoo nyt kaiken Yhdysvaltoihin levinneestä hittisketsistä

 7. 7

  ”Naiseksi syntymistä pahempi epäonnistuminen on vain vanheneminen” – Ylen uusi komediasarja on naisten ohjaama ja ideoima, ja tätä se kertoo ajastamme

 8. 8

  Anna-Maja Henrikssonin esiintymisessä Ylen tentissä oli niin vähän konkretiaa, että edes faktoja on vaikea tarkistaa – tässä parhaat palat giffeinä

 9. 9

  Maailman tunnetuimpiin pop-tähtiin lukeutuva Sam Smith kertoi viimein, ettei ole mies eikä nainen vaan muunsukupuolinen

 10. 10

  Teuvo Hakkarainen teippasi auton kylkeen ”Matu, mistä tulet? Sinne menet” ja selitteli tarkoittaneensa maaseudun tulevaisuutta ja muitakin asioita – soitimme

 11. Näytä lisää
 1. 1

  En pystynyt keskittymään, ja kaikki ylimääräinen aika oli maailmasta kadonnut. Löysin tähän syypään luikertelemasta sänkyni takaa.

 2. 2

  Alma kertoo ensimmäistä kertaa haastattelussa homoudestaan – koska haluaa olla tyttöystävänsä kanssa aivan kuin kaikki muutkin

 3. 3

  Sari Essayah turvautui Ylen tentissä hämäykseen, kun puheeksi tuli sukupuolten moninaisuus – tässä parhaat palat giffeinä

 4. 4

  Maailman tunnetuimpiin pop-tähtiin lukeutuva Sam Smith kertoi viimein, ettei ole mies eikä nainen vaan muunsukupuolinen

 5. 5

  Anna-Maja Henrikssonin esiintymisessä Ylen tentissä oli niin vähän konkretiaa, että edes faktoja on vaikea tarkistaa – tässä parhaat palat giffeinä

 6. 6

  Teuvo Hakkarainen teippasi auton kylkeen ”Matu, mistä tulet? Sinne menet” ja selitteli tarkoittaneensa maaseudun tulevaisuutta ja muitakin asioita – soitimme

 7. 7

  ”Koko gastronominen näkemys kaipaisi kirkastamista” – Lumi-ravintolan keittiöstä löytyy osaamista, mutta skarpattavaa on runsaasti

 8. 8

  Stranger Thingsin kolmannen kauden traileri on julkaistu, ja se lupaa lisää kasarimeininkiä ja hirviöitä

 9. 9

  ”Naiseksi syntymistä pahempi epäonnistuminen on vain vanheneminen” – Ylen uusi komediasarja on naisten ohjaama ja ideoima, ja tätä se kertoo ajastamme

 10. 10

  Näin syntyi Jankon betoni, kansainvälinen supermeemi: Heikki Silvennoinen kertoo nyt kaiken Yhdysvaltoihin levinneestä hittisketsistä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Näin syntyi Jankon betoni, kansainvälinen supermeemi: Heikki Silvennoinen kertoo nyt kaiken Yhdysvaltoihin levinneestä hittisketsistä

 2. 2

  En pystynyt keskittymään, ja kaikki ylimääräinen aika oli maailmasta kadonnut. Löysin tähän syypään luikertelemasta sänkyni takaa.

 3. 3

  Teuvo Hakkarainen teippasi auton kylkeen ”Matu, mistä tulet? Sinne menet” ja selitteli tarkoittaneensa maaseudun tulevaisuutta ja muitakin asioita – soitimme

 4. 4

  Anna-Maja Henrikssonin esiintymisessä Ylen tentissä oli niin vähän konkretiaa, että edes faktoja on vaikea tarkistaa – tässä parhaat palat giffeinä

 5. 5

  Trumpin valinnan ja brexitin ratkaisi osin somessa tehtävä mikrotargetointi, ja Suomessa kaksi puoluetta tekee samaa

 6. 6

  Alma kertoo ensimmäistä kertaa haastattelussa homoudestaan – koska haluaa olla tyttöystävänsä kanssa aivan kuin kaikki muutkin

 7. 7

  Vihaan Seppo-koiraa

  Tilaajille
 8. 8

  Maailman tunnetuimpiin pop-tähtiin lukeutuva Sam Smith kertoi viimein, ettei ole mies eikä nainen vaan muunsukupuolinen

 9. 9

  Trump menetti jälleen hermonsa satiiriohjelma SNL:ään, syytti sitä vehkeilystä Venäjän kanssa – Tästä on kyse presidentin ja SNL:n paisuneessa jupakassa

 10. 10

  Tämä perinteisiä perhearvoja ylistävä mainos joutui nettipilkan kohteeksi, koska sitä tähdittää ”toisen naisen takapuolta arvostava poikaystävä”

 11. Näytä lisää

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Helsinki vartioi tyhjää puutaloa yötä päivää Kumpulassa – Operaation hinta jopa 60 000 euroa kuukaudessa, arvioi turvallisuusalan yritys

  2. 2

   Kartta näyttää, miltä Helsingin alueilta sijoittajat himoitsevat asuntoja

  3. 3

   Helsingin eteläiseen kärkeen suunnitellaan koteja yli 7 000 ihmiselle – Tie pois vie tuskaisen ruuhkasumpun kautta

