Tämän takia villi faniteoria Game of Thronesin Yön kuninkaasta ei pidä paikkaansa ja koko hahmo on luultavasti sarjan suurin hämäys

Pahojen voimien johtaja Yön kuningas on Game of Thronesin kiehtovimpia mysteerejä. Sukellamme syvälle tähän salaperäiseen hahmoon ennen viimeistä kautta.

Kuka Yön kuningas on ja mitä hän haluaa?

Tässä on yksi tapa tiivistää koko Game of Thronesin monipolvinen tarina: Yön kuningas on tulossa kuolleiden armeijan kanssa ja uhkaa kaikkea elävää. Vain yhdistymällä Westerosin kansoilla on mitään mahdollisuuksia häntä vastaan.

Maailman suurimman tv-sarjan viimeisen kauden alkaessa Yön kuningas on yksi sarjan suurimmista ja kiehtovimmista mysteereistä. Salaperäisestä hahmosta on saatu nyt uusia vihjeitä. Ne eivät välttämättä ole sitä, miltä ne ensi näkemältä näyttävät. Tässä jutussa katsotaan niitä ja pohditaan myös sitkeää ja villiä faniteoriaa.

Tästä eteenpäin tämä juttu sisältää juonipaljastuksia kaikesta, mitä sarjassa on tähän asti tapahtunut ja mahdollisesti juonipaljastuksia viimeisestä kaudesta.

Seitsemännen kauden lopussa pohjoisen pahuuden pysäyttämiseksi rakennettu Muuri murtui ja Yön kuningas hyökkäsi etelään. Viimeinen sota Yön kuningasta vastaan on koittanut. Tämä on se lopullinen taistelu, jota sarjassa on odotettu.

Se on mahdollisesti myös koko sarjan valtavan juonikokonaisuuden suurin hämäys.

Viime viikkojen aikana on saatu lisää vihjeitä sarjan suuresta pahiksesta, varsinkin Entertainment Weeklyn Game of Thrones -erikoisnumerosta.

Käydään nyt läpi näitä vihjeitä, tarkastellaan Yön kuninkaan suhdetta George R. R. Martinin kirjoihin ja lopuksi arvioidaan villiä faniteoriaa siitä, kuka Yön kuningas todella on. Tämä kaikki avaa meille ovea hämäyksen ymmärtämiseksi.

Tuoreita vihjeitä – Yön kuninkaan silmät ja näyttelijän haastattelu

Entertainment Weeklyn GoT-erikoisnumeron yhdessä kansiversiossa on kuva Yön kuninkaasta. Siinä näkyy, että hänen pupillinsa ovat seitsemänsakaraisen tähden muotoiset.


Mitä tähti tarkoittaa?

Tämä on potentiaalisesti iso vihje. Tai se on iso harhautus. Tähti on sarjassa keskeinen symboli. Se on Westerosin pääuskonnon, Seitsemän uskon, pyhä symboli. Uskonnon pyhä kirja on nimeltään Seitsemänsakarainen tähti. Kuvio näkyy toistuvasti sarjassa erilaisissa yhteyksissä.

Palautetaan mieleen Yön kuninkaan syntytarina. Tv-sarjassa näimme kuudennella kaudella kuinka taikavoimia omaavat olennot, Metsän lapset, loivat Yön kuninkaan. He muuttivat ihmisen Yön kuninkaaksi. Tämä tapahtui tuhansia vuosia sitten, kun Lapset kävivät sotaa ihmisiä vastaan. Lapset loivat Yön kuninkaan ja valkeat kulkijat aseeksi ihmisiä vastaan. Myöhemmin, vielä tuntemattomasta syystä, kulkijat kääntyivät luojiaan vastaan. Lopulta ihmiset ja Lapset liittoutuivat ja voittivat kulkijat.

Seitsemän usko tähtineen tuli Westerosiin andaleiksi kutsuttujen valloittajien mukana paljon tätä myöhemmin. Yön kuningas ei siis käytännössä millään tavalla liity kyseiseen uskontoon.

