Syömisestä ei kannata tehdä liian vaikeaa - Pääkirjoitus | HS.fi
Pääkirjoitus|Vieraskynä

Syömisestä ei kannata tehdä liian vaikeaa

Vieraskynä: Vaikka karppauskeskustelun perusteella niin voisi luulla, tavallisen ruoankuluttajan syömisen ei tarvitse olla tiedettä.

Tilaajille
Julkaistu: 21.5.2012 2:27

Käytettävissämme on enemmän ruokaa kuin tarvitsemme. Kun ihminen saa pitkään enemmän energiaa kuin kuluttaa, sokeriaineenvaihdunnan häiriön ja tyypin 2 eli niin sanotun aikuisiän diabeteksen riski kasvaa. Suomalaisista aikuisista lähes kaksi kolmasosaa painaa liikaa, jopa kolmanneksella voi olla sokeriaineenvaihdunnan häiriö, ja noin puolen miljoonan suomalaisen arvioidaan sairastavan diabetesta. Diabetes