Uusi Game of Thrones -tiiseri lupaa synkkiä käänteitä – paljastaako se myös, kuka selviää ja kuka ei?

Viimeisen tuotantokauden alun lähetessä HBO on julkaissut sarjasta runsaasti promomateriaalia, jonka tietysti käymme läpi perusteellisesti.

Game of Thronesin viimeisen kauden alkuun on alle kaksi viikkoa aikaa.

HBO on julkaissut parin päivän aikana lisää markkinointimateriaalia, jonka pohjalta voi spekuloida viimeisen kauden käänteitä.

Nähtävänä on ollut kaksi vähän uudenlaista mainosta sekä kokonaan uusi tiiseri. Varsinkin tiiseri on hyvin kiinnostava. Katsotaan ensin sitä ja sen jälkeen uusien mainosten uutta sisältöä.

Tässä vaiheessa spoilerivaroitus. Tekstissä on tästä lähtien mahdollisia juonipaljastuksia Game of Thronesin viimeiseltä kaudelta sekä kaikilta aiemmilta kausilta.

Tiiserin nimi on Official tease: Aftermath. Voit ensin katsoa sen tästä:Tiiserin nimikin kertoo, että nyt virallisesti tiisataan tulevaa. Sitä videossa ei kuitenkaan tehdä kuin osittain. Jos tämä tiiseri pitäisi kirjaimellisesti paikkansa, meille olisi jo kerrottu, että suuri osa päähenkilöistä kuolee Talvivaaran taistelussa Yön kuningasta vastaan.


Saman viestin kertoo HBO:n julkaisema Aftermath-niminen juliste. Pää­henkilöitä makaa kuolleen näköisinä rivissä, Rautavalta­istuimen muodossa.

Sellaista paljastusta HBO ei tietenkään voisi tehdä. Tämä muistuttaa siinä mielessä kuudennen kauden markkinointimateriaalina julkaistua Kasvojen sali -kampanjaa (Hall of Faces). Siinä sarjan päähenkilöitä oli kuvattu kuolleina kasvoina Braavosin Mustan ja valkoisen talon kellarissa sijaitsevassa salissa, jossa on valtavasti kuolleiden kasvoista tehtyjä naamioita.

Tiiseriin kannattaa suhtautua samaan tapaan kuin tammikuussa julkaistuun tiiseriin, jonka analysoimme tarkkaan täällä.

Toisin sanoen todennäköisesti tämänkään tiiserin kuvia ei nähdä kauden aikana.

Ne vain luovat tunnelmaa. Tiiserissä nähdään sarja kuvia esineistä. Ne kaikki liittyvät johonkin keskeiseen henkilöön. Kuvat virittävät uhkaavaa ja vaarallista tunnelmaa. Ne alleviivaavat taistelun kovaa hintaa.

Ensin näemme Starkin suvun repaleisen lipun liehumassa tuhotun Talvivaaran yllä.

Sitten näemme nuolia, joissa on lohikäärmelasista tehty kärki. Se on ase kulkijoita vastaan, ja sen olisi pitänyt suojata ihmisiä kuolleiden armeijalta. Toisin kävi. Moni henkilöistä käyttää lohikäärmelasia olevia aseita. Olemme jo nähneet trailerissa Gendryn töissä pajassa, ehkä tekemässä aseita lohikäärmelasista.

Susipatsas on nähty usein, esimerkiksi Talvivaaran kryptan sisäänkäynnin luona.

Kennelin portti on rikki. Kenneli nähtiin, kun Sansa löysi sieltä Theonin viidennellä kaudella ja kun hän lopulta vapautti Ramsayn koirat tappamaan tämän kuudennella kaudella. Ensimmäisen kauden alussa Tyrion nukkui kennelissä. Nyt sieltä löytyy hänen Kouran merkkinsä, jonka hän sai Daenerysilta.

Seuraavassa kuvassa lumessa on pystyssä miekka, joka näyttäisi olevan Arya Starkin miekka Neula.

Talvivaaran muurilta tuuli puhaltaa sulan, joka näyttää samalta, jonka Sansa nosti tätinsä – Jonin äidin – Lyanna Starkin haudalta Talvivaaran kryptassa ja jonka Robert Baratheon sille laski sarjan ensimmäisessä jaksossa.

Portaiden alapäässä näkyy Branin särkynyt pyörätuoli.

Hangessa makaa Jaimen kultainen käsi ja sen takana Daenerysin lohikäärmeriipus. Lopussa Jon Nietoksen miekka, jonka hän sai Jeor Mormontilta, on lumessa Talvivaaran portin edessä.

