Sophie Turner lipsautti HS:lle mahdollisesti ison spoilerin Game of Thronesista – analysoimme mitä se voisi tarkoittaa

Näyttelijän tunnustus kesken haastattelua vihjaa potentiaalisesta dramaattisesta juonenkäänteestä.

Game of Thronesin juonenkäänteet ovat varmasti yksi maailman suurimmista salaisuuksista viimeisen kauden loppuun asti.

Haastattelimme sarjan näyttelijöitä Lontoossa helmikuussa. Osa heistä sanoi asioita, joista voi päätellä jotain viimeisestä kaudesta. Ehkä tahallaan, ehkä vahingossa.

Tässä jutussa kerromme selkeästä vihjeestä, jonka sanoi Sansa Starkia esittävä Sophie Turner. Käymme perusteellisesti läpi erilaisia mahdollisia vaihtoehtoja siitä, mitä tämä vihje voisi käytännössä tarkoittaa. Jos et jaksa lukea kaikkien eri vaihtoehtojen läpikäyntiä, voit siirtyä suoraan lopun väliotsikkoon ”Mikä näyttää todennäköisimmältä?”

Jutun lopussa voit kommentoida ja osallistua keskusteluun. Kerro, mitä Turnerin spoileri sinun mielestäsi tarkoittaa. Spekuloidaan!

Tästä eteenpäin tämä juttu sisältää juonipaljastuksia kaikesta, mitä sarjassa on tähän asti tapahtunut ja mahdollisesti juonipaljastuksia viimeisestä kaudesta.

Turner teki paljastuksen, kun hän kertoi, mitä esineitä hän oli säilyttänyt muistoina kuvauksista. Esineistä tuli usein kysytty aihe kiertohaastatteluissa. Muun muassa näyttelijä Joe Dempsie vitsaili omassa haastattelussaan, ettei hän olisi edes voinut viedä mitään, koska jokainen sämpyläkin on luetteloitu.

Sophie Turner kuitenkin sanoi näin:

”Pidin korsettini sekä viimeiseltä kaudelta olevan pienen käärön, joka spoilaa kaiken. Pidin ne, vaikka meillä ei oikeastaan ollut lupaa pitää mitään. Kaikki menee näyttelyyn.”

Mikä voisi olla pieni käärö, joka spoilaa kaiken? Käydään läpi mahdollisia vaihtoehtoja ja spekuloidaan, mitkä niistä ovat todennäköisimpiä.

Westerosissa pieni käärö tarkoittaa todennäköisesti kirjettä, jonka korppi kuljettaa yhdeltä Mestarilta toiselle. Olemme jo nähneet sarjassa, kuinka tällaiset kirjeet ovat kääntäneet tapahtumien suuntaa.

Viimeisellä kaudella siis todennäköisesti näemme vielä ainakin yhden tällaisen kirjeen. Kirje keneltä ja kenelle?

Käydään läpi eri vaihtoehtoja, arvioidaan niiden todennäköisyyttä ja katsotaan, mitkä niistä voisivat, Turnerin sanoin, ”spoilata kaiken”.

Vaihtoehdot voi jakaa viiteen ryhmään. Joko Sansa saa kirjeen joltain tai hän lähettää kirjeen jollekin. Seuraavat vaihtoehdot ovat, että Talvivaaran hallitsijana Sansa pääsee lukemaan kirjeen, jonka joku toinen yrittää lähettää Talvivaarasta tai joka on yritetty lähettää jollekin toiselle Talvivaarassa. Viimeinen mahdollisuus on, että Sansa kaivaa esiin jonkun aiemmalla kaudella lähetetyn kirjeen, josta seuraa juonipaljastus.

Katsotaan sitä ensin.

1 Vanha kirje

On vaikea spekuloida, mikä vanha kirje voisi olla kyseessä. Tämä ei tunnu todennäköiseltä vaihtoehdolta. Tässä toistuisi ehkä turhan pian viime kauden asetelma. Siinä Sansaa vastaan käytettiin kirjettä, jonka hän kirjoitti Cersein pakottamana Robbille ensimmäisellä kaudella.

2 Sansa saa kirjeen

Mistä Sansa voisi saada kirjeen?

Vaihtoehtoja ovat ainakin Mustalinna, Kotkanpesä, Viimeinen kotiliesi, Karlinna, Karhusaaret, Vuolasvirta, Kaksoset, Rautasaaret, koko etelä ja tietysti pääkaupunki Kuninkaansatama.

Mustalinna

Yövartion komentaja Edd Tollett voisi lähettää avunpyynnön. Se kuitenkin tuntuu hitaalta etenemiseltä tarinassa. Todennäköisesti Talvivaarassa kuullaan Yön kuninkaan tulosta heti kauden alussa, koska Bran näkee sen.

Onko spoileri?

Ei ole.

Kotkanpesä

Ehkä Robin Arryn, Laakson virallinen hallitsija, lähettää Sansalle viestin. Se voisi olla ehdotus avioliitosta. Mutta Robin ei pysty tekemään mitään oma-aloitteisesti. Kuka häntä rohkaisisi? Petyr Baelish on kuollut ja lordi Yohn Royce on Talvivaarassa. Se voisi olla joku toinen laakson lordeista ja ladyista, mutta se tuntuu vähän erikoiselta.

Onko spoileri?

Avioliittoehdotus olisi spoileri, mutta ei kovin suuri. Robinin suunnalta tulevana ehdotuksena sillä ei olisi suurta vaikutusta Cersein ja Yön kuninkaan kanssa käytyyn sotaan. Sansa voisi käyttää sitä aseena mahdollisessa välienselvittelyssä Yohn Roycea vastaan. Sillä olisi merkittävä vaikutus lopussa, kun valtaa Westerosissa jaetaan uudella tavalla.

Viimeinen kotiliesi, Karlinna tai Karhusaaret

Viesti voisi olla avunpyyntö, mutta se tuntuu hitaalta tarinankerronnalta.

Onko spoileri?

Ei ole. Kaikki tietävät, että Yön kuningas on tulossa.

Sysiveden vartio

Tämä olisi yllätysvaihtoehto. Pohjoisessa Sysiveden vartiossa asuu Howland Reed, Jojenin ja Meeran isä. Hän oli paikalla Ilon tornissa, kun Ned Stark pelasti vastasyntyneen Jonin. Reed voisi lähettää viestin Jonin syntyperästä Sansalle.

Tämä olisi kuitenkin ihan turha mutka juonessa. Howland Reed olisi tarinan nykyhetkessä uusi hahmo, vain tämän yhden asian takia. Jonin syntyperästä saadaan draamaa riittävästi muutenkin.

Onko spoileri?

Ei enää. Jonin syntyperä tiedetään jo.

Vuolasvirta

Linnoitus on Lannisterien hallinnassa, eikä siellä ole ketään joka kirjoittaisi kirjeen.

Kaksoset

Edmure Tully, Sansan eno, voisi lähettää viestin. Edmure vietiin vangiksi takaisin Kaksosiin, kun hän oli luovuttanut Vuolasvirran Jaime Lannisterille.

Tämän teorian ongelma on, että Edmure on vankina ja toiseksi mitä Edmure kertoisi? Brienne on jo varmasti kertonut Talvivaarassa, mitä Vuolasvirrassa tapahtui ja Arya on kertonut, mitä Kaksosissa tapahtui.

Onko spoileri?

Edmure Tully tuskin tietää mitään spoilerin arvoista. Tullyn joukot antautuivat, joten niitä saattaa olla jäljellä ja ne voisivat liittyä sotaan pohjoisessa. Tämä ei olisi kuitenkaan suuri spoileri.

Casterlynkallio, Suurtarha, Sarvikukkula, Vanhakaupunki

On vaikea ajatella, että mistään näistä etelän linnoituksista tai kaupungeista lähetetty viesti olisi sisällöltään tärkeä tai varsinkaan spoileri.

Casterlynkalliolla ja Suurtarhassa ei ole tällä hetkellä ketään sarjan henkilöitä.

Tarlyjen kotilinnoituksessa Sarvikukkulalla ovat Samin äiti Melessa ja sisko Talla Tarly. Heidät nähdään varmaan aikaisintaan aivan sarjan lopussa, kun maita ja valtaa jaetaan uudelleen sodan päätyttyä.

Vanhakaupunki, jossa Sam oli Mestareiden koulutuksessa, on kirjoissa jatkuvan juonittelun paikka. Sarjassa siellä on lähinnä vain Mestari Ebrose, joka auttoi Samia. Samilla on jo kaikki sarjan kannalta olennainen tieto Vanhakaupungista.

Onko spoileri?

Näistä paikoista on vaikea löytää merkittävää spoileria Sansalle.

Rautasaaret

Euron Greyjoy ei ole Rautasaarilla, mutta edustaa tässä niitä. Hän voisi periaatteessa lähettää Sansalle jonkinlaisen yllättävän viestin. Mutta hänen peliinsä ei sopisi nyt ylimääräisen kuvion rakentaminen. Hän haluaa osoittaa laatunsa Cerseille, naida ja sitten tappaa tämän.

Onko spoileri?

Euronin sivukuvio olisi jonkinlainen spoileri, mutta ei valtava. Eikä se ole uskottava.

Dorne

Etelän maista kiinnostavimman mahdollisuuden tarjoaa Dorne.

Voisiko Sansa saada liittolaisuutta tarjoavan viestin Dornesta? Dorne näyttää pelatun ulos koko sarjasta. Mutta se saattaa vielä näyttäytyä. Joulukuussa julkaistussa tiiserissä Westerosin kartalla on armeijoita esittäviä nappuloita. Mukana on Martellien tunnuksen muotoinen nappula.

Dornessa ei ole ketään tuntemiamme hahmoja jäljellä, joten sieltä pitäisi nousta uusi nimi., esimerkiksi joku Martellin hallitsijaperheen hieman kaukaisempi sukulainen. Tämä voisi tavallaan olla myös tilinteko Dornen juonen epäonnistumisesta.

Onko spoileri?

On, selkeästi. Dornen mukaantulo sotaan muuttaisi asetelmaa ja olisi draamallisesti perusteltu uuden pelaajan astuminen kentälle. Mutta spoilaisiko se ”kaiken”? Ei ehkä kuitenkaan.

Kuninkaansatama

Kaikkein todennäköisin lähde Sansalle mahdollisesti osoitetulle kirjeelle on Kuninkaansatama.

Siellä ovat jäljellä Cersei, Qyburn ja Vuori.

Vuori ei kirjoita.

Qyburn on uskollinen Lannistereille. Mitä jos hän pettäisikin Lannisterit viime hetkellä?

Qyburnin petos voisi kääntää vaa’an loppuvaiheessa Cerseitä vastaan. Jos hän Sormusten herran Griman tapaan kääntyisi hallitsijaansa vastaan, se olisi suuri spoileri. On mahdollista, että Qyburn lopultakin havahtuu näkemään Cersein olevan uhka kaikelle elämälle. Qyburn voisi luvata avata Kuninkaansataman portit pohjoisen joukoille. Tämä on mahdollista, mutta ei ehkä kovin todennäköistä.

Onko spoileri?

On, Qyburnin petos olisi selkeästi spoileri. Mutta se ei ehkä ”spoilaisi kaikkea”.

Kuninkaansatamasta Sansalle todennäköisimmin kirjoittaisi Cersei Lannister itse.

Cersei voisi monestakin syystä kirjoittaa kirjeen Sansalle. Cersei vihaa Sansaa. Hän voisi haluta hyökätä Sansaa vastaan, heikentää ja halventaa tätä.

Onko spoileri?

Että Cersei vihaa Sansaa? Ei ole.

Cersei voisi myös ehdottaa jotain, esimerkiksi uutta neuvottelua, samaan tapaan kuin edellisen kauden viimeisessä jaksossa nähtiin Lohikäärmeareenalla.

Onko spoileri?

Voi olla. Tämä riippuu tilanteesta, jossa ehdotus tehdään.

Cersei voisi vaatia jotain. Cerseillä pitäisi olla jotain, minkä perusteella esittää vaatimuksia. Esimerkiksi vanki.

Tämä tarjoaa paljon mahdollisuuksia spekulaatiolle.

On mahdollista, että viimeisen kauden trailerissa näkemämme kohtaukset Aryasta juoksemassa pakoon kasvot likaisina eivät tapahdukaan Talvivaarassa.

Entä jos ne tapahtuvatkin Kuninkaansatamassa? Arya voisi lähteä Kuninkaansatamaan uhkarohkealle yritykselle salamurhata kostolistallaan oleva Cersei Kasvottomien taidoillaan. Hän voisi käyttää sisäänpääsyyn viemäreitä ja siksi olisi likainen, kuten hän trailerissa oli. Jos Arya jäisi kiinni ja vangittaisiin, Cersei voisi kiristää Sansaa – tule ja polvistu, tai sisaresi kuolee.

On myös mahdollista, että Cersei saa houkuteltua Jonin jossain vaiheessa uuteen neuvonpitoon kanssaan ja sen jälkeen vangitsee tämän ja esittää vastaavan Jonia koskevan kiristysuhkauksen Sansalle kirjeessä.

Onko spoileri?

Kenen tahansa Starkin jääminen Cersein vangiksi olisi iso spoileri.

Ehkä kiinnostavin mahdollisuus kuitenkin olisi, jos Cersei kirjoittaisi Sansalle kirjeen joka koskee Tyrionia. Cersei voisi kirjeessä paljastaa Sansalle Tyrionin kanssa seitsemännen kauden viimeisessä jaksossa mahdollisesti tekemänsä salaisen sopimuksen.

Tämä olisi taitavaa peliä Cerseiltä. Paljastus repisi auki Tyrionin ja Pohjoisen liiton välit. Cersei näki tämän taktiikan käytössä jo aiemmin. Hänen isänsä Tywin Lannister käytti samaa taktiikkaa ja poisti Ser Jorahin Danyn rinnalta yhdellä kirjeellä. Neljännellä kaudella lähetetyssä kirjeessä Cersei paljasti Jorahin olleen alun perin kuningas Robertin vakooja.

Sansa, Tyrionin vaimo, olisi juuri oikea henkilö viestin viejäksi. Cersei tietää, että Sansan kääntyminen Tyrionia vastaan aiheuttaisi Tyrionille lisää tuskaa.

Onko spoileri?

Kyllä. Tämä saattaisi ”spoilata kaiken”. Paljastus voisi käynnistää Tyrionin lopullisen syöksykierteen, joka saattaisi johtaa hänen teloitukseensa Danyn lohikäärmeiden tulessa.

Sansa kirjoittaa itse kirjeen

Toisessa vaihtoehtojen joukossa Sansa itse kirjoittaisi kirjeen. Minne ja kenelle?

Kotkanpesä

Saattaa olla, että Sansan ja Laakson joukkoja johtavan Yohn Roycen välille syntyy valtakamppailu. Jos Royce ei suostu tottelemaan Daenerys Targaryenia ja uhkaa vetää Laakson joukot pois taistelusta, Sansa voisi lähettää hääehdotuksen Robinille, naida tämän ja ottaa Laakson armeijan komentoonsa Robinin oikeudella.

Onko spoileri?

Kyllä, mutta ei kovin suuri.

Mustalinna, Viimeinen kotiliesi, Karlinna

Tässä vaiheessa olisi enää liian myöhäistä lähettää näihin linnoituksiin kirjeitä, ainakaan mitään spoileriksi luokiteltavaa.

Sysiveden vartio

Yllä jo käytiin läpi tämä vaihtoehto. Kuultuaan Samin ja Branin väitteen, Sansa voisi pyytää asiasta vahvistusta Howland Reediltä.

Onko spoileri?

Ei.

Casterlynkallio, Suurtarha, Sarvikukkula, Vanhakaupunki

Sansalla ei ole mitään syytä kirjoittaa kenelläkään näissä paikoissa, varsinkaan mitään spoilerin sisältävää.

Vuolasvirta tai Kaksoset

Jos Edmure Tully ei enää olisikaan Lannisterien vankina, Sansa voisi yrittää saada viestin Edmurelle ja pyytää Tullyn jäljellä olevaa armeijaa mukaan taisteluun.

Onko spoileri?

Ei oikeastaan, ja Edmure on ainakin kauden alussa edelleen vankina.

Dorne

Sansa voisi pyytää apua Dornesta, jos joku neuvoisi häntä tekemään niin. Esimerkiksi Tyrion voisi tarjota tällaista neuvoa. Tämä tuntuisi kuitenkin jotenkin huonosti motivoidulta juonelta. Jos Dorne tulee mukaan, se todennäköisemmin tapahtuu yllätyksenä ja heidän omasta aloitteestaan.

Onko spoileri?

Samoin kuin Dornesta lähetetty avuntarjous, tämä olisi spoileri, joka toisi uuden pelaajan mukaan tarinaan.

Kuninkaansatama

Sansa voisi kirjoittaa Cerseille. Se saattaisi tapahtua vähän myöhemmin kauden aikana, kun asetelma olisi muuttunut. Tämä on todennäköinen vaihtoehto.

Sansa voisi lähettää uhkauksen.

Sansa saattaisi kirjoittaa Cerseille esimerkiksi siinä vaiheessa, kun pohjoisen liittoutumalle olisi käynyt selväksi, että Cersei on pettänyt lupauksensa, eikä tule heidän avukseen. Siinä tapauksessa kirje voisi olla sodan uhkaus.

Jos Cersei olisi ottanut jonkun Starkeista vangiksi, kuten yllä spekuloitiin, Sansa voisi lähettää uhkauskirjeen ja vaatia vangin vapauttamista.

Tärkeitä uhkauksia on Game of Thronesissa nähty ennenkin.

Onko spoileri?

Kyllä, Sansan Cerseille lähettämä sodanuhkaus olisi spoileri siinä mielessä, että se paljastaisi sodan siirtymisen Cersein kotiovelle. Täyttäisikö sodanjulistus Cerseitä vastaan Sophie Turnerin määritelmän ”kaiken spoilaamisesta”? Kyllä, se saattaisi täyttää määritelmän hänen mielestään, vaikka tosiasiassa se ei olisi spoileri. Sodan on edettävä Kuninkaansatamaan jossain vaiheessa, se näyttää väistämättömältä.

Suurin ongelma tässä skenaariossa on, että jos joku tällaisen kirjeen kirjoittaisi, se olisi ennemminkin Jon tai Dany. Jos halutaan kunnolla spekuloida, Sansan rooli voisi olla jonkun tällaisen viestin kirjoittaminen siinä vaiheessa, kun Jon ja Dany eivät ole paikalla. Jos vaikka toinen olisi itse se vanki, jonka vapauttamista Sansa vaatisi ja toinen vaikka matkoilla tai taistelemassa.

On myös muita vaihtoehtoja Sansan kirjeeksi Cerseille.

Jaime Lannister on matkalla Talvivaaraan. Sansa voisi Talvivaaran hallitsijana vangita Jaimen, vihollisen, joka kaiken lisäksi koko sarjan alussa yritti murhata Branin ja aiheutti tämän rampautumisen. Sansa voisi kirjoittaa Cerseille, että hänellä on Jaime vankinaan ja kiristää Cerseitä uskollisuuteen, jopa luopumaan kruunustaan.

Onko spoileri?

Tavallaan, mutta spoilaisiko se ”kaiken”? Vaikea nähdä, että tämä olisi muuta kuin yksi vaihe isommassa juonessa. Jaimen tarinakaari johtaa varmasti pelastukseen ja kuolemaan uhrautumalla hyvän puolesta. Jos hänet vangitaan, se on vain lyhytaikaista. Brania itseään ei luultavasti voisi vähempää kiinnostaa Jaimen rankaiseminen. Rampautuminen kun avasi Branille tien Kolmisilmäiseksi korpiksi.

Voisiko Sansan kirje liittyä Cersein raskauteen? Jos Jaime kertoisi Cersein raskaudesta uusille liittolaisilleen Talvivaarassa, eikä Tyrion olisi sitä kertonut, ehkä tekemänsä sopimuksen takia, Sansa voisi kiristää Cerseitä tiedolla.

Tässä kohdassa ongelma on jälleen se, miksi juuri Sansa kirjoittaisi tämän kirjeen. Ehkä Sansa haluaisi hoitaa asian itse, osoittaa kyvykkyytensä, kun ympärillä on kuningattaria, kuninkaita, lohikäärmeitä ja yliluonnollisia voimia. Draamallisesti tämä olisi hyvä juoni, koska se antaisi Sansalle omaa tekemistä ja asettaisi hänet erityisellä tavalla vastakkain myös Tyrionin kanssa.

Onko spoileri?

Sansan sooloiluyritys voisi olla spoileri, mutta ei kovin suuri.

On vielä synkkä vaihtoehto. Entä jos Talvivaara tuhoutuu ja Sansa kirjoittaa Cerseille sen jälkeen?

Jos Yön kuningas tuhoaa tai valtaa Talvivaaran ja eloonjääneet joutuvat pakomatkalle, Sansa voi viimeisenä tekonaan ennen pakoa yön pimeyteen lähettää korpin Cerseille. Se olisi ehkä epätoivoinen yritys saada Cersei neuvottelemaan, ehkä yrittämällä tarjota hänelle jotain. Pohjoisen kansan rippeet lähtisivät epätoivoiselle evakkomatkalle kohti Kuninkaansatamaa, ainoana toiveenaan liikkua kuolleiden armeijaa nopeammin.

Onko spoileri?

Kyllä olisi ja tämä ”spoilaisi kaiken”. Se paljastaisi, että Talvivaara tuhoutuu. Se paljastaisi, että Pohjoisen liitto joutuu taas neuvottelemaan Cersein kanssa, tällä kertaa pääsystä suojaan Kuninkaansataman muurien taakse. Se saattaisi paljastaa, mitä Sansa olisi ehkä valmis uhraamaan Pohjoisen takia.

Olisiko hän valmis jopa uhraamaan Danyn Cerseille pelastaakseen oman perheensä ja Pohjoisen? Tämä todella paljastaisi kaiken.

Essos

On vaikea kuvitella, että kukaan Essosista kirjoittaisi Sansalle tai Sansa jollekin Essosiin.

Braavosissa ovat Kasvottomat. Heidän tapanaan ei ole tv-sarjassa ollut kirjoittaa kirjeitä. Arya voisi neuvoa Sansaa kirjoittamaan jollekin Braavosissa, ehkä Kasvottomille? Se ei ole kovin todennäköistä.

Pentosissa on Illyrio Mopatis, mutta hän ei ole ollut missään yhteydessä Starkeihin.

Volantisissa on Punaisen jumalan päätemppeli ja Melisandre on saattanut ehtiä takaisin sinne. Melisandre todennäköisesti tulee takaisin jonkinlaisen sotajoukon kanssa, mutta siinä ei kirjeitä tarvita.

Dothrakit eivät kirjoita kirjeitä.

Qarthiin ei jäänyt ketään merkittävää henkilöä.

Entisen Orjakauppiaan lahden Isännät eivät uskalla sotkeutua Westerosin valtataisteluun sen jälkeen, kun Dany uhkasi heitä lohikäärmeillään. Siitä ei olisi heille mitään hyötyä.

Daario Naharis rakastaa Danya, mutta ei hän kirjeitä ehkä kuitenkaan kirjoittaisi.

Kultainen komppania ei todennäköisesti olisi yhteydessä Sansaan.

Joku muu Talvivaarassa kirjoittaa tai saa kirjeen

Seuraava vaihtoehto on, että käärö olisi kirje, jota ei ole tarkoitettu Sansan nähtäväksi, mutta jonka hän Talvivaaran ladyna saa käsiinsä.

Tässä vaihtoehdossa kuvio muuttuu mutkikkaammaksi. Kuka tahansa Talvivaarassa voisi yrittää lähettää kirjeen. Lisäksi kirjeen kirjoittajan pitäisi luulla, että Sansa ei saisi tietää siitä ja kertoisi siksi kirjeessä jotain suuria salaisuuksia.

Me näimme jo esimerkiksi, miten Roose Bolton vaati saada lukea Baelishin viestin, jonka Mestari Wolkan toimitti eteenpäin. Heti sarjan alussa näimme, miten Tyrion luki Jonin Mustalinnassa saaman viestin. Kirjeet voivat joutua vääriin käsiin.

Varys

Varysin ja muiden juonittelijoiden kohdalla ongelma on siinä, että heidän tärkeät kontaktinsa ovat jo Talvivaarassa, joten on vaikea nähdä kenelle heillä olisi syytä kirjoittaa.

Varys saattaisi kuitenkin kirjoittaa kirjeen, jossa hän pettää Danyn. Tästä on ollut vihjeitä ja syynä voisi olla Danyn mahdollisesti tyrannimaisemmaksi käyvät otteet.

Onko spoileri?

Varysin puolenvaihto olisi spoileri, mutta se ei ehkä ”spoilaisi kaikkea”. Se johtaisi kyllä Varysin kuolemaan.

Ser Davos Merenverto

Ser Davos on oppinut kirjoittamaan ja hän usein puhuttelee vallanpitäjiä. Mutta kenelle hän kirjoittaisi? Salladhor Saanille? Se ei vaikuta hyödylliseltä taktiikalta Talvivaarassa. Ehkä hän kirjoittaisi Rautapankille? Se tuntuisi kuitenkin toistolta.

Onko spoileri?

Ei.

Ser Jorah Mormont

Jorah voisi kirjoittaa Kultaisen komppanian kapteenille Harry Stricklandille. Jorah oli ennen komppanian jäsen.

Onko spoileri?

On. Tämä voisi spoilata olennaisen käänteen viimeisessä taistelussa. Mutta se ei ehkä kuitenkaan ”spoilaisi kaikkea”.

Sam Tarly

Sam kirjoittaisi todennäköisesti joko Vanhakaupunkiin tai Sarvikukkulalle.

Ainoa vaihtoehto olisi, että Sam kirjoittaisi jollekin Jonin todellisesta syntyperästä, mutta se vaikuttaa liian suurelta riskiltä. Sam on liian älykäs ottamaan riskiä salaisuuden paljastumisesta väärään aikaan.

Onko spoileri?

Mikään näistä ei vaikuta todennäköiseltä, eikä spoilerilta.

Jon Nietos

Jon voisi kirjoittaa kirjeen ja Sansa voisi saada sen käsiinsä.

Mutta mistä Jon kirjoittaisi ja kenelle? Jon pelaa avoimin kortein, joten hän ei salaisi mitään.

Ehkä jos vaikka Arya on jäänyt yllä kuvaillulla tavalla kiinni Kuninkaansatamassa, Jon voisi kirjoittaa Cerseille uhkavaatimuksen. Ehkä Talvivaara menetetään ja Jon haluaa lähteä taas itse ratkaisemaan asian Cersein kanssa, kuten hän lähti Mance Rayderin luo Mustalinnan taistelun jälkeen.

Onko spoileri?

Olisi ja jos Jon lähtisi Kuninkaansatamaan, tämä olisi asia, joka mahdollisesti spoilaisi kaiken.

Daenerys Targaryen

Danylla ei ole salaisia juonia. Hänen kaikki tavoitteensa ovat julki ja kaikkien tiedossa.

Onko spoileri?

On vaikea nähdä Danyn kirjoittavan mitään ison spoilerin arvoista kirjeessä.

Tyrion Lannister

Jos Talvivaarassa joku muu kuin Sansa kirjoittaa spoileri-kirjeen, se on mitä todennäköisimmin Tyrion Lannister.

Mitä eri vaihtoehtoja tässä voisi olla?

Ehkä Tyrion kirjoittaisi Cerseille ja ehdottaisi uutta tapaamista. Esimerkiksi sen jälkeen, kun käy ilmi, ettei Cersei aio tulla Pohjoisen liiton avuksi, vaikka lupasi. Tyrion saattaisi vedota kirjeessä sopimukseen, jonka hän teki Cersein kanssa. Jos Sansa saisi tällaisen kirjeen käsiinsä, siitä seuraisi tilanne, joka olisi analoginen sille, miten Arya käytti Sansan kirjettä tätä vastaan. Sansa voisi käyttää Tyrionin kirjettä tätä vastaan ja paljastaa Tyrionin tehneen Danylta salassa sopimuksen Cersein kanssa.

Toisaalta, Cersei voisi kirjoittaa samansisältöisen viestin Tyrionille ja se johtaisi vastaavaan tilanteeseen.

Onko spoileri?

Kyllä, tämä olisi iso spoileri, kumminpäin tahansa kirje sitten kulkisikin. Tämä voisi olla toinen tapa, jolla Tyrionin syöksykierre voisi alkaa. Seuraukset olisivat samantapaiset kuin yllä spekuloitiin.

Sansa löytäisi kirjeen ja joko hän, Jon tai Dany laittaisi Tyrionin petturina tyrmään, ehkä jopa teloittaisi tämän tai ainakin uhkaisi tekevänsä niin.

Tässä käänteessä yhdistyisi parikin eri juonta oivalla tavalla. Tyrionin salainen sopimus Cersein kanssa paljastuisi. Pohjoisen liitolle kävisi ilmi, kuinka Tyrion on käyttänyt sisaruuttaan Cersein kanssa hyväkseen. Paljastuisi, että hän olisi sooloillut ja luvannut jotain Danyn selän takana. Danyn epäilykset Tyrionin uskollisuudesta kärjistyisivät.

Taitavaa käsikirjoittamista olisi se, että samalla ratkaisulla Tyrionin suhde Sansaan kiristyisi. Heidän yhteisen historiansa taakka kytkeytyisi Tyrionin ja Cersein suhteeseen. Näiden kolmen kytkeminen yhteen olisi hyvää draamaa.

Cersei voisi myös kirjeessä kirjoittaa, että hän on saanut keskenmenon, eikä ole enää raskaana ja siksi sopimus Tyrionin kanssa olisi tyhjä. Tämä olisi taitavaa peliä Cerseiltä, sillä juonet, joiden perustana on totuus, ovat aina vahvimpia. Se voisi pakottaa Pohjoisen liiton uuteen neuvotteluun, joka taas johtaisi heidät mahdollisesti ansaan.

Essos

Essosin kohdalla yllä mainitut perusteet ovat tässäkin päteviä. Ainoa huomionarvoinen tekijä on Braavosin Rautapankki.

Rautapankki voisi lähestyä jotain Talvivaarassa kirjeellä. Tällä hetkellä voimme kuitenkin olettaa, että Euron toimittaa pankille Lannisterien velat, eikä Rautapankilla ole syytä ainakaan vielä etsiä uusia liittolaisia Westerosista. Euronin mahdollinen petos ja Kultaisen komppanian mahdollinen puolenvaihto tapahtuvat todennäköisesti yllätyksinä, keskellä taistelua ja draamaa, ei kirjeinä.

Mikä näyttää todennäköisimmältä?

Kaikkein todennäköisimmältä siis näyttäisi, että kirje koskee kolmiota Sansa-Cersei-Tyrion jollain tavalla. Myös Dorne-yhteys on mahdollinen, sekä se että Jon haluaa lähteä rämäpäisesti selvittämään asioita Cersein kanssa.

1 Cersei kirjoittaa Sansalle kirjeen, joka koskee Tyrionia ja heidän sopimustaan.

2 Cersei kirjoittaa Tyrionille ja viittaa sopimukseen, jonka he tekivät.

3 Tyrion kirjoittaa Cerseille ja vetoaa kirjeessä sopimukseen, jonka he tekivät.

4 Sansa kirjoittaa Cerseille ja pyytää apua ja turvapaikkaa Pohjoisen kansalle Kuninkaansatamasta, sen jälkeen kun Yön kuningas on tuhonnut Talvivaaran.

5 Jon kirjoittaa Cerseille ja ehdottaisi neuvotteluja.

6 Dorne ilmoittautuu Pohjoisen liittolaiseksi.

Kolmessa vaihtoehdossa kirjeen seuraus on, että Tyrion joutuu pulaan ja syy siihen on hänen Cersein kanssa mahdollisesti viime kauden lopussa tekemä salainen sopimus.

Jokaisessa vaihtoehdossa Cersei on vahvoilla, paitsi viimeisessä, joka koskee Dornea. Dornen mukaantulo on kuitenkin näistä kaikkein vähiten spoileri. Se on todennäköinen käänne, mutta ei ehkä kuitenkaan se, johon Turner viittasi.

Tässä siis johtopäätöksemme.

Kirje on Cersein ja Sansan välinen ja Tyrion todennäköisesti liittyy siihen.

Ensi viikolla julkaisemme lisää haastatteluista poimittuja mahdollisia spoilereita. Lisäksi Game of Thronesin näyttelijöiden haastatteluja julkaistaan lähiviikkoina Nyt.fissä.

Seuraamme Game of Thronesin viimeistä kautta intensiivisesti Westerosin kirjeenvaihtaja -blogissa.

Game of Thronesin viimeinen kausi alkaa 15. huhtikuuta HBO Nordicilla ja C Morella.
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  GoTin viimeinen viikko – oliko sarjan loppu psykologinen vai yhteiskunnallinen?

 2. 2

  Suomalaiset kävivät keskellä mannerjäätikköä, löysivät 30 vuotta sitten hylätyn tutka-aseman – ja joivat siellä jaloviinaa

 3. 3

  Suomalaissairaaloissa tapahtuu ”synnytysväkivaltaa” ja siitä on nyt puhuttava, sanoo uusi kampanja – Kätilöliitto pitää sanaa valitettavana

 4. 4

  Tämä viraali kuva ”etelän mediaa” väistävästä Juha Sipilästä on täydellinen kuvaus keskustan tilasta – kuvan ottanut Sami Kero kertoo, miten kuva oikein syntyi

 5. 5

  Pikatestissä Kampintorin Broo, jossa voi sekä syödä että juhlia, ja pizzaakin saa viikonloppuisin aamukolmeen asti

 6. 6

  HBO:n juuri alkanutta Chernobyl-sarjaa ylistetään kaikkialla, ja syystä – se on hyytävän ajankohtainen, myös suomalaisille

 7. 7

  Jaksoarvio: Game of Thrones sai arvoisensa päätöksen

 8. 8

  Tähän kuvaan kiteytyy kaikki olennainen suomalaisuudesta – Soitimme ja kysyimme, miksi kiekkokultaa on hyväksyttävää juhlia ilman housuja

 9. 9

  Silvia Modig Kuka nyt -haastattelussa: "Olen kurkkuani myöten täynnä Kaarle Kustaan sikailua"

  Tilaajille
 10. 10

  Kenellä pitää olla huume­ongelma, että suostumme puhumaan huumeista?

 11. Näytä lisää
 1. 1

  GoTin viimeinen viikko – oliko sarjan loppu psykologinen vai yhteiskunnallinen?

 2. 2

  Kenellä pitää olla huume­ongelma, että suostumme puhumaan huumeista?

 3. 3

  Suomalaiset kävivät keskellä mannerjäätikköä, löysivät 30 vuotta sitten hylätyn tutka-aseman – ja joivat siellä jaloviinaa

 4. 4

  Jaksoarvio: Game of Thrones sai arvoisensa päätöksen

 5. 5

  HBO:n juuri alkanutta Chernobyl-sarjaa ylistetään kaikkialla, ja syystä – se on hyytävän ajankohtainen, myös suomalaisille

 6. 6

  Tähän kuvaan kiteytyy kaikki olennainen suomalaisuudesta – Soitimme ja kysyimme, miksi kiekkokultaa on hyväksyttävää juhlia ilman housuja

 7. 7

  Lauluja muutettu vähemmän rasistisiksi, ei Allah-mainintoja eikä luonnottoman kapeita vyötäröitä – Disneyn uusi ja vanha Aladdin poikkeavat toisistaan vähän mutta merkittävästi

 8. 8

  Tämä viraali kuva ”etelän mediaa” väistävästä Juha Sipilästä on täydellinen kuvaus keskustan tilasta – kuvan ottanut Sami Kero kertoo, miten kuva oikein syntyi

 9. 9

  ”Tämä kohtaus pitäisi näyttää jokaisessa elokuvakoulussa” – Game of Thrones -fanin innostuneesta heitosta tuli netti-ilmiö

 10. 10

  Opiskelija kertoi kohdanneensa yliopistossa rasismia, naapuriyliopiston perussuomalaisjärjestö vastasi tylysti: ”Albaani albaanina eikä suomalaisena”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Jaksoarvio: Game of Thrones sai arvoisensa päätöksen

 2. 2

  Game of Thronesin viimeisessä jaksossa on jälleen samantapainen möhläys kuin kaksi viikkoa sitten

 3. 3

  ”Tämä kohtaus pitäisi näyttää jokaisessa elokuvakoulussa” – Game of Thrones -fanin innostuneesta heitosta tuli netti-ilmiö

 4. 4

  Game of Thrones teki heistä maailmantähtiä ja ystäviä – Sophie Turner ja Maisie Williams haastattelussa, jossa ei ole spoilereita!

  Tilaajille
 5. 5

  GoTin viimeinen viikko – oliko sarjan loppu psykologinen vai yhteiskunnallinen?

 6. 6

  Snapchat julkaisi uuden sukupuoli­filtterin, joka villitsi sosiaalisen median mutta sai kritiikkiä transyhteisöiltä

 7. 7

  Kenellä pitää olla huume­ongelma, että suostumme puhumaan huumeista?

 8. 8

  Game of Thronesin loppu on lähellä – Westerosin kirjeenvaihtajan lukupaketilla pääset ajan tasalle ennen loppuhuipennusta

 9. 9

  HBO:n juuri alkanutta Chernobyl-sarjaa ylistetään kaikkialla, ja syystä – se on hyytävän ajankohtainen, myös suomalaisille

 10. 10

  Burger Kingin twiitti, jossa se kertoo myyvänsä pirtelöitä, lähti viraaliksi – tapaus kuulostaa käsittämättömältä, mutta taustalla on brexit

 11. Näytä lisää

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Moottoripyöräilijä kuoli Euroopan cupin kilpailussa Vesivehmaalla

  2. 2

   Päävalmentaja Jalonen hermostui venäläisten kritiikkiin

  3. 3

   Hometalo­sairautta ei olekaan, sanoo lääke­tiede nyt – Mitä oikein tapahtui?

   Tilaajille
  4. 4

   Pitkästä matematiikasta tehtiin pääsylippu korkeakouluun ja tulevaisuuden ammatteihin – Se oli virhe, sanoo kokenut matematiikan opettaja

   Tilaajille
  5. 5

   Tässä ovat suosituimmat eurovaaliehdokkaat

  6. 6

   ”Ennen kehotin ostamaan. Enää en sitä tekisi”, sanoo Suomen johtava sisustusstailisti

  7. 7

   Äänestyspaikat ovat avoinna: Näin HS seuraa EU-vaaleja Suomessa ja Euroopassa

  8. 8

   HS:n eurovaalikone: Etsi oma ehdokkaasi ja lue täältä kysymysten taustat

  9. 9

   HS:n Sami Kero on ikuistanut edelliset Leijona-fanien tori­juhlat: ”Heti voiton jälkeen siellä on tosi aavemainen tunnelma”

  10. 10

   Tänä iltana ratkeaa eurovaalien tulos – HS seuraa ja analysoi hetki hetkeltä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Hometalo­sairautta ei olekaan, sanoo lääke­tiede nyt – Mitä oikein tapahtui?

   Tilaajille
  2. 2

   Pitkästä matematiikasta tehtiin pääsylippu korkeakouluun ja tulevaisuuden ammatteihin – Se oli virhe, sanoo kokenut matematiikan opettaja

   Tilaajille
  3. 3

   ”Painajainen”, ”Jalonen loi keskikentälle suon, johon Venäjä jumittui” – Venäjän media pettyi tappioon, mutta kehui Suomen joukkuetta

  4. 4

   ”Ennen kehotin ostamaan. Enää en sitä tekisi”, sanoo Suomen johtava sisustusstailisti

  5. 5

   Ruotsin mediassa ylistetään Suomea ja Jukka Jalosta: ”Hän on muuttanut veden viiniksi”

  6. 6

   Lääketiede käänsi kelkkansa homesairauden suhteen – Haaskaako Suomi satoja miljoonia korjaamalla ja purkamalla rakennuksia?

   Tilaajille
  7. 7

   HS:n eurovaalikone: Etsi oma ehdokkaasi ja lue täältä kysymysten taustat

  8. 8

   Tässä ovat suosituimmat eurovaaliehdokkaat

  9. 9

   Peukaloitu video Trumpin vastustajasta kuohuttaa Yhdysvalloissa – ”Tästä ei ole enää paluuta”, professori varoittaa manipulaatioista

  10. 10

   Päävalmentaja Jalonen hermostui venäläisten kritiikkiin

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Emmi-Liia Sjöholm tiesi sen olevan virhe, mutta silti hän asettui laverille, raotti paitaansa ja antoi tatuoijan upottaa neulan kylkeensä – nyt hän on maksanut virheestään tuhansia euroja

   Tilaajille
  2. 2

   Tiia Forsström myy seksiä espoolaisessa omakotitalossa ja tietää, mikä monessa suomalaisessa makuuhuoneessa on pielessä

   Tilaajille
  3. 3

   Suomalaiset ovat syöneet tuhansia vuosia ruokaa, jota suolistobakteerit rakastavat yli kaiken – Tutkija löysi ruista syöneiden ulosteesta merkittävän yhdisteen

   Tilaajille
  4. 4

   Maailma tähtäimen läpi – HS:n erikoisartikkeli vie maahan, jossa rynnäkkökivääri on kodin perusvaruste

   Tilaajille
  5. 5

   Ihon ikääntymistä voi hidastaa itse, mutta kalliiden voiteiden sijaan kannattaa keskittyä tekoihin – lääkärit kertovat kolme perussääntöä, jotka ehkäisevät ryppyjä

  6. 6

   Legendaarisen laulajatähden huvila lahoaa niille sijoilleen Helsingissä – Vesivahinko turmeli taloa 2011 eikä korjauksia ole vieläkään aloitettu

  7. 7

   Hometalo­sairautta ei olekaan, sanoo lääke­tiede nyt – Mitä oikein tapahtui?

   Tilaajille
  8. 8

   ”En usein kerro tarinaani, se tuntuu liian raskaalta” – HS:n erikoisartikkeli vie EU:n etelärajalle, missä koveneva maahanmuuttopolitiikka ajaa ihmisiä kadulle ja kateisiin

   Tilaajille
  9. 9

   Kommentti: Mitä ihmettä tapahtui Madonnalle Euroviisuissa? Hirvittävä epävire vei huomiota Palestiinan lipun esittelyltä ja näppärältä Tšaikovski-lainalta

  10. 10

   Gordon Ramsay oli oikeasti vielä pahempi kuin televisiossa, ja iltaisin Helena Puolakka itki itsensä uneen – Nyt Suomen menestynein kokki johtaa ravintolaklassikkoa aivan eri tyylillä

   Tilaajille
  11. Näytä lisää