George R. R. Martin paljasti lisää tietoa tulevasta Game of Thrones -spinoff-sarjasta – tämä sarjasta nyt tiedetään

Martin kertoi viisi asiaa parhaillaan kuvattavasta uudesta sarjasta, joka tapahtuu tuhansia vuosia ennen GoT:in tapahtumia.

Game of Thrones on loppunut. Kymmenet miljoonat fanit ympäri maailmaa eivät tyydy vain muistelemaan menneitä. Innokkaimmat odottavat jo kovasti tulevaa spinoff-sarjaa.

Tietysti maailman suurimmasta tv-sarjasta halutaan saada jatko-osia. HBO laskee sen tuottavan hyvin todennäköisesti taas valtavasti rahaa.

Koska varsinainen tarina päättyi sarjan mukana, jatko-osat ovat niin sanottuja ”prequeleita”, eli esiosia. Ne siis tapahtuvat ennen Game of Thronesin tapahtumia, mutta samassa maailmassa.

HBO:lla on erilaisissa tuotantovaiheissa yhteensä neljä tällaista sarjaa. Ensimmäistä kuvataan parhaillaan ja se ilmestyy todennäköisesti ensi vuonna.

Sarjasta uutisoitiin jo viime vuonna.

Sarjan tarinasta tiedetään vain vähän. HBO kertoi viime vuonna siitä seuraavaa:

”Sarja tapahtuu tuhansia vuosia ennen Game of Thronesin tapahtumia, ja kertoo miten maailma lankeaa Sankareiden ajasta pimeimpään hetkeensä. Vain yksi on varmaa: Westerosin historian hirvittävistä salaisuuksista valkeiden kulkijoiden todelliseen alkuperään, idän mysteereihin ja legendojen Starkeihin... tämä ei ole se tarina, jonka luulimme tuntevamme.”

Nyt George R. R. Martin on kertonut lisää yksityiskohtia tulevasta sarjasta Entertainment Weeklyn haastattelussa.

Martin, jonka Tulen ja jään laulu -romaanisarjaan Game of Thrones perustuu, on yksi uuden sarjan käsikirjoittajista.

Entertainment Weeklyn mukaan Martin paljasti viisi uutta tiedonjyvää tulevasta sarjasta. Käydään jokainen niistä läpi ja arvioidaan, mitä ne saattavat tarkoittaa.

Toisin sanoen, spekuloidaan.

Westerosissa ei ole seitsemää, vaan sata kuningaskuntaa

Seitsemän kuningaskunnan sijaan Westerosissa on uuden sarjan aikaan sata pientä kuningaskuntaa.

Westerosin poliittinen kartta näyttää siis sarjan aikaan hyvin erilaiselta kuin Game of Thronesissa. GoT:in meille tutuksi tekemässä Westerosissa on lukuisia valtasukuja sekä niiden lisäksi valtava määrä pienempiä sukuja. Suurinta osaa niistä ei kuitenkaan edes mainita tv-sarjassa. Niihin viitataan vain Martinin kirjoissa.

Onko kuningaskunta niille oikea nimitys, on määritelmäkysymys. Martin sanoi haastattelussa niiden olevan ennemminkin ”petty kingdoms”. Termi tarkoittaa heimojen valta-alueita sekä samantapaisia pieniä kuningaskuntia, jotka Brittein saarilla aikanaan yhdistyivät Englannin kuningaskunnaksi.

Joka tapauksessa, uuden sarjan aikana suvut voivat hallita hyvin erilaisen kokoisia alueita. Osa on varmasti liittoutunut keskenään ja osa käy sotaa keskenään. Luvassa on siis taas valtajuonittelua, mutta pienemmässä mittakaavassa. Ehkä enemmän sen tyylistä juonittelua, jota nähtiin Vikings-sarjan alkukausilla.

Sarjan yksi tarina todennäköisesti tulee kertomaan siitä, miten kymmenien hallitsijoiden keskuudesta alkaa nousta esiin voimakkaita johtajia. Heidän sukunsa nousevat valta-asemiin.

Tästä pääsemme näihin pääsukuihin.

Starkit ovat mukana sarjassa

Starkien esiintyminen sarjassa ei ole varsinaisesti yllätys. Starkin lasten tarina oli koko Game of Thronesin valtavan tarinakudelman ydin.

Martin on kirjoissaan kertonut Sankareiden ajasta, jota tuleva sarja siis käsittelee. Sankareiden aika alkoi, kun ihmiset ja Metsän lapset solmivat rauhan pitkän sodan päätteeksi. GoT:issa näimme kuudennella kaudella takauman siitä, miten Lapset loivat Yön kuninkaan tuhansia vuosia ennen sarjan tapahtumia. Lapset loivat sen aseeksi sodassa ihmisiä vastaan. Rauha toisin sanoen solmittiin Yön kuninkaan luomisen jälkeen.

Martinin kirjoitusten perusteella tiedämme, että Starkin suku juontaa juurensa Sankarien ajalle. Suvun myyttistä perustajaa kutsutaan Bran rakentajaksi. Uusi sarja voi kertoa Starkin suvun perustamisesta. Toisaalta Martinin kommentin voisi tulkita niin, että sarja alkaa tilanteesta, jossa Starkien suku on jo olemassa. On mahdoton arvioida tätä tarkasti. Sankarien ajan mainitseminen HBO:n kuvauksessa ei vielä kerro paljoa, sillä aika kesti Westerosin perimätiedon mukaan tuhansia vuosia.

Muista suurista myöhemmistä suvuista siltä ajalta peräisin ovat ainakin Lannisterit, Gardenerit, Durrandonit ja Raurasaarten hallitsijat. Gardenerit hallitsivat Lakeutta, joka oli Game of Thronesin tapahtumien aikana Tyrellien vallassa. Durrandonit taas olivat GoT:ista tutun Baratheonin suvun edeltäjiä. Rautasaarilla GoT:in aikana hallitsivat Greyjoyt.

Seuraava Martinin kertoma tieto tuntuu viittaavan siihen, että yhden hyvin tutun Westerosin valtasuvun synnystä kerrottaisiin sarjassa.

Casterlyn suku nähdään sarjassa, Lannisterit eivät ole mukana ainakaan alussa

Casterlyn suku on mukana tulevassa sarjassa, mutta Lannisterit eivät ole, ainakaan alussa.

Tämä saattaa viitata siihen, että sarjan yksi juoni kertoisi näiden kahden suvun välisestä historiallisesta taitekohdasta. Lannisterien ja Casterlien historiat kytkeytyvät toisiinsa. Casterlyt hallitsivat aikanaan Casterlynkalliona tunnettua linnoitusta. Linnoitus oli säilynyt Game of Thronesin tapahtumiin saakka, jolloin se oli Lannisterin valtasuvun kotilinnoitus. Lannisterit olivat Lännenmaiden hallitsijoita.

Linnoituksen valtaus nähtiin GoT:in seitsemännellä kaudella. Tyrion Lannister johti Tahrattomien armeijan linnoitukseen, joka paljastui hylätyksi, Jaime Lannisterin tekemän harhautuksen takia.

Mutta vielä Sankareiden aikana, josta tuleva sarja siis kertoo, Casterlyt olivat Lännenmaiden johtava suku. Martinin kirjoissa on kerrottu, että ovela sankari Lann the Clever puijasi Casterlyn suvulta heidän omaisuutensa. Hänestä tuli Lannisterin suvun perustaja. On mahdollista, että tv-sarjan yksi juoni kertoo tästä tapahtumaketjusta.

Sarjassa on iso näyttelijäjoukko

Vielä joku aika sitten huhuttiin, että spinoff olisi enemmän päähenkilökeskeinen sarja kuin Game of Thrones oli. Tämä johtui osittain siitä, että Naomi Wattsin valinta yhteen pääosista uutisoitiin niin näkyvästi. Vahvistus siitä, että sarjassa on iso ensemble, on huojentavaa kuultavaa Game of Thronesin faneille.

Kuten kirjoitin viimeisen kauden jälkeen, ensemble oli aivan keskeinen tekijä Game of Thronesin suosiossa. Kiehtovia, hyvin kirjoitettuja ja loistavasti näyteltyjä hahmoja oli paljon. He olivat keskenään erilaisia ja jokaiselle katsojalle löytyi joku, jonka puolesta jännittää.

Näyttelijöitä tulevassa sarjassa tosiaan riittää. Naomi Watts esittää sarjassa HBO:n mukaan “karismaattista seurapiirijulkkista, jolla on synkkä salaisuus”. Watts tunnetaan mm. Peter Jacksonin King Kong -elokuvasta. Toinen julkistettu keskeinen näyttelijä Miranda Richardson esitti Rita Skeeteriä Harry Potter -elokuvissa.

Tässä ovat muut sarjan tähän mennessä julkistetut näyttelijät, sekä teoksia joissa heidät on nähty:

Josh Whitehouse (Poldark), Naomi Ackie (Lady Macbeth), Denise Gough (Monday), Jamie Campbell Bower (Sweeney Todd ja Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset), Sheila Atim (Harlots), Ivanno Jeremiah (Humans), Georgie Henley (Narnian tarinat -elokuvat), Alex Sharp (How to Talk to Girls at Parties) and Toby Regbo (The Last Kingdom ja Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset), Marquis Rodriquez (Manifest), John Simm (Strangers), Richard McCabe (Philip K. Dick’s Electric Dreams), John Heffernan (Dracula) ja Dixie Egerickx (Summerland).

Näyttelijät ovat etnisesti monipuolinen joukko. Tämä viittaa siihen, että joku sarjan juonista tapahtuisi Essosin mantereella, mahdollisesti jopa sen eteläpuolella sijaitsevalla Sothoryosin mantereella. HBO:n julkaisema kuvaus sarjasta, jota lainattiin tämän jutun alussa, mainitsi myös ”idän mysteerit”.

GoT:in tapahtumapaikoista esimerkiksi Braavos, Pentos, Volantis, Orjakauppiaan lahden kaupungit, dothrakien maat ja Qaarth sijaitsevat Essosissa. Sothoryosissa ei sarjassa käyty, mutta Missandei kertoi Harmaalle madolle kodistaan Naathin saarella. Se sijaitsee lähellä Sothoryosin mannerta.

Miten maantieteellisesti kaukaiset tapahtumat voitaisiin sitoa yhteen?

Yksi tällainen koko tarinan maailmaan laajuinen tapahtuma oli Pitkä yö. Luvatun prinssin ennustus, josta Melisandre puhui GoT:issa perustuu myytteihin suuresta pelastajasta, joka lopetti edellisen Pitkän yön. Hänestä kerrotaan tarinoita monissa eri kulttuureissa eri puolilla Essosia. Hänestä käytetään eri nimiä, joista tunnetuin on Azor Ahai.

HBO:n kuvaus mainitsee juuri tämän tarinan, Sankarien ajan vajoamisen pimeyteen. Siitä päästään koko sarjan nimeen.

Sarjan nimi ei ole The Long Night

Sarjalla ei ole vielä virallista nimeä.

HBO näyttää nyt maalaavan tulevasta sarjasta kuvaa, jonka mukaan sarjan tarinan keskiössä on valkeiden kulkijoiden edellinen tuleminen. Tapahtuman nimi Westerosin myyttisessä historiassa on Pitkä yö, The Long Night. Heti pitää sanoa, että HBO saattaa hyvin hämätä tässä odottavia katsojia ja liioitella Pitkän yön roolia sarjassa.

Martin itse on kutsunut spinoff-sarjaa nimellä The Long Night – kunnes HBO sanoi, että hänen ei pitäisi käyttää valmisteilla olevasta sarjasta sitä nimeä. Yksi mahdollinen syy kiellolle löytyi, kun GoT:in kahdeksannen kauden kolmannen jakson nimeksi paljastui The Long Night.

Sen jälkeen sarjaa on kutsuttu julkisuudessa nimellä Bloodmoon. Nimi on näkynyt sarjan kuvauspaikoilla, muun muassa tienviitoissa. Tämä nimi on kuitenkin mitä todennäköisimmin vain työnimi, keksitty peitenimi, jollaisia suurta kiinnostusta herättävissä kuvauksissa tavanomaisesti käytetään.

Martin vitsailee haastattelussa kuulleensa nimiehdotuksen The Longest Night ja pitäneensä siitä. Se olisi viittaus paitsi Westerosin historiaan, myös toiseen maailmansotaan. Normandian maihinnousua on kutsuttu nimellä The Longest Day.

Sarjan showrunner on siis Jane Goldman, joka on kirjoittanut mm. X-Men ja Kingsmen-elokuvia. George R. R. Martin on suunnitellut sarjan hänen kanssaan.

Entä muut HBO:n valmistelemat spinoff-sarjat Game of Thronesin jatkoksi?

Martin on kirjoittanut blogissaan, että kahden niistä aiheita kannattaa etsiä hänen viime vuonna ilmestyneestä kirjastaan, Fire and Blood -teoksen ensimmäisestä osasta. Se kertoo Targaryenin suvun historiasta. Kirjan kuvaamista tapahtumista todennäköisiä tv-sarjan aiheita voisivat olla Aegonin valloitus, josta alkoi Targaryenin dynastian valta Westerosissa, sekä suvun kesken käyty sisällissota, Lohikäärmeiden tanssi. Molemmat sisältävät paljon taisteluita, paljon lohikäärmeitä ja suurta draamaa.

Sitkeä huhu fanien keskuudessa kertoo myös esituotannossa olevasta sarjasta nimeltään Empire of Ash, joka kertoisi Valyrian tuhosta. Se on GoT:in maailman myyttisen Roomaa ja Atlantista muistuttaneen Valyrian hävityksestä kertova tarina. Tapahtumaan viitattiin GoT:issa ja Martin on vihjaillut siitä lisää kirjoissaan.

Suurin kysymys on – onko se hyvä?

Onko uusi sarja sitten hyvä?

Se selviää vasta kun sarja alkaa ensi vuonna. On epätodennäköistä, että spinoff nousisi samalle tasolle kuin Game of Thrones. GoT perustui Martinin kahdenkymmenen vuoden aikana rakentamalle juonikudelmalle. Uusi sarja kyllä perustuu hänen teksteihinsä, mutta ne ovat enemmän historiankirjoitusta kuin romaanitaidetta. Niissä ei siis ole dialogia, ja vähemmän henkilöitä. Uusien sarjojen käsikirjoitukset, henkilöt ja dialogi on kirjoitettu suhteellisen lyhyessä ajassa.

Fanien mielissä uuden sarjan yllä on toinenkin ikävä varjo, retconnaus. Se tulee sanoista ”retroactive continuity” ja tarkoittaa sitä, että uudessa teoksessa kerrotaan jotain, mikä muuttaa aiemmassa teoksessa jo kerrottua. Se aiheuttaa tietysti päänvaivaa yleisölle, joka joutuu miettimään, mikä on virallinen versio. Lisäksi se on tylsää ja vie jonkin verran tarinan uskottavuutta.

HBO:n mainoslauseen muotoilu ”Westerosin historian hirvittävistä salaisuuksista valkeiden kulkijoiden todelliseen alkuperään, idän mysteereihin ja legendojen Starkeihin... tämä ei ole se tarina, jonka luulimme tuntevamme” viittaa tällaiseen mahdollisuuteen. Ehkä uudessa sarjassa paljastuu, että se versio muinaisista tapahtumista, joka GoT:in maailmassa on hyväksyttyä historiaa, ei vastaa todellisuutta.

Tällaisen liikkeen onnistuminen riippuu siitä, miten se tehdään. Jos kyse on siitä, että fiktiivisessä maailmassa on kerrottu virheellistä tietoa esimerkiksi poliittisista syistä, ratkaisu voi toimia. Jos sen sijaan vain muutetaan aiemmin kerrottua, eikä anneta sille selitystä, ratkaisu vaikuttaa huonolta.

Fanien odotukset lepäävät nyt ennen kaikkea sarjan suunnittelussa mukana olevan George R.R. Martinin harteilla. Siksi hänen jokaista sanaansa kuunnellaan ja analysoidaan tarkasti.

Kaikki Nytin ja HS:n Game of Thrones -jutut löytyvät Westerosin kirjeenvaihtaja -blogista.
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Suomessa lakanakaupat aloittivat toisilleen kuittailun lehti­mainoksissaan, ja sana­sodaksi äitynyt jälki on upeaa

 2. 2

  ”Kielletyt nautinnot” eivät enää ole mitään kiellettyjä, vaan ihan kaikkien lempipuuhaa – muutos näkyy jo Ruotsissa ja kohta meillä

 3. 3

  Internetissä leviää video, joka näyttää bisneseliitin ”hupimetsästyksen” järjettömyyden – kokoomuksen ex-johtaja Pertti Salolainen raivostui: "Oksennan. Te tyhmät!"

 4. 4

  Nämä kuvat on kielletty Venäjällä – Venäjä rakentelee Suomessa vierailevasta Putinista kuvaa machomiehenä, mutta pilkkaamisesta joutuu ongelmiin

 5. 5

  Netflix nostaa hintojaan tänään Suomessa, katso uudet hinnat tästä

 6. 6

  Seitsemän vuotta vanha Instagram-huijaus lähti jälleen liikenteeseen, ja useampi maailmanjulkkis haksahti saman tien

 7. 7

  Nuorten hittisovellus on nyt TikTok, ja siellä suomalainen 17-vuotias lukiolainen Jennifer Käld on maailmantähti

 8. 8

  Nytin ravintolakriitikko testasi neljä helsinkiläistä ramen-paikkaa ja löysi joukosta voittajan – Tällaista ramenia Helsingissä saa

 9. 9

  Analyysi: Politiikan toimittaja ja Twitter-ässä Timo Haapala suututti Suomen tutkijat, ja riita jatkui koko juhannuksen – mutta hänellä oli myös pointti

 10. 10

  8 ihanaa espoolaista kahvilaa, joihin kannattaa tehdä kesäretki

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Suomessa lakanakaupat aloittivat toisilleen kuittailun lehti­mainoksissaan, ja sana­sodaksi äitynyt jälki on upeaa

 2. 2

  Seitsemän vuotta vanha Instagram-huijaus lähti jälleen liikenteeseen, ja useampi maailmanjulkkis haksahti saman tien

 3. 3

  ”Kielletyt nautinnot” eivät enää ole mitään kiellettyjä, vaan ihan kaikkien lempipuuhaa – muutos näkyy jo Ruotsissa ja kohta meillä

 4. 4

  Nämä kuvat on kielletty Venäjällä – Venäjä rakentelee Suomessa vierailevasta Putinista kuvaa machomiehenä, mutta pilkkaamisesta joutuu ongelmiin

 5. 5

  Markku Pätilä vei Aki Kaurismäen kotiinsa juomaan viiniä ja päätyi vahingossa lavastamaan elokuvia – eikä hän edelleenkään voi vain kulkea roskalavan ohi

 6. 6

  George R. R. Martin helpottui Game of Thronesin päättymisestä ja ihmettelee, ettei kukaan miljoonista kirjat lukeneista spoilannut ehkä tärkeintä jaksoa

 7. 7

  Internetissä leviää video, joka näyttää bisneseliitin ”hupimetsästyksen” järjettömyyden – kokoomuksen ex-johtaja Pertti Salolainen raivostui: "Oksennan. Te tyhmät!"

 8. 8

  Netflixin uutuussarja sijoittuu fantasiamaailmaan, jossa oudot nukkehahmot käyvät eeppiseen taistoon – ja sen traileri on parasta netissä nyt

 9. 9

  Netflix nostaa hintojaan tänään Suomessa, katso uudet hinnat tästä

 10. 10

  Kaikki nuoret tuntuvat yhtäkkiä innostuneen astrologiasta, ja siihen on syynsä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  ”Kielletyt nautinnot” eivät enää ole mitään kiellettyjä, vaan ihan kaikkien lempipuuhaa – muutos näkyy jo Ruotsissa ja kohta meillä

 2. 2

  Suomessa lakanakaupat aloittivat toisilleen kuittailun lehti­mainoksissaan, ja sana­sodaksi äitynyt jälki on upeaa

 3. 3

  Päivän Byrokraatti on tunnettu sivusto, joka aloitti naljailemalla virkamiehille ja Sääntö-Suomelle – kunnes siitä tuli vuosi vuodelta poliittisempi

  Tilaajille
 4. 4

  George R. R. Martin helpottui Game of Thronesin päättymisestä ja ihmettelee, ettei kukaan miljoonista kirjat lukeneista spoilannut ehkä tärkeintä jaksoa

 5. 5

  Seitsemän vuotta vanha Instagram-huijaus lähti jälleen liikenteeseen, ja useampi maailmanjulkkis haksahti saman tien

 6. 6

  Nämä kuvat on kielletty Venäjällä – Venäjä rakentelee Suomessa vierailevasta Putinista kuvaa machomiehenä, mutta pilkkaamisesta joutuu ongelmiin

 7. 7

  Voiko jo valmiiksi niin absurdi asia kuin Trumpin aikomus ostaa Grönlanti muuttua meemeiksi? Tietysti voi, ja yhden niistä jakoi presidentti itse

 8. 8

  Tubettaja Mandimai kertoo faneilleen aivan kaiken ja nyt hän selittää, miksi jopa ero poikaystävästä piti käsitellä satojentuhansien katsojien nähden

 9. 9

  Netflixin uutuussarja sijoittuu fantasiamaailmaan, jossa oudot nukkehahmot käyvät eeppiseen taistoon – ja sen traileri on parasta netissä nyt

 10. 10

  Internetissä leviää video, joka näyttää bisneseliitin ”hupimetsästyksen” järjettömyyden – kokoomuksen ex-johtaja Pertti Salolainen raivostui: "Oksennan. Te tyhmät!"

 11. Näytä lisää

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Krp: Porvoossa poliisia ampuneet ovat vaarallisia ja aseistautuneita, konkreettista uhkaa ei kuitenkaan ole

  2. 2

   Trump kaivoi esiin vuoden 1977 lain, jonka avulla hän aikoo kieltää yrityksiä toimimasta Kiinassa

  3. 3

   Tukholmassa perinteikkään Slussenin paikalla on nyt valtava kraatteri, joka maksaa veron­maksajille 300 000 euroa joka päivä

   Tilaajille
  4. 4

   Itävallassa kammoksutaan ”lasista ihmistä”, ja siksi käteisen käyttöä ajetaan nyt perustuslakiin

  5. 5

   ”Haluamme vain katsoa, minkä näköisiä ihmisiä täällä on” – silmin­näkijät kertovat Porvoon suuresta poliisi­operaatiosta

  6. 6

   Kommentti: Muuttoliike myllertää Suomen alueiden väestörakennetta – Minne ovat nuoret naiset kadonneet?

  7. 7

   EU-virkamiehiä pyydetty välttämään Finnairin lentoja niiden kalleuden takia –  Miksi Brysselistä pääsee Tukholmaan 200 euroa halvemmalla kuin Helsinkiin?

  8. 8

   Pääministeri Rinne: Poliisiin kohdistuva väkivalta kertoo yhteis­kunnallisesta muutoksesta

  9. 9

   Kello 14.02 syntyi poika, ja siinä päivä sitten olikin – Kainuun keskus­sairaalan seinällä on taulu, joka kertoo lohdutonta tarinaa nälkä­maan kohtalosta

   Tilaajille
  10. 10

   Alko päätti aseistautua – Keskellä nurmijärveläistä metsää seisoo viinamonopolin kenties erikoisin investointi

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Krp: Porvoossa poliisia ampuneet ovat vaarallisia ja aseistautuneita, konkreettista uhkaa ei kuitenkaan ole

  2. 2

   Nasa tutkii historian todennäköisesti ensimmäistä avaruudessa tapahtunutta rikosta

  3. 3

   Hollywoodin talorähjästä oli glamour kaukana, kun suomalaisnäyttelijä sen osti: toukat asuivat kokolattiamatossa ja takkatiiletkin oli varastettu

   Tilaajille
  4. 4

   Kello 14.02 syntyi poika, ja siinä päivä sitten olikin – Kainuun keskus­sairaalan seinällä on taulu, joka kertoo lohdutonta tarinaa nälkä­maan kohtalosta

   Tilaajille
  5. 5

   Alko päätti aseistautua – Keskellä nurmijärveläistä metsää seisoo viinamonopolin kenties erikoisin investointi

   Tilaajille
  6. 6

   Tukholmassa perinteikkään Slussenin paikalla on nyt valtava kraatteri, joka maksaa veron­maksajille 300 000 euroa joka päivä

   Tilaajille
  7. 7

   Nuuka isoäitini kävisi ilmasto­sankarista, jos hän ei olisi tehnyt neljää ratkaisevaa ”virhettä”

  8. 8

   Itävallassa kammoksutaan ”lasista ihmistä”, ja siksi käteisen käyttöä ajetaan nyt perustuslakiin

  9. 9

   Poliisi puuttui pahoinpitelyihin ja häiriöihin nasujaisissa Vantaalla ja Helsingissä – juhliin osallistuneella nuorella erilainen kuva tapahtumista

  10. 10

   McDonald’sin paniikki vaihtui massa­hurmokseen – Kana­nugetti on suomalaistenkin suosikki, ja nyt HS:n erikois­artikkeli paljastaa, mitä sen sisältä löytyy

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   McDonald’sin paniikki vaihtui massa­hurmokseen – Kana­nugetti on suomalaistenkin suosikki, ja nyt HS:n erikois­artikkeli paljastaa, mitä sen sisältä löytyy

   Tilaajille
  2. 2

   ”Miksei lapsia siepata kadulta?” Amerikkalaisvieraat tulivat Suomeen, ja viikon jälkeen he miettivät, voisiko tänne muuttaa

  3. 3

   Sade aiheutti ”valtavia vahinkoja” Helsingin rauta­tie­asemalla, metro liikennöi lauantaina mutta Rautatientorin metroasema pysyy suljettuna

  4. 4

   Ravintola puuttui lapsen itkuun ja sai vastaansa some-ryöpyn, joka romahdutti paikan maineen – ”Olemme antaneet jo periksi”

  5. 5

   Sara Malinen lähti remonttia pakoon lomamatkalle ja järkyttyi palattuaan: ”En ole ikinä nähnyt näin epäkäytännöllistä keittiötä”

  6. 6

   Jyrki Sukula pani kuppiloita kuntoon, mutta sitten hän sai ikäviä uutisia – Nyt Sukula kertoo, miksi suosikkisarja päättyi

   Tilaajille
  7. 7

   Kylpyhuoneen lattia oli kodin paras paikka juoda – Näyttelijä Natalil Lintala joi päivästä toiseen ja syötti someen särötöntä elämää

   Tilaajille
  8. 8

   Mies valitsee nuoren ja kauneimman, ja lopulta kaikki häviävät: Deittisovellusten data piirtää raadollisen kuvan parinmuodostuksesta

   Tilaajille
  9. 9

   Helsingin Lehtisaaresta on nyt todella vaikea myydä asuntoja, seurakuntien päätös jätti Erkki Anttilan kahden asunnon loukkuun

  10. 10

   Päätä jomottaa, väsymys ei hellitä ja lopulta selkään kasvaa kyttyrä – Piinaava niska­kyhmy yleistyy, näin estät sen synnyn

   Tilaajille
  11. Näytä lisää