Ei ole mahdollista, että kaikki nämä henkilöt kuolisivat Talvivaaran taistelussa kolmannessa jaksossa. Silloin jäljellä olisi kolme jaksoa ilman keskeisiä henkilöitä.

Kyseessä on toisaalta iso hämäys tai toisaalta hienoa tunnelman luomista.

Yksi iso paljastus tässä kuitenkin taitaa olla, ja se nousee kokonaiskuvasta. ”Aftermath” tarkoittaa jälkiselvittelyä. Taistelu on selkeästi hävitty, olivat yksittäiset uhrit sitten ketä tahansa. Yön kuningas on voittanut, ihmiset ovat poissa ja rakennukset on osin tuhottu.

Näin saattaa hyvin tapahtua.

Voisiko HBO tiisata hävittyä taistelua ja sitten kuitenkin sarjassa näyttää, että ihmiset voittavat Yön kuninkaan? Se on toki mahdollista, mutta se ei tuntuisi hämäykseltä, vaan huijaukselta.

Jo paljon ennen tätä videota kaikki merkit ovat viitanneet kahteen vaihtoehtoon: joko Talvivaaran taistelu hävitään tai siitä tulee kalliilla hinnalla maksettu torjuntavoitto, jonka jälkeen Talvivaara joudutaan evakuoimaan.

Nämä esineet Talvivaaran lumisissa raunioissa voisivat olla kuva siitä hinnasta, jonka sankarit ovat maksaneet. Kuva siitä, minkä he joutuivat jättämään taakseen paetessaan henkensä edestä.

Mihin he pakenevat?

Tietysti Kuninkaansatamaan, Cersei Lannisterin ei-niin-avoimena-odottavaan syliin, kohtaamaan Game of Thronesin todellisen lopullisen pahan.

Sinne myös Yön kuningas on matkalla. Tästä tuntuisi kertovan myös tiiserin viimeinen kuva. Talvivaaran portti on avoinna ja kylmä tuuli puhaltaa ulos portista. Viesti näyttäisi olevan, että kuolleiden armeija jatkaa nyt matkaansa eteenpäin, puhdistettuaan Talvivaaran elämästä.

Tiiserin lisäksi kahdessa uudessa mainoksessa nähdään hieman uutta materiaalia.

Together-nimisessä promossa nähdään lisää kuvia taistelusta. Voit katsoa sen tästä:Tyrion Lannister sanoo Talvivaarassa: ”Meidän on taisteltava nyt yhdessä, tai kuolemme.”

Jon taas sanoo: ”Vihollisemme ei väsy, eikä pysähdy. Se on tulossa.”

Repliikkien perusteella vaikuttaa siltä, että ainakin kauden alussa saamme taas kerran katsoa tuttua draamaa. He, jotka tietävät Yön kuninkaasta ja kuolleiden armeijasta, yrittävät vakuuttaa heitä, jotka eivät tiedä.

Survival-nimisessä pätkässä on hieman enemmän nähtävää. Voit katsoa sen tästä:Sam ja Jon käyvät sananvaihdon. Tässä saattaa kuitenkin olla kyse editoinnista.

Sam sanoo: ”Muistele sitä, kun aloitimme”, ja Jon sanoo: ”Vain me olemme jäljellä.”

Jos Jon todella vastaa Samille, eikä repliikkejä ole editoitu yhteen eri kohtauksista, tämä saattaa viitata siihen, että Yön kuningas on tuhonnut sen, mitä Yövartiosta Muurilla oli jäljellä.

Beric Dondarrion ja Tormund ehkä pakenevat ensin Yövartiosta Mustalinnaan, kuten promokuvista voi päätellä. Ehkä he pakenevat sieltäkin, kun Yövartion komentaja Ed Tollett miehineen uhrautuu taistellessaan Yön kuningasta vastaan.

Jamie Lannister sanoo: ”Tässä on kyse enemmästä kuin uskollisuudesta. Tässä on kyse selviytymisestä.”

Jaime siis sanoo nyt eri sanoin sen, minkä Tarthin Brienne sanoi Jaimelle viime kauden viimeisessä jaksossa, Lohikäärmeareenan neuvottelun päätteeksi: ”Vitut uskollisuudesta.”

Kiinnostavin hetki nähdään, kun Varys, Tyrion ja Davos katsovat ylös taivaalle Talvivaarassa. Varsinkin Varys näyttää yllättyneeltä. Miksi Varys on yllättynyt?