  4. 4

   Kun lapsi raivoaa, vanhemman tehtävä ei ole ratkaista asiaa – on tärkeämmän oppitunnin aika

   Tilaajille
  5. 5

   Nuohous vapautuu ja markkinoille on jo tulossa yritys, joka viranomaisten mukaan kaupittelee remontteja lainvastaisesti

  6. 6

   Jatkuva hyvä päivä saattaa olla merkki toksisesta positiivisuudesta

  7. 7

   Lapsen raiskauksesta tuomittu selvisi ehdollisella tuomiolla, koska vankila olisi haitannut miehen ”sosiaalista selviytymistä”

   Tilaajille
  8. 8

   Yksi katse muistuttaa toivon heittäneestä lama-Suomesta – Iltalypsyn karjakko kertoo, miten syntyi armoton satiiriohjelma, jota ei enää voisi tehdä

   Tilaajille
  9. 9

   Tutkijat: Maapallon lähin naapuriplaneetta onkin Merkurius

  10. 10

   Roskiin hukkuva Moskova vie jätteensä satojen kilo­metrien päähän: ”Vaikka olen itse ollut miliisinä, yllätyin, millaista korruptiota tässä on”

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Junes Lokka on kutsunut itseään ”läpällä” rasistiksi, mutta saiko Johanna Vehkoo tehdä niin vakavissaan? Tätä pohdittiin tänään oikeudessa

  2. 2

   En pystynyt keskittymään, ja kaikki ylimääräinen aika oli maailmasta kadonnut. Löysin tähän syypään luikertelemasta sänkyni takaa.

  3. 3

   Kartta näyttää, miten ylivoimaisesti yksi automerkki on valloittanut Helsingin seudun

   Tilaajille
  4. 4

   Sairaaloiden Apotti-tietojärjestelmä on satoja miljoonia maksanut susi, jota ei olisi pitänyt päästää edes testikäyttöön

  5. 5

   Maailman ehkä harvinaisin muumimuki tulee myyntiin huhtikuussa huutokaupassa Turengissa

  6. 6

   Harvinainen möhkäkala ajautui rantaan Australiassa, jopa tuhat­kiloiseksi kasvavaa eläintä luultiin ensin laivan hylyksi

  7. 7

   Helsinkiläis­naisen patjan alta löytyi testamentti, joka käynnisti sotkuisen riidan: Korkein oikeus jätti rahoja vaatineet hyvän­tekeväisyys­järjestöt nuolemaan näppejään

  8. 8

   Legendaarinen Roudasta rospuuttoon -sketsi ei olisi syntynyt ilman Petteri Summasen omaa tragediaa: ”Lapsuuteni oli turvallinen ja ihana, ja yhtäkkiä se loppui”

   Tilaajille
  9. 9

   Tutkijat: Maapallon lähin naapuriplaneetta onkin Merkurius

  10. 10

   20 vuotta sitten The Matrix muutti tapaamme katsoa elokuvaa – Nyt feminismiä vihaava äärioikeisto käyttää sitä hyväkseen tavalla, jota tekijät eivät koskaan olisi uskoneet mahdolliseksi

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Lars Kihlström halusi uskoa hyvää isästä, mutta lopulta hän itki – Suomalaisen SS-miehen päiväkirjasta löytyi lause, joka kyseenalaistaa historian­kirjoituksen

   Tilaajille
  2. 2

   Kuvilleni saa nauraa, sanoo Iiu Susiraja, mutta hiljenee kun katselee lukioaikaista valokuvaa itsestään

  3. 3

   Uuden-Seelannin terrori-iskusta epäilty sai murhasyytteen, ainakin 50 ihmistä kuollut

  4. 4

   Kun Siskonpedistä tuttu Niina Lahtinen vei yksivuotiaansa päiväkotiin, vanhempainiltaan kutsuttiin psykologi paikalle: ”Vastuu ja syyllistäminen lankeavat lähinnä naisille”

   Tilaajille
  5. 5

   Missä on nainen, joka hyppäsi takaisin autoonsa ja hylkäsi pyöräilijän kuolemaan suojatielle? Vantaan poliisilta on loppumassa keinot poikkeuksellisen yliajotragedian selvittämisessä

   Tilaajille
  6. 6

   Sami Hedberg nauraa sketsisarjassaan homoille, venäläisille ja saamelaisille, Sami Hedbergille eivät naura edes lapset

  7. 7

   Junes Lokka on kutsunut itseään ”läpällä” rasistiksi, mutta saiko Johanna Vehkoo tehdä niin vakavissaan? Tätä pohdittiin tänään oikeudessa

  8. 8

   Jussi Halla-aho ei ole muuttunut, mutta hän on oivaltanut jotain

  9. 9

   Uusi liikunta­trendi parantaa terveyttä nopeasti, ja kenellä tahansa on siihen aikaa

   Tilaajille
  10. 10

   ”Suurin osa ihmisistä ei tajua, mistä siinä puhutaan” – Satumaa-tango täyttää 20 vuotta ja nyt Maija Vilkkumaa kertoo, miksi biisi saattoi sanoittaa perussuomalaisten nousun

   Tilaajille
  11. Näytä lisää