Yhteys näiden välillä on kuitenkin löydettävissä. Se liittyy monikasvoisuuteen. Katsotaan tarkemmin Seitsemän uskon rakennetta ja tähden symboliikkaa.

Andalien uskonnossa palvotaan seitsemää jumaluutta. Ne ovat Isä, Äiti, Soturi, Neito, Seppä, Vanhus ja Muukalainen. Ne ovat yhden pääjumaluuden erilaisia ilmentymiä. Yhdellä jumalalla on siis seitsemät kasvot.

Sama monikasvoisuuden periaate nähdään myös Kasvottomien salamurhaajien palvoman Monikasvoisen jumalan kohdalla. Kasvottomien mukaan kaikissa maailman uskonnoissa on joku jumala, joka on Monikasvoisen jumalan yksi muoto, yksi tämän monista kasvoista. Monien kasvojen takana oleva yksi jumala on Kasvottomien salamurhaajien mukaan Kuolema.

Kolmas yhteys, jossa monikasvoisuus näkyy, on Westerosin Vanhojen jumalien uskonnossa. Siinä pyhinä pidettyihin lumopuihin on kaiverrettu näitä luonnonhenkiä muistuttavia jumalia esittäviä kasvoja. Tämä on juuri Metsän lasten, Yön kuninkaan luojien uskonto, jonka myöhemmin myös ihmiset omaksuivat. Starkit ja muut Pohjoisen ihmiset palvovat edelleen Vanhoja jumalia.

Periaate on kaikissa kolmessa uskonnossa sama. On yksi jumala tai jumalallinen voima, joka ilmenee useina persoonina, useina kasvoina. Periaatteessa on kyse siitä, että maailmassa on vähemmän todellisia vaikuttavia voimia kuin jumalien kasvoja. Kaiken takana on kaksi tai ehkä jopa vain yksi voima.

Tähti Yön kuninkaan silmässä ei siis välttämättä tarkoita, että hän liittyisi jollain tapaa Seitsemän uskoon. Se todennäköisesti tarkoittaa, että Yön kuningas liittyy monikasvoisuuden periaatteeseen.

Mitä voimia monien kasvojen takana on?

Koko tv-sarja on kertonut tarinan kahdesta vastavoimasta. Tulen ja jään laulu kertoo ihmisten sodasta Yön kuningasta vastaan, tulen kamppailusta jäätä vastaan. Toisaalta se kertoo Danin ja Jonin, tulen ja jään yhdistymisestä.

Yön kuningas on tässä sarjan keskeisessä dualismissa jään paha puoli.

Katsotaan seuraavaksi hahmon taustaa George R. R. Martinin kirjoista.

Yön kuningasta, jonka nimi on englanniksi ”Night King”, ei ole ainakaan vielä tavattu Martinin Tulen ja jään laulu -kirjoissa. Kirjoissa on sen sijaan kerrottu tarinaa ”Night’s King” -nimisestä henkilöstä.

Kirjojen Yön kuningas oli Yövartion 13. komentaja. Komentajan tehtävää piti sarjan alussa Jeor Mormont, välillä 998. komentaja Jon Nietos ja nyt Surusilmä-Edd Tollett. Tarinan 13. komentaja oli tyly mies. Hänen kerrotaan rakastuneen jäiseen naiseen, jonka kanssa he hallitsivat Muurilla kolmetoista vuotta ja uhrasivat lapsia valkeille kulkijoille.

Tarina kuulostaa vuosisatojen myötä kasvaneelta myytiltä. Siinä on heijastumia sarjassa nähtyyn Crasteriin, joka uhrasi poikiaan valkeille kulkijoille.

Muistamme, että tv-sarjan Yön kuningas siis luotiin keskellä ihmisten ja Metsän lasten sotaa. Vasta sodan jälkeen rakennettiin Muuri ja perustettiin Yövartio sitä puolustamaan. Toisin sanoen, tv-sarjan Yön kuningas luotiin kauan ennen kuin Muurilla oli 13. komentaja.