Kyse ei voi olla vain lohikäärmeistä, sillä tässä vaiheessa Varys on nähnyt ne moneen kertaan. On mahdollista, että Varys on yllättynyt, koska hän näkee Jonin ratsastamassa lohikäärmeellä. Tätä on ennakoitu jo pitkään ja monella tavalla. Se ei edes ole mikään yllätys, vaan päinvastoin täysin odotettu käänne. Siksi sen paljastaminen ei edes ole kovin kummoinen paljastus. Kiinnostavaa se silti on.

Kolmas kiinnostava hetki nähdään Talvivaaran jumalmetsässä. Arya ja Jon ovat samassa kuvassa. Näiden kahden tapaamisesta tulee kaunis hetki. He varmaan tapaavat ensi kertaa jossain muualla, ehkä sisäpihalla. Jumalmetsässä he sitten voisivat jatkaa keskusteluaan.

Mistä he puhuisivat? He tapasivat edellisen kerran ensimmäisen kauden toisessa jaksossa. Silloin Jon antoi Aryalle Neulan.

Molemmat ovat nyt eri ihmisiä. Jon on kuollut ja palannut takaisin, mutta muuttunut kummallisen vähän. Ehkä lopulta kuulemme Jonin ajatuksia ja tuntemuksia siitä, mitä se tarkoittaa. Arya on omistanut elämänsä kuoleman jumalalle ja kostolle ja löytää nyt taas itsensä Starkina, perheenjäsenenä elävien joukossa. He voisivat puhua elämästä, kuolemasta, muutoksesta ja siitä, mitä ihminen todella lopulta on.

Arya on elänyt monia identiteettejä. Hän tietää, että ihminen voi muuttua, olla toinen. Jonin täytyy hyväksyä vanhan minänsä kuolema, taas kerran, ja hyväksyä olevansa Aegon Targaryen, Rautavaltaistuimen ja Seitsemän kuningaskunnan kruununperillinen.

Se on iso pala purtavaksi, lohikäärmeellä ratsastavalle valkoiselle sudellekin. Kasvoton salamurhaaja voi auttaa sen hyväksymisessä. Jos oikea kuningas ensin hyväksyy pikkusiskonsa olevan salamurhaaja.

Hyvää draamaa on luvassa joka tapauksessa.

Seuraamme Game of Thronesin viimeistä kautta intensiivisesti Westerosin kirjeenvaihtaja -blogissa.

Mitä mieltä olet tiiseristä? Miten Talvivaaran ja päähenkilöiden käy? Alla voit kommentoida ja osallistua keskusteluun. Tervetuloa spekuloimaan!

Game of Thronesin viimeinen kausi alkaa 15. huhtikuuta HBO Nordicilla ja C Morella.
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  ”Tämä kohtaus pitäisi näyttää jokaisessa elokuvakoulussa” – Game of Thrones -fanin innostuneesta heitosta tuli netti-ilmiö

 2. 2

  Jaksoarvio: Game of Thrones sai arvoisensa päätöksen

 3. 3

  WeMMu oli 16-vuotias, kun yhtäkkiä tuhannet ihmiset ilmestyivät haukkumaan – Nyt hän haluaa kertoa, mitä Irc-Galleriassa tapahtui 15 vuotta sitten

 4. 4

  Uutta Hello Stranger -ravintolaa on vaikea määritellä, mutta ruoka ja drinkit olivat neljän tähden arvoisia

 5. 5

  Game of Thrones teki heistä maailmantähtiä ja ystäviä – Sophie Turner ja Maisie Williams haastattelussa, jossa ei ole spoilereita!

  Tilaajille
 6. 6

  Facebookin uumenissa pieni joukko moderoijia siivoaa suomalaisten törkyjä – ”Välillä pelkään maailman­kuvani ja optimismini puolesta”

  Tilaajille
 7. 7

  Sdp:n eurovaaliehdokkaan kissanrääkkäämisestä nousi kohu ja sosiaalisessa mediassa myös poliittinen lyömäase – tästä on kyse

 8. 8

  Jaksoarvio 5/6: Game of Thronesin viides jakso oli brutaali ja verinen – miltä kaikki näyttää ennen sarjan viimeistä jaksoa?

 9. 9

  HBO:n juuri alkanutta Chernobyl-sarjaa ylistetään kaikkialla, ja syystä – se on hyytävän ajankohtainen, myös suomalaisille

 10. 10

  Arviossa kaupungin kuumin pizzeria Via Tribunali, johon voi joutua jonottamaan tunninkin – mutta se on sen arvoista

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Jaksoarvio: Game of Thrones sai arvoisensa päätöksen

 2. 2

  Game of Thrones teki heistä maailmantähtiä ja ystäviä – Sophie Turner ja Maisie Williams haastattelussa, jossa ei ole spoilereita!

  Tilaajille
 3. 3

  Daddy Greensin pizzat ovat kovatasoisia Roballakin: Peruselementit olivat kunnossa ja reunapalatkin osa ruokanautintoa

 4. 4

  HBO:n juuri alkanutta Chernobyl-sarjaa ylistetään kaikkialla, ja syystä – se on hyytävän ajankohtainen, myös suomalaisille

 5. 5

  Game of Thronesin viimeisessä jaksossa on jälleen samantapainen möhläys kuin kaksi viikkoa sitten

 6. 6

  Uutta Hello Stranger -ravintolaa on vaikea määritellä, mutta ruoka ja drinkit olivat neljän tähden arvoisia

 7. 7

  WeMMu oli 16-vuotias, kun yhtäkkiä tuhannet ihmiset ilmestyivät haukkumaan – Nyt hän haluaa kertoa, mitä Irc-Galleriassa tapahtui 15 vuotta sitten

 8. 8

  Facebookin uumenissa pieni joukko moderoijia siivoaa suomalaisten törkyjä – ”Välillä pelkään maailman­kuvani ja optimismini puolesta”

  Tilaajille
 9. 9

  ”Tämä kohtaus pitäisi näyttää jokaisessa elokuvakoulussa” – Game of Thrones -fanin innostuneesta heitosta tuli netti-ilmiö

 10. 10

  Jaksoarvio 5/6: Game of Thronesin viides jakso oli brutaali ja verinen – miltä kaikki näyttää ennen sarjan viimeistä jaksoa?

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Jaksoarvio: Game of Thrones sai arvoisensa päätöksen

 2. 2

  HBO:n juuri alkanutta Chernobyl-sarjaa ylistetään kaikkialla, ja syystä – se on hyytävän ajankohtainen, myös suomalaisille

 3. 3

  Jaksoarvio 5/6: Game of Thronesin viides jakso oli brutaali ja verinen – miltä kaikki näyttää ennen sarjan viimeistä jaksoa?

 4. 4

  Game of Thronesin viimeisessä jaksossa on jälleen samantapainen möhläys kuin kaksi viikkoa sitten

 5. 5

  Game of Thronesin viides viikko: Vihaisia faneja ja George R. R. Martinin kommentteja internetin idiotismista

 6. 6

  Facebookin uumenissa pieni joukko moderoijia siivoaa suomalaisten törkyjä – ”Välillä pelkään maailman­kuvani ja optimismini puolesta”

  Tilaajille
 7. 7

  Yli 730 000 ihmistä vaatii Game of Thronesin viimeisen kauden filmaamista uusiksi ”pätevämmillä kirjoittajilla”, mutta tekijät eivät ole faneille mitään velkaa

 8. 8

  ”Serkun entinen poikaystävä oli Aromipesän mainoskasvo” – Suomalaiset alkoivat jakaa mitättömimpiä julkisuuden hetkiään, parasta somessa juuri nyt

 9. 9

  Game of Thrones teki heistä maailmantähtiä ja ystäviä – Sophie Turner ja Maisie Williams haastattelussa, jossa ei ole spoilereita!

  Tilaajille
 10. 10

  Snapchat julkaisi uuden sukupuoli­filtterin, joka villitsi sosiaalisen median mutta sai kritiikkiä transyhteisöiltä

 11. Näytä lisää

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Australialais­agenttien testi sota­harjoituksessa ”muutti kaiken” – Reuters selvitti, miten epäilyt Huawein laitteiden tieto­turvasta alkujaan heräsivät

  2. 2

   Emmi-Liia Sjöholm tiesi sen olevan virhe, mutta silti hän asettui laverille, raotti paitaansa ja antoi tatuoijan upottaa neulan kylkeensä – nyt hän on maksanut virheestään tuhansia euroja

   Tilaajille
  3. 3

   Halla-aho kommentoi Perus­suomalaisten nuorten mahdollista avustusten menetystä: Järjestössä on ihmisiä, jotka ovat väärässä puolueessa

  4. 4

   ”Tämä kohtaus pitäisi näyttää jokaisessa elokuvakoulussa” – Game of Thrones -fanin innostuneesta heitosta tuli netti-ilmiö

  5. 5

   Laulaja Moby väittää tapailleensa nuorta Natalie Portmania – Portman kieltää tapailun ja puhuu ”vanhemmasta miehestä, joka käyttäytyi karmivasti”

  6. 6

   Tutkijat valmistivat olutta faaraoiden aikaisella hiivalla

  7. 7

   Kesä on valko­viinin aikaa, ja HS:n testissä kaksi erottui edukseen: Näissä hana­pakkauksissa hinta ja laatu ovat kohdillaan

   Tilaajille
  8. 8

   Professori: Suomen turvapaikkapolitiikassa ei enää kiristämisvaraa

  9. 9

   Sadat lapset ovat saaneet hiv-tartuntoja Pakistanissa, eikä kukaan tiedä miksi

  10. 10

   Juha Sipilä voi joutua vastentahtoisesti ottamaan valtionvarainministerin salkun – mutta ministeriksi saattaa nousta myös todellinen yllätysnimi päivänpolitiikan ulkopuolelta

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Emmi-Liia Sjöholm tiesi sen olevan virhe, mutta silti hän asettui laverille, raotti paitaansa ja antoi tatuoijan upottaa neulan kylkeensä – nyt hän on maksanut virheestään tuhansia euroja

   Tilaajille
  2. 2

   Itsemurhan tehneen taitoluistelijan pari kertoi olleensa kaksi vuotta seksuaalisen hyväksi­käytön uhri: ”Sitä tapahtui minulle, ja hän satutti monia tyttöjä”

  3. 3

   Suomalaiset ovat syöneet tuhansia vuosia ruokaa, jota suolistobakteerit rakastavat yli kaiken – Tutkija löysi ruista syöneiden ulosteesta merkittävän yhdisteen

   Tilaajille
  4. 4

   HS:n tiedot: Tuleva hallitus lisäämässä pysyviä menoja miljardilla eurolla, luvassa mittavat valtion omaisuuden myynnit

  5. 5

   Suosittu italialaisravintola pakotetaan lähtemään tiloistaan Töölössä

  6. 6

   Kaksi pyöräilijää loukkaantui sairaala­kuntoon törmättyään järeään kaapeli­suojaan Töölössä

  7. 7

   Tarantino osoittaa uudella elokuvallaan olevansa edelleen maailmanluokan viihdyttäjä

  8. 8

   Historiallisen hyvä uutinen: Helsingin liikenteessä kuoli joka vuosi kymmenittäin jalankulkijoita, mutta sitten muutama päätös muutti kaiken

   Tilaajille
  9. 9

   Jaksoarvio: Game of Thrones sai arvoisensa päätöksen

  10. 10

   Halla-aho kommentoi Perus­suomalaisten nuorten mahdollista avustusten menetystä: Järjestössä on ihmisiä, jotka ovat väärässä puolueessa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Maailma tähtäimen läpi – HS:n erikoisartikkeli vie maahan, jossa rynnäkkökivääri on kodin perusvaruste

   Tilaajille
  2. 2

   Kirsi Hytönen on naimisissa, etsii netistä seuraa ja kertoo maksaneensa seksistä – Hän kertoo vilkkaasta seksielämästään, jotta naiset eivät häpeäisi itseään

   Tilaajille
  3. 3

   Moni tarkkailee luomiaan, mutta harva tunnistaa paljon yleisemmän ihomuutoksen – Tällainen on aurinkokeratoosi, joka altistaa ihosyövälle

  4. 4

   Suomalaiset ovat syöneet tuhansia vuosia ruokaa, jota suolistobakteerit rakastavat yli kaiken – Tutkija löysi ruista syöneiden ulosteesta merkittävän yhdisteen

   Tilaajille
  5. 5

   Legendaarisen laulajatähden huvila lahoaa niille sijoilleen Helsingissä – Vesivahinko turmeli taloa 2011 eikä korjauksia ole vieläkään aloitettu

  6. 6

   Tässä on ruokavalio, johon maapallolla on varaa: Uusi lautasmalli muuttaisi suomalaisten ruokailua radikaalisti, mutta mistään ei tarvitse luopua

   Tilaajille
  7. 7

   Aleksi elää kolmen miehen perheessä, ja nyt hän synnytti toisen vauvansa – ”Meillä on periaatteessa kaksi laitonta lasta”

   Tilaajille
  8. 8

   ”Kun hyväksyy yksinäisyytensä, ei tarvitse juosta muiden perässä” – Aura Raulo oli erikoinen lapsi, joka kasvoi ulkopuolisena ja päätyi maailman huipulle

   Tilaajille
  9. 9

   25 vuotta sitten muutama baari muutti koko Helsingin yöelämän, ja nyt ne kuolevat pois

  10. 10

   Kommentti: Mitä ihmettä tapahtui Madonnalle Euroviisuissa? Hirvittävä epävire vei huomiota Palestiinan lipun esittelyltä ja näppärältä Tšaikovski-lainalta

  11. Näytä lisää