Tällaisista asetelmista lähtee Game of Thronesin toinen jatkosarja – sijoittuu vain noin 160 vuotta ennen alkuperäistä

HBO on kohta tilaamassa pilottia sarjasta, joka kertoo Westerosin historian suuresta sisällissodasta.

Game of Thrones -jättisarjasta tehdään lähteiden mukaan jo toista jatkosarjaa. Se kertoo Targaryenin suvun tuhoisasta sisällissodasta, joka tunnetaan nimellä Dance of Dragons, lohikäärmetanssi.

Uutisen kertoi ensimmäisenä Deadline. Sen lähteen mukaan HBO on valmis tilaamaan pilottijakson lähiaikoina.

Tänä vuonna kahdeksanteen kauteensa päättynyt GoT oli monella mittarilla maailman suosituin draamasarja. HBO haluaa kruununjalokivelleen jatkoa ja yhtiö tilasi vuonna 2017 käsikirjoitukset viiteen esiosa-sarjaan.

Ensimmäinen kertoo ”pitkästä yöstä”, jolloin valkeat kulkijat tulivat ensimmäisen kerran. Sarja tapahtuu tuhansia vuosia ennen GoT:in tapahtumia. Sen pilotti kuvattiin jo kesällä.

Tuotantoyhtiö HBO on nyt siis tilaamassa pilottijakson jo toisesta jatkosarjasta, ennen kuin ensimmäinen on edes vielä julkaistu. Molemmat sarjat ovat ns. prequeleita eli esiosia. Toisin sanoen ne tapahtuvat ennen GoT:in tapahtumia fiktiivisen maailman historiassa.

Käydään läpi tulevan sarjan asetelmia ja taustoja. Koitamme välttää juonipaljastuksia ja siksi pidämme spekulaation vähäisenä.

Lohikäärmetanssi

George R. R. Martinin luomassa Westerosin fiktiivisessä maailmassa nimi Lohikäärmetanssi viittaa kuningas Aegon II Targaryenin ja hänen sisarpuolensa Rhaenyra Targaryenin väliseen valtataisteluun. Se nielee Targaryenin valtasuvun ja sen mukana koko Westerosin veriseen sisällissotaan.

Muistin virkistämiseksi. Targaryenit ovat siis se lohikäärmehallitsijoiden suku, jonka viimeinen perillinen oli Daenerys Targaryen GoT:issa. Kunnes paljastui, että Jon olikin myös Targaryen ja itse asiassa se todellinen perillinen.

Targaryenit olivat hallinneet Westerosia siitä asti, kun Aegon Targaryen valloitti mantereen noin 300 vuotta ennen GoT:in tapahtumia. Dynastia ehti hallita 280 vuotta.

Helppo valinta

Lohikäärmetanssi on yksi selkeimmistä, varmimmista ja siksi helpoimmista valinnoista GoT-jatkosarjaksi.

Sarja sijoittuu ajallisesti suhteellisen lähelle GoT:in tapahtumia. Aikaa tapahtumien välissä on vain noin 160 vuotta. Se on lyhyt aika kun sitä vertaa ensimmäisen esisarjan ajoitukseen useita tuhansia vuosia ennen GoT:in tapahtumia.

Sarjan maailma näyttää siis aika tutulta katsojille. Lohikäärmetanssi tapahtuu samoilla paikoilla kuin GoT ja mukana on samoja tuttuja sukuja.

Esimerkiksi, Rhaenyran äiti on syntyjään Arryn, joka on GoT:ista tuttu suku. Arrynit asuvat Kotkanpesässä, josta ensimmäisellä kaudella Lysa Arryn uhkasi heittää Tyrion Lannisterin alas kuolemaansa.

Mukana on todennäköisesti myös jäseniä monista suvuista, joiden kohtalot kietoutuvat osaksi lohikäärmetanssia.

Kaikki katsojat muistavat pohjoisen Starkit. Yhtä hyvin muistetaan Lannisterit, joiden kolme sisarusta olivat sarjan keskeisiä henkilöitä loppuun asti. Baratheoneita GoT:issa olivat kuningas Robert ja hänen kilpailevat veljensä sekä Robertin äpäräpoika Gendry. Tullyt olivat Jokimailla asuva Catelyn Starkin suku ja Tarlyt taas Samin etelässä asuva suku. Greyjoyt olivat viikinkimäisiä ryöväreitä.

Tuttuja paikkoja olisivat esimerkiksi pääkaupunki Kuninkaansatama, Targaryenien kotipaikka Lohikäärmekivi, Jokimaat ja tuhoutunut Harrenhalli, Pohjoinen ja Starkien Talvivaara, sekä Greyjoyn Rautasaaret.

Sarjan tekijät

George R. R. Martin osallistuu sarjan tekemiseen, ainakin tuottajana. Sarjan käsikirjoittajan kerrotaan olevan Ryan Condal. Hän on tuottanut Colony-nimistä scifi-sarjaa sekä käsikirjoittanut esimerkiksi elokuvat Rampage ja Hercules.

Martin kertoi toukokuussa, että alun perin ilmoitetuista viidestä esisarjasta kolme oli edelleen tekeillä. Kesällä kuvattiin ensimmäisen pilotti, jonka perusteella HBO:n pitäisi tehdä päätös koko sarjan tilaamisesta. Kahden muun esisarjan aiheesta Martin vihjaisi toukokuussa, että niitä kannattaa etsiä hänen teoksestaan Fire & Blood.

Nyt ilmoitetun sarjankin tarina löytyy sieltä.

Kirja sarjan taustalla

Sisällissodan tarina kerrotaan perusteellisesti Martinin viime vuonna ilmestyneessä Fire & Blood -kirjassa. Siihen on osittain koottu materiaalia, jota on aiemmin julkaistu World of Ice and Fire -lähdeteoksessa, sekä pitkissä novelleissa, joita on julkaistu Martinin toimittamissa antologioissa. Lisäksi siinä on aiemmin julkaisematonta aineistoa.

Kirjassa sisällissotaa kuvaillaan rehellisemmällä nimellä The Dying of the Dragons, lohikäärmeiden kuolema. Sisällissodan myötä Targaryenit menettivät suurimman osan lohikäärmeistään. Lohikäärme viittaa myös sukuun itseensä. Suku ei koskaan toipunut menetyksestään ja sisällissodan voi katsoa johtaneen dynastian hiipumiseen ja lopulliseen tuhoon Robertin kapinana tunnetussa sodassa.

Robertin kapina tapahtui vajaa 20 vuotta ennen GoT:in alkua ja asetti Westerosin tilanteen sarjan alkuun.

Lohikäärmetanssissa oli kaksi osapuolta, vihreät ja mustat. Vihreät kannattivat kuninkaaksi Aegon II:a, mustat taas kuningattareksi Rhaenyraa. Värit olivat peräisin osapuolten symboleiksi tulleista vaatteista.

Kiistan taustalla ovat kuninkaallisten mutkikkaat perimyskuviot. Rhaenyra oli kuningas Viserys I:n ensimmäisessä avioliitossaan saaneista lapsista ainoa, joka oli jäänyt henkiin. Aegon II taas oli hänen toisessa avioliitossa saamistaan pojista vanhin.

Fire & Blood kertoo Targaryenin suvun vaiheista. Iso osa kirjasta keskittyy juuri tähän sisällissotaan. Kirja käy läpi sen lähtökohdat, vaiheet ja loppuselvittelyn. Osiota on yhteensä kahdensadan sivun verran. Toki koko kirjan alkupuoli kertoo konfliktin taustoista.

Kaksisataa sivua on vähän verrattuna Martinin Tulen ja jään laulu -romaaneihin, joihin GoT-sarja perustuu. Niissä on yhteensä tuhansia sivuja.

Mutta se on kuitenkin paljon verrattuna esimerkiksi siihen, miten vähän Martinin kirjoituksia on julkaistu edellisestä ”pitkästä yöstä” – ajanjaksosta, josta ensimmäinen esisarja kertoo, se jonka pilotti siis on jo kuvattu.

Sisällissodan kertomuksissa on jopa dialogia. Tämä on tärkeää, koska se tarkoittaa, että sarjan käsikirjoittajien ei tarvitse kirjoittaa ja keksiä aivan kaikkea tv-sarjaa varten. Martin on myös ollut aktiivisesti mukana tämän uuden sarjan suunnittelussa.

Yhteydet Game of Thrones -sarjaan

Esisarjaan kirjoitetaan todennäköisesti monenlaisia yhteyksiä GoT:iin, ehkä sellaisiakin joita kirjoissa ei ole. Kaikki yli sata miljoonaa katsojaa täytyy saada tuntemaan olonsa mukavaksi Westerosin menneisyydessä.

Lohikäärmetanssin tapahtumiin viitattiin myös GoT:issa. Viidennen kauden yhdeksäs jakso oli nimeltään The Dance of Dragons. Siinä Shireen Baratheon kertoo isälleen Stannisille Targaryenien verisestä riidasta. Kohtaus taustoitti Stannisin ja Shireenin tilannetta. Stannis uhrasi tyttärensä valtaistuimen vuoksi. Tämä heijasti Targaryeneiden riitaa, jossa perheenjäsenet murhasivat toisiaan valtaistuimen takia.

Koko sarja päättyi lopulta eräänlaiseen lohikäärmetanssiin, sekä fyysisesti että symbolisesti. Fyysinen lohikäärmetanssi nähtiin viimeisen kauden kolmannessa jaksossa, kun kolme lohikäärmettä otti yhteen taivaalla.

Silloin taistelu näytti yllättävän vaisulta. Jäin itsekin odottamaan vielä näyttävämpää lohikäärmetanssia sarjan loppuun. Sitä ei nähty. Ehkä tuotannossa päätettiin säästää kaikkein näyttävimmät tavat esittää taivaalla keskenään taistelevia lohikäärmeitä silloin vielä suunnitteilla olleeseen jatkosarjaan?

Toinen lohikäärmetanssi nähtiin sarjan viimeisessä jaksossa, kun Aegon Targaryen eli Jon Nietos joutui murhaamaan Daenerys Targaryenin, jotta tämä ei saisi valtaistuinta.

Jon ei murhannut Danya saadakseen vallan itselleen, joten täsmälleen samanlaisesta valtataistelusta ei ollut kyse kuin Lohikäärmetanssissa. Jonin tekemä murha oli ennemminkin uhraus, sillä hän joutui tappamaan rakastamansa naisen. Silti, yksi Targaryen murhasi toisen valtaistuimen takia.

Sarjan tyyli todennäköisesti muistuttaa paljon GoT:ia.

Mitä sarjassa on luvassa?

Tiedämme lohikäärmetanssin tarinan aika perusteellisesti. Sitä on turha tässä alkaa spoilaamaan.

Jännittäviä käänteitä on odotettavissa. Luvassa on paljon juonittelua, luvattomia romansseja, taisteluita ja lohikäärmeitä. Toisin sanoen, oikeastaan kaikkea sitä mitä GoT:issakin on nähty, paitsi valkeita kulkijoita, metsän lapsia ja kolmisilmäisiä korppeja.

Toisin sanoen, nyt ilmoitetun sarjan magia saattaa rajoittua lohikäärmeisiin.

Tässä voisi nähdä kiinnostavan jaon, joka saattaa olla jopa suunniteltu.

Ensimmäinen esisarja keskittyy nimenomaan valkeiden kulkijoiden edelliseen tulemiseen, pitkään yöhön. Siinä myös metsän lapset olivat keskeisessä osassa.

Lohikäärmetanssissa on nimensä mukaisesti todella paljon lohikäärmeitä ja kaikkihan tuntuvat pitävän lohikäärmeistä. Sarja lupaa siis lohikäärmeillä varustettua politikointia ja sotaa.

Yhdessä esisarjassa on siis luvassa valkeita kulkijoita ja toisessa on lohikäärmeitä. Näin ne ovat kuin jää ja tuli, jotka sitten yhdistyvät Game of Thrones -sarjassa.

Me ahkerat katsojat saamme kaivaa taas Westerosin karttamme esiin ja spekuloida, kuinka tarkkaan taistelun käänteet seuraavat kirjan tapahtumia ja spekuloida mahdollisilla muutoksilla juoniin. Ketkä henkilöistä ovat mukana, ketkä jätetään pois? Vaihtuvatko liittolaisuudet? Tuodaanko mukaan uusia hahmoja? On mahdollista, että kirjojen henkilöitä yhdistetään tai heitä vaihdetaan sukuihin, jotka ovat GoT:in katsojille jo tuttuja.

Fire & Blood -kirjassa sota kerrotaan kuudessa luvussa, joiden lisäksi kirjassa ovat luvut lähtötilanteesta ja jälkiselvittelystä. Viiden tai kuuden kauden mittainen sarja syntyisi aineistosta luontevasti.

Toki tapahtumat voisi typistää vaikka minisarjaksi, mutta HBO ei ole kertonut suunnittelevansa sellaista. Pitkä sarja tuottaa enemmän rahaa.

On jopa mahdollista, että HBO esittäisi kahta Game of Thronesin maailmassa tapahtuvaa sarjaa samana vuonna. Vaikka yhtä kevätkaudella ja toista syyskaudella.

Mikä sarjan nimi voisi olla? Sitä emme vielä tiedä, mutta voimme spekuloida.

Juuri nyt Game of Thrones: Fire & Blood kuulosta hyvältä vaihtoehdolta.

Olemme seuranneet tiiviisti Game of Thrones -sarjaa Westerosin kirjeenvaihtaja -blogissa.
Nyt.fi luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Äiti teki Aada Hämäläisestä vahingossa someilmiön, ja pian harrastajapiirtäjälle sateli kymmeniä työtarjouksia – Jotkut kuitenkin yllättyivät, paljonko viikkojen työ maksaa

 2. 2

  Ufoturisteja ilmestyi autiomaahan, ja internet seurasi ”rynnäkköä Area 51:een” kaikkialla somessa ja lukuisissa striimeissä

 3. 3

  New Yorkin metroon ei saa viedä koiria, elleivät ne ole jonkinlaisessa kantolaukussa – Näin luovasti ihmiset kiertävät kieltoa

 4. 4

  Lidl myy harvakseltaan ”nallesipsejä” ja ne saavat somen naisryhmät manian valtaan – testasimme, mikä sipsissä on niin erikoista

 5. 5

  Instagram taipui paineen alla: Palvelu alkaa siivota julkkisten tyrkyttämiä laihdutus- ja kauneustuotteita alaikäisten näkyviltä

 6. 6

  Timo Salin pystytti karmivan Annabelle-nukkensa Eduskuntatalon portaille ja joutui selittelemään tekoa vartijalle – Nyt hän kertoo erikoisesta harrastuksestaan

 7. 7

  Long Play: Aalto-yliopiston muodin koulutusohjelmassa toistuvaa suosimista, eristämistä ja simputusta

 8. 8

  Aalto-yliopisto tekee selvityksen muotilinjan simputus- ja suosimisväitteistä, lehtorin nimittämisprosessi keskeytettiin

 9. 9

  Koko some kuohuu, sillä Pressiklubin juontaja Sanna Ukkolalle ehdotettiin erikeeperiä päähän, tämä kanteli ehdottajan pomolle ja myrsky oli valmis – tästä on kyse

 10. 10

  Vuoden hienoin mainos on tässä – kondominvalmistaja kehottaa kuksimaan kuin suomalainen

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Äiti teki Aada Hämäläisestä vahingossa someilmiön, ja pian harrastajapiirtäjälle sateli kymmeniä työtarjouksia – Jotkut kuitenkin yllättyivät, paljonko viikkojen työ maksaa

 2. 2

  Ufoturisteja ilmestyi autiomaahan, ja internet seurasi ”rynnäkköä Area 51:een” kaikkialla somessa ja lukuisissa striimeissä

 3. 3

  New Yorkin metroon ei saa viedä koiria, elleivät ne ole jonkinlaisessa kantolaukussa – Näin luovasti ihmiset kiertävät kieltoa

 4. 4

  Nuorten tyttöjen uusin somevillitys on VSCO girl – Vanhemmat voivat hengähtää helpotuksesta, sillä kyseessä on positiivinen trendi

 5. 5

  Aalto-yliopisto tekee selvityksen muotilinjan simputus- ja suosimisväitteistä, lehtorin nimittämisprosessi keskeytettiin

 6. 6

  Timo Salin pystytti karmivan Annabelle-nukkensa Eduskuntatalon portaille ja joutui selittelemään tekoa vartijalle – Nyt hän kertoo erikoisesta harrastuksestaan

 7. 7

  Lidl myy harvakseltaan ”nallesipsejä” ja ne saavat somen naisryhmät manian valtaan – testasimme, mikä sipsissä on niin erikoista

 8. 8

  Long Play: Aalto-yliopiston muodin koulutusohjelmassa toistuvaa suosimista, eristämistä ja simputusta

 9. 9

  Instagram taipui paineen alla: Palvelu alkaa siivota julkkisten tyrkyttämiä laihdutus- ja kauneustuotteita alaikäisten näkyviltä

 10. 10

  Bahamalla järjestettiin täydellisesti pieleen menneet rikkaiden nuorten ”luksusfestarit” – Järjestäjä myönsi syyllistyneensä petokseen, voi saada 10 vuotta vankeutta

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Äiti teki Aada Hämäläisestä vahingossa someilmiön, ja pian harrastajapiirtäjälle sateli kymmeniä työtarjouksia – Jotkut kuitenkin yllättyivät, paljonko viikkojen työ maksaa

 2. 2

  New Yorkin metroon ei saa viedä koiria, elleivät ne ole jonkinlaisessa kantolaukussa – Näin luovasti ihmiset kiertävät kieltoa

 3. 3

  Long Play: Aalto-yliopiston muodin koulutusohjelmassa toistuvaa suosimista, eristämistä ja simputusta

 4. 4

  Aalto-yliopisto tekee selvityksen muotilinjan simputus- ja suosimisväitteistä, lehtorin nimittämisprosessi keskeytettiin

 5. 5

  Internetissä heräsi henkiin vitsi, jossa eurooppalaiset pilkkaavat amerikkalaisia kaikesta siitä, mikä rapakon takana on pielessä

 6. 6

  Applen uusi puhelin laukaisi voimakkaan trypofobiareaktion – Varoitus, kuva fobian kohteesta voi ällöttää

 7. 7

  Ufoturisteja ilmestyi autiomaahan, ja internet seurasi ”rynnäkköä Area 51:een” kaikkialla somessa ja lukuisissa striimeissä

 8. 8

  Ariana Grande sai maistaa omaa lääkettään, kun haastoi vaateketjun oikeuteen tyylinsä kopioimisesta – on nyt itse syytettynä samasta asiasta

 9. 9

  Ennen oli kaikki paremmin, vai oliko? Luimme nuorten yli 30 vuotta sitten lehteen kirjoittamia huolia, ja huomasimme että moni on tänään ratkaistu

 10. 10

  Lidl myy harvakseltaan ”nallesipsejä” ja ne saavat somen naisryhmät manian valtaan – testasimme, mikä sipsissä on niin erikoista

 11. Näytä lisää

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää  HS:n kommentointien äänestäminen on muuttunut: nyt vain kirjautuneet käyttäjät voivat antaa kommentille hyvin argumentoitu -äänen.
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Sen piti olla tavallinen opinnäyte: Järven­pääläinen Ilja Oikarinen, 25, repäistiin suoraan koulusta Maseratin huippu­suunnittelijaksi Italiaan

  2. 2

   Helsingin Etelärannassa pitää majaansa vain kaksi vuotta vanha yritys, joka on hankkinut jo lähes 5 000 asuntoa Suomesta

  3. 3

   Huippututkija keräsi mainetta ja hänestä tehtiin jopa Barbie, kunnes joku keksi käydä läpi ansio­luetteloa

  4. 4

   Vihreiden Ohisalo bensa­verosta: Onko keski­luokalle tärkeämpää muutama euro kuussa vai se, että yhteis­kunta on kunnossa?

  5. 5

   HS:n erikoishaastattelu: Googlen toimitusjohtaja kasvoi Intiassa ilman teknologiaa mutta ohjailee nyt sen kehitystä – näin maailma muuttuu Sundar Pichain mukaan

  6. 6

   Jyrki Kataiselle Sitran johtopaikan hävinnyt Markku Wilenius purkaa tuntojaan Kalevassa: ”En tiedä kenellä olisi enemmän natsoja hommaan kuin minulla”

  7. 7

   Raittiiden opiskelijoiden määrä kasvaa: Tilastot näyttävät, minkä alan opiskelijat juovat eniten ja minkä vähiten

  8. 8

   Sänkyyn kelpaa kuka vain, mutta puolisoksi mies haluaa terävän naisen – Laaja tiede­artikkeli kertoo, mikä on älyn merkitys parin­muodostuksessa

   Tilaajille
  9. 9

   Äiti teki Aada Hämäläisestä vahingossa someilmiön, ja pian harrastajapiirtäjälle sateli kymmeniä työtarjouksia – Jotkut kuitenkin yllättyivät, paljonko viikkojen työ maksaa

  10. 10

   Teal Swan kertoo olevansa Arcturus-tähdeltä ja antaa neuvoja niin rahan kuin kannabiksenkin käytöstä: Nykyajan kultti­johtajat manipuloivat ihmisiä verkossa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Huippututkija keräsi mainetta ja hänestä tehtiin jopa Barbie, kunnes joku keksi käydä läpi ansio­luetteloa

  2. 2

   Sänkyyn kelpaa kuka vain, mutta puolisoksi mies haluaa terävän naisen – Laaja tiede­artikkeli kertoo, mikä on älyn merkitys parin­muodostuksessa

   Tilaajille
  3. 3

   Äiti teki Aada Hämäläisestä vahingossa someilmiön, ja pian harrastajapiirtäjälle sateli kymmeniä työtarjouksia – Jotkut kuitenkin yllättyivät, paljonko viikkojen työ maksaa

  4. 4

   Naapuri paljasti aiemman asukkaan omin päin teettämän kylpyhuoneremontin – Voiko asunnon ostaja joutua vastuuseen amatööriasentajan virityksistä?

  5. 5

   Miesten epäillään raiskanneen lapsia ja kuvanneen tekoja suorana verkkoon, poikkeuksellisista epäilyistä nostettiin syytteitä

  6. 6

   Gravity-elokuvan virhe onkin tahallinen ja vitsi

  7. 7

   Raittiiden opiskelijoiden määrä kasvaa: Tilastot näyttävät, minkä alan opiskelijat juovat eniten ja minkä vähiten

  8. 8

   Google laajentaa Haminan datakeskusta ja investoi kahteen uuteen tuulivoimahankkeeseen

  9. 9

   Mies porasi ryyppykaveriaan päähän Lohjalla, hovioikeus piti vankeustuomion

  10. 10

   Tavoitteena oli pitää vaatetuotanto kotimaassa ja luoda työpaikkoja, mutta sitten Milla Welling kääntyi ely-keskuksen puoleen: ”Se oli absurdia, ajattelin, että olenko piilokamerassa”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Ihmisen ei kuulu olla väsynyt – Uni­lääkärin mukaan moni uneton tekee illalla saman virheen

   Tilaajille
  2. 2

   Suomalaiset saavat liian vähän folaattia, vaikka se saattaa torjua Alzheimerin tautia ja masennusta – Nämä ovat tärkeimmät folaatin lähteet

  3. 3

   Suomalaistutkimus: Masennuslääke vaikuttaa ihmisen elämään arvaamattomammin kuin tähän asti on ymmärretty

   Tilaajille
  4. 4

   Miljonääri liittyi perus­suomalaisiin Jussi Halla-ahon perässä, ja nyt ”Tampereen Trump” ilmentää puolueen muutosta

  5. 5

   Hyvätuloiset ystävättäreni asuvat kaupungin vuokra-asunnoissa puoli-ilmaiseksi

  6. 6

   Neljä vuotta sitten Vantaan Kivistö herätti innostusta: tuhansittain asuntoja ja Redin kokoinen kauppa­keskus – Vaan miten kävi?

   Tilaajille
  7. 7

   ”Pirtua suoneen”, ”verinäyte krapulassa” – lääkäriopiskelijoiden alkoholikeskeinen bilekulttuuri yllätti uuden opiskelijan

  8. 8

   Toimittaja Sanna Ukkola ilmoitti irtisanoutuvansa Ylestä, jatkaa kuitenkin juontajana vuoden loppuun asti: ”On tiettyjä asioita, jotka ovat kumuloituneet”

  9. 9

   Juutalaisvainoista kertova elokuva järkytti festivaalikatsojia, kymmeniä ihmisiä käveli ulos kesken näytöksen

  10. 10

   Parisuhteet ovat muutoksessa, ja yhdessä asiassa astumme sata vuotta ajassa taakse­päin, sanovat asian­tuntijat – Näistä merkeistä tunnistat ”työ­pari­suhteen”

   Tilaajille
  11. Näytä lisää