Kyse ei siis ole samasta henkilöstä. George R. R. Martin on myös vahvistanut, että nämä ovat kaksi eri henkilöä.

Tv-sarjan Yön kuningas saattaa sen sijaan olla Suuri Toinen, josta Essosista kotoisin oleva Valon herran papitar Melisandre puhuu kirjoissa. Hän on pahuuden, pimeyden ja kuoleman jumala, jota vastaan Valon herra taistelee. On mahdollista, että hänestä on tv-sarjassa tehty todellinen fyysinen olento.

Tässä on yksi vaihtoehto Yön kuninkaan todelliseksi olemukseksi. Yön kuningas on ehkä vain Kuoleman jumalan yksi muoto, samalla tavoin kuin Kasvottomien mukaan monet maailman jumalat ovat. Tähti hänen silmässään voi olla vihje tästä, monikasvoisuuden periaatteen kautta.

Samassa Entertainment Weeklyn erikoisnumerossa, jossa tähti näkyy Yön kuninkaan silmissä, haastatellaan hahmoa kolmella viimeisellä kaudella esittävää Vladimír Furdíkia. Hän kertoo lyhyessä haastattelussa kaksikin kiinnostavaa asiaa.

Ensinnäkin Furdík sanoo, että Game of Thronesissa kaikilla henkilöillä on kaksi puolta, hyvä ja paha – paitsi Yön kuninkaalla. Hänessä on vain pahaa, eikä lainkaan hyvää puolta. Yön kuninkaan pahuudella on Furdíkin mukaan syynsä:

”Joku teki hänestä Yön kuninkaan. Kukaan ei tiedä, mitä hän oli sitä ennen – sotilas vai aatelinen. Hän ei koskaan halunnut Yön kuninkaaksi. Luulen, että hän haluaa kostoa. ”

Furdík puhuu Yön kuninkaan luomishetkestä, jonka näimme Branin näyssä kuudennella kaudella. Ihminen, josta Yön kuningas tehtiin, oli Furdíkin mukaan uhri. Kaikki merkit muuten viittaavat siihen, että hän oli nykyisten Starkien esi-isä.

Jos Yön kuningas haluaa kostaa luomisensa, hän ei ole Kuolema, vaan ennemminkin Kuoleman lähettiläs. Samaan tapaan kuin Melisandre uskoo Jonin tai Danyn olevan Valon herran lupaama pelastaja.

Tätä tulkintaa tukee myös Furdíkin toinen kommentti. Hän sanoo, että Yön kuninkaalla on kohde. Kommentti kannattaa lukea tarkkaan. Siitä voi nimittäin päätellä, että kohde ei ainakaan ole Jon Nietos. Miksi? Koska Furdík mainitsee ensin sen, että Yön kuninkaalla on kohde ja heti sen jälkeen hän mainitsee viimeisellä kaudella tulossa olevan tärkeän hetken Jonin ja Yön kuninkaan välillä.

Jos Yön kuninkaan kohde olisi Jon, Furdík olisi tässä spoilannut sen. Siksi sen on oltava joku muu.

Jäljellä on vain kaksi vaihtoehtoa. Yön kuninkaan kohde ei voi olla kukaan muu kuin Bran Stark tai Daenerys Targaryen.

Miksi Dany?

Tämä liittyy edellä mainittuun luvattuun pelastajaan. Sarjassa ennustettu luvattu prinssi tai – kuten tulkki Missandei seitsemännellä kaudella tarkensi – prinsessa, voisi olla Yön kuninkaan kohde. Tämä johtuu siitä, että luvatulle prinssille on säädetty Yön kuninkaan voittajan rooli. Tämä luvattu pelastaja on joko Jon tai Dany.

Tässä Valon herran, elämän ja tulen jumalan, luvattu sankari asettuisi kuoleman ja jään edustajaa vastaan.

Miksi Bran?

Toinen vaihtoehto on, että Yön kuninkaan kohde on Kolmisilmäinen korppi, eli Bran. Korppi ja Yön kuningas ovat vastapari. He ovat molemmat metsän lasten ja lumopuiden taikuudesta voimansa saavia vihernäkijöitä. Yön kuningas on talvi, Bran on kesä, ja heidän loputon taistelunsa symboloi vuodenaikojen kiertoa.

Tässä Metsän lasten voimien sisäisessä kamppailussa valon, kesän ja elämän voima asettuu pimeän, talven ja kuoleman voimaa vastaan.

Voi myös olla, että Yön kuninkaan kohde on Daenerys, mutta hänet lopulta voittaa Bran Stark.

Joka tapauksessa näyttää siltä, että Bran Stark on avainasemassa viimeisellä kaudella. Mutta millä tavalla, on vielä arvoitus. Tästä on esitetty paljon teorioita.

Siirrytään nyt Yön kuninkaan uusimmista vihjeistä käsittelemään kaikkein villeintä teoriaa Yön kuninkaasta. Fanien parissa yllättävän suositun hurjan teorian mukaan Brandon Stark on todellisuudessa Yön kuningas.

Voisiko Bran olla Yön kuningas?

Tämä on aikamoinen väite. Mitä se tarkalleen ottaen tarkoittaa?

Teorian mukaan Bran jotenkin vaihtaa paikkaa sen miehen kanssa, josta tehdään Yön kuningas. Tai sitten hän yhdistää tai sulauttaa mielensä tämän mieleen. Tämä tapahtuisi teorian mukaan ehkä vahingossa. Bran ehkä yrittäisi voittaa Yön kuninkaan palaamalla uudestaan näkemäänsä hetkeen, jossa tämä luotiin ja estämällä koko tapahtuman. Branin tavoite olisi, että Yön kuningasta ei koskaan syntyisi, eikä valkeiden kulkijoiden uhkaa olisi koskaan ollutkaan.

Estääkseen tapahtuman Bran käyttäisi nahanvaihtokykyään ja ottaisi miehen mielen hallintaansa. Mutta hän epäonnistuisi ja jonkun onnettomuuden kautta hänen mielensä jäisikin Yön kuninkaan mieleen.

Teoria on kiehtova ennen kaikkea, koska se on niin rohkea. Se on myös aika älytön, jos sitä miettii hetkenkään pidempään.

Miksi teoria on väärässä?

Ensinnäkin, nahanvaihto mieheen, josta tehdään Yön kuningas ei tunnu mahdolliselta. Bran on pystynyt nahanvaihtamaan vain eläimiin tai mieleltään vammautuneeseen Hodoriin, ei koskaan tavalliseen ihmiseen. Kirjoissa yksi vapaan kansan nahanvaihtaja yrittää vaihtaa ihmiseen, mutta epäonnistuu. Ei ole mitään syytä olettaa, että Bran onnistuisi tekemään sen.

Toiseksi, on totta, että scifi-tarinoissa aikamatkustus usein synnyttää silmukan, jolla on haitallisia seurauksia. Mutta me olemme jo nähneet tämän sarjassa. Juuri näin kävi Hodorille kuudennella kaudella. On epätodennäköistä, että samaa kerrontakeinoa käytettäisiin uudelleen.

Kolmanneksi, Hodorin karmea kohtalo on varmasti varoittava esimerkki Branille. Hän ei sen jälkeen lähtisi pelehtimään menneisyyden kanssa nahanvaihtamisvoimallaan.

Neljänneksi, paljastus sotisi tarinan tärkeitä piirteitä vastaan. Kolmisilmäinen korppi oli odottanut Brania tuhat vuotta, koska hän tiesi Branin voivan pysäyttää Yön kuninkaan. Hänellä oli siis ollut paljon aikaa katsoa ajassa joka suuntaan, kuten hän pystyy. Jos Bran olisi Yön kuningas, Korppi jos joku tietäisi sen. Miksi Korppi ei sitten olisi tehnyt mitään, vaan antaisi Branin vain mennä eteenpäin tällä polulla ja itse asiassa koulutti Branin?

Teorian viides ongelma on, että Yön kuningas ja Bran ovat kohdanneet toisensa. He ovat selkeästi kaksi eri henkilöä, kahdessa eri ruumiissa. Tätä on vaikea yhdistää ajatukseen siitä, että he jakavat saman mielen jonkinlaisen maagisen mielen yhdistämiskyvyn kautta.

Mutta... heidän välilläänhän on joku maaginen yhteys. Olemme nähneet sen useaan kertaan, kun he kohtaavat Branin näyissä. Miksei sen syynä voisi olisi juuri tämä?

Koska yhteys on olemassa, mutta sen perusta on paljon kiinnostavampi ja monisyisempi kuin se, että he ovat sama henkilö.

Yhteyteen viitattiin jo yllä kohdassa, jossa spekuloitiin Yön kuninkaan kohdetta. Bran ja Yön kuningas molemmat saavat voimansa Metsän lasten käyttämästä Vanhojen jumalien taikuudesta. Tämä on jo varmistettu kirjoissa ja sarjassa. Vanhat jumalat ovat luonnonhenkiä. Tämäkin on varmistettu. Ne ovat siis sarjan mystisessä maailmankuvassa todellisia voimia. Yön kuningas on talvi, Bran on kesä, ja heidän loputon taistelunsa symboloi vuodenaikojen kiertoa. Tämä muistuttaa meidän maailmamme vanhoja animistisia ja pakanallisia käsityksiä luonnon hengellisestä ulottuvuudesta.

Tässä voimme myös kuunnella Branin näyttelijää. Sarjan näyttelijät ovat joskus haastatteluissa paljastaneet yllättävänkin olennaisia asioita sarjasta. Isaac Hempstead-Wright on sanonut, etteivät Kolmisilmäinen korppi, joka Bran siis nykyään on, sekä Yön kuningas ole hänen mielestään sama olento, vaan ennemminkin ”kaksi muinaista olentoa, joilla on yhteys”.

Kesällä ja talvella on yhteys, mutta ne eivät ole sama asia.

Viimeinen aika kiistaton vasta-argumentti on, että teoria olisi kovin mutkikas selitettäväksi tv-sarjassa. Se edellyttäisi pitkiä tylsiä monologeja, eikä sitä siltikään olisi helppo ymmärtää tai varsinkaan hyväksyä.

Viimeisellä kaudella on luvassa sydäntä raastavia tragedioita ja järkyttäviä paljastuksia, mutta tämä ei ole yksi niistä.

Mistä tässä kaikessa sitten lopulta kuitenkin on kyse? Miksi Yön kuninkaan silmässä on seitsemänsakarainen tähti? Mitä hän haluaa ja kuka hän on?

Ehkä kaikkein yksinkertaisin teoria on totta. Seitsemänsakarainen tähti viittaa monikasvoisuuteen – totuus on kätketty naamioiden taakse.

Yön kuningas on yksioikoinen kuoleman, koston, jään ja talven voima, kuin luonnonvoima. Hän on kostamassa oman traagisen kohtalonsa.

Kaikki ennakkomainonta on jo usean kauden ajan nostanut yhteenottoa Yön kuninkaan kanssa sarjan huipennukseksi. Se on kuitenkin luultavasti vain hämäys, koko sarjan mahdollisesti suurin hämäys. Tämä paljastuu viimeisellä kaudella.

Totuus on, että sarjan suuri lopullinen paha ei olekaan Yön kuningas.

Se on Cersei Lannister.

George R. R. Martin on sanonut hänen tarinansa lopun olevan ”katkeransuloinen”, samaan tapaan kuin J. R. R. Tolkienin Tarun sormusten herrasta loppu.

Martin sanoi, että hän pitää kovasti siitä, miten Sormusten herran lopussa, kun suuri paha Sauron on voitettu, ihmisen ilkeys ei katoa maailmasta. Tämä kerrotaan kirjan lopussa, Konnun puhdistuksessa. Siinä hobitit joutuvat todistamaan vielä Sarumanin itsekkyyden ja vallanhalun seurauksia.

Kuin Saruman, Cersei Lannister tarttuu epätoivoisesti valtaansa, vaikka se tarkoittaisi valtaa yli raunioiden.

Kun Yön kuningas on voitettu, jäljellä on Kuninkaansataman puhdistus.

Seuraamme Game of Thronesin viimeistä kautta intensiivisesti Westerosin kirjeenvaihtaja -blogissa.

Game of Thronesin viimeinen kausi alkaa 15. huhtikuuta HBO Nordicilla ja C Morella.
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Pikatestissä Töölön uusi Cafe Honey Cake, joka tarjoaa leivoksia muodikkaan pinkeissä puitteissa

 2. 2

  Analyysi: Putous kerää nyt televisiossa historiallisen vähän katsojia, eikä se ole mikään ihme – ohjelmaa vaivaa sama ilmiö kuin koko suomalaista tv-viihdettä

 3. 3

  Game of Thronesin viimeinen kausi alkoi – ensimmäinen jakso oli erinomainen, ja kuulimme siinä kauden tärkeimmän kysymyksen

 4. 4

  Emilia Clarke valehteli olevansa kipeä ja livahti koe­kuvauksiin – Nyt hän on maailman parhaiten palkattuja tv-näyttelijöitä, jonka elämän Game of Thrones muutti

  Tilaajille
 5. 5

  Game of Thronesin viikko: Kahdeksan miljoonaa kertaa katsottu meemivideo ja George R. R. Martinin uusi kommentti sarjan lopusta

 6. 6

  Osallistu Suureen Kuolemapörssiin – äänestä, kuka Game of Thronesin hahmoista istuu kauden lopulla valtaistuimella, kuka jää henkiin ja kuka kuolee

 7. 7

  Game of Thrones alkaa tällä viikolla – tässä jutussa on kaikki tieto, jonka tarvitset uutta kautta varten

 8. 8

  Suomalaisia keppihevosharrastajia mainitaan taas, nyt megaisosti: jenkkiuutiskanava kävi Suomessa seuraamassa kisoja, myös Stubb kommentoi lajia

 9. 9

  Suomessa ei pysy järjissään marraskuussa ilman lentämistä – ja se on meidän parikymppisten luonnonystävien tragedia

 10. 10

  Kaksi äänesti kommunisteja Westendissä – taas

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Analyysi: Putous kerää nyt televisiossa historiallisen vähän katsojia, eikä se ole mikään ihme – ohjelmaa vaivaa sama ilmiö kuin koko suomalaista tv-viihdettä

 2. 2

  Game of Thronesin viimeinen kausi alkoi – ensimmäinen jakso oli erinomainen, ja kuulimme siinä kauden tärkeimmän kysymyksen

 3. 3

  Emilia Clarke valehteli olevansa kipeä ja livahti koe­kuvauksiin – Nyt hän on maailman parhaiten palkattuja tv-näyttelijöitä, jonka elämän Game of Thrones muutti

  Tilaajille
 4. 4

  Pikatestissä Töölön uusi Cafe Honey Cake, joka tarjoaa leivoksia muodikkaan pinkeissä puitteissa

 5. 5

  Game of Thronesin viikko: Kahdeksan miljoonaa kertaa katsottu meemivideo ja George R. R. Martinin uusi kommentti sarjan lopusta

 6. 6

  Game of Thronesin uusi jakso julkaistiin yöllä, HBO:n palvelut kaatuivat heti – Näillä meemeillä fanit kertovat, mitä he asiasta ajattelevat

 7. 7

  Game of Thronesin viimeisen kauden alkamispäivä on julkistettu: 14. huhtikuuta

 8. 8

  Tämä viraaliksi levinnyt video on niin kamala, että se on aivan mahtava – eikä sillä ole mitään tekemistä kiinteistön­välityksen kanssa, vaikka pitäisi olla

 9. 9

  Jussi Halla-ahon mukaan perussuomalaiset on nyt ”normaali osa järjestelmää”, mutta nämä vaalilähetyksessä nähdyt käsimerkit osoittavat muuta

 10. 10

  Tällainen oli suomalainen kulttisarja Noutajat, jossa kisattiin googlaamisessa ennen Googlen ylivaltaa – kysyimme asiantuntijalta, mihin nettihaku nyt kehittyy

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Jussi Halla-ahon mukaan perussuomalaiset on nyt ”normaali osa järjestelmää”, mutta nämä vaalilähetyksessä nähdyt käsimerkit osoittavat muuta

 2. 2

  Analyysi: Putous kerää nyt televisiossa historiallisen vähän katsojia, eikä se ole mikään ihme – ohjelmaa vaivaa sama ilmiö kuin koko suomalaista tv-viihdettä

 3. 3

  Game of Thronesin viimeinen kausi alkoi – ensimmäinen jakso oli erinomainen, ja kuulimme siinä kauden tärkeimmän kysymyksen

 4. 4

  Kaksi äänesti kommunisteja Westendissä – taas

 5. 5

  Emilia Clarke valehteli olevansa kipeä ja livahti koe­kuvauksiin – Nyt hän on maailman parhaiten palkattuja tv-näyttelijöitä, jonka elämän Game of Thrones muutti

  Tilaajille
 6. 6

  Tämä viraaliksi levinnyt video on niin kamala, että se on aivan mahtava – eikä sillä ole mitään tekemistä kiinteistön­välityksen kanssa, vaikka pitäisi olla

 7. 7

  Game of Thronesin uusi jakso julkaistiin yöllä, HBO:n palvelut kaatuivat heti – Näillä meemeillä fanit kertovat, mitä he asiasta ajattelevat

 8. 8

  Internet villiintyi tästä sympaattisesta kuvasta, jossa tuntematon kissa käpertyi leikkauksesta toipuvan miehen viereen

 9. 9

  Ylen vaalistudion politiikan tuntijat joutuivat selostamaan jääkiekkoa, ja se oli upeaa

 10. 10

  Game of Thronesin viikko: Kahdeksan miljoonaa kertaa katsottu meemivideo ja George R. R. Martinin uusi kommentti sarjan lopusta

 11. Näytä lisää

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Tanskalaislehti: Tanskan rikkaimman miehen neljästä lapsesta kolme kuoli Sri Lankan pommi-iskussa – iskusta epäillään paikallista NTJ-islamistiryhmää

  2. 2

   Onko niin, että rahaa kyllä on pilvin pimein, vaikka köyhille ja vähätuloisille sitä ei riitäkään?

  3. 3

   Asiantuntijat pitävät Mannerheimin matkoiltaan keräämää historiallista esineistöä sensaatiomaisena – Miksi nämä aarteet makaavat varaston uumenissa?

   Tilaajille
  4. 4

   Unelmien keikka päättyi kauhutarinaan – Vuonna 2008 HS:n toimittaja ja valokuvaaja nousivat helikopteriin nähdäkseen Suomen, mutta matkan päässä odotti yllätys

   Tilaajille
  5. 5

   Vaikeuksista vaikeuksiin kompastelleen Redin johtoon palkattiin farkku­kauppias Lahdesta ja yhtäkkiä kauppakeskus tunnetaan muustakin kuin sokkeloisuudestaan

  6. 6

   Uusi tutkimus pani suomalais­professorit järjestykseen julkaisujensa perusteella: Katso listat seitsemän alan kärki­nimistä

  7. 7

   Pohjanmaalla sijaitsee vyöhyke, jolla suhtaudutaan nihkeästi ilmastotoimiin – Kartta näyttää oman äänestysalueesi tilanteen

  8. 8

   Kaikkien aikojen kovakuntoisin Miss Suomi: äärimmäisen raskas treeni voi pelastaa Lotta Näkyvän hengen

   Tilaajille
  9. 9

   Suomalaisilla ja virolaisilla yrittäjillä on eroa kuin yöllä ja päivällä

  10. 10

   Veera Papinoja koki Balilla matkailijan kauhunhetken: Mitä tehdä, kun äkillinen sairaus estää lentämisen?

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Muistatko Netscapen ja ponnahtavat porno­ikkunat? Internet täyttää 30 vuotta, ja nyt HS:n erikoisartikkeli vie hämmentävälle matkalle verkon alku­hämärään

   Tilaajille
  2. 2

   Asiantuntijat pitävät Mannerheimin matkoiltaan keräämää historiallista esineistöä sensaatiomaisena – Miksi nämä aarteet makaavat varaston uumenissa?

   Tilaajille
  3. 3

   Vaikeuksista vaikeuksiin kompastelleen Redin johtoon palkattiin farkku­kauppias Lahdesta ja yhtäkkiä kauppakeskus tunnetaan muustakin kuin sokkeloisuudestaan

  4. 4

   Onko niin, että rahaa kyllä on pilvin pimein, vaikka köyhille ja vähätuloisille sitä ei riitäkään?

  5. 5

   Pekka Sauri aloitti Twitterissä ”ränttäämisen” ja katso: Jussi Halla-aho avasi edes hieman, mitä mieltä hän on vanhoista kirjoituksistaan

  6. 6

   Kaikkien aikojen kovakuntoisin Miss Suomi: äärimmäisen raskas treeni voi pelastaa Lotta Näkyvän hengen

   Tilaajille
  7. 7

   Unelmien keikka päättyi kauhutarinaan – Vuonna 2008 HS:n toimittaja ja valokuvaaja nousivat helikopteriin nähdäkseen Suomen, mutta matkan päässä odotti yllätys

   Tilaajille
  8. 8

   Uusi tutkimus pani suomalais­professorit järjestykseen julkaisujensa perusteella: Katso listat seitsemän alan kärki­nimistä

  9. 9

   Sri Lankan iskuista pidätetty 13 ihmistä, räjähdysten sarjassa kuolleiden määrä jo 290 – tämä iskuista tiedetään

  10. 10

   Dieselin­katkuinen tahra: Saksan auto­teollisuus menetti maineensa, ja nyt sen on keksittävä auto uudestaan

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Notre Dame jälleenrakennetaan viidessä vuodessa, lupaa presidentti Macron

  2. 2

   Muistatko Netscapen ja ponnahtavat porno­ikkunat? Internet täyttää 30 vuotta, ja nyt HS:n erikoisartikkeli vie hämmentävälle matkalle verkon alku­hämärään

   Tilaajille
  3. 3

   Ääniensä näköinen Suomi on kirjava ja pohjasta paksu – HS:n erikoisartikkeli piirtää vaalituloksen kartalle

  4. 4

   Jussi Halla-ahon blogikirjoituksista ja ”ihmiskäsityksestä” tuli hidaste perussuomalaisten hallitustielle – Näin Halla-aho kirjoitti vähemmistöistä vuosikymmen sitten

  5. 5

   Jussi Halla-ahon mukaan perussuomalaiset on nyt ”normaali osa järjestelmää”, mutta nämä vaalilähetyksessä nähdyt käsimerkit osoittavat muuta

  6. 6

   Lähetykseen kätketty gps-paikannin paljasti järjestelmällisen varastelun Postin logistiikka­keskuksessa – saaliin arvo lähes 60 000 euroa

  7. 7

   Rutiköyhän kainuulais­perheen selviytyminen on ihmeellinen tarina Suomesta

   Tilaajille
  8. 8

   Moni on ryhtynyt paistamaan neitsytoliivi­öljyllä, vaikka vanha tieto syöpäriskistä pätee yhä – Nämä terveysfaktat jokaisen on syytä tietää oliiviöljystä

  9. 9

   Kalliossa asuva Liisa Lehto on yksi niistä, jotka nostivat Jussi Halla-ahon ääni­haravaksi jopa puna­vihreiden koti­kentällä – Halla-ahoa äänestäneet kertovat, millainen heidän Helsinkinsä on

  10. 10

   Analyysi: Putous kerää nyt televisiossa historiallisen vähän katsojia, eikä se ole mikään ihme – ohjelmaa vaivaa sama ilmiö kuin koko suomalaista tv-viihdettä

  11. Näytä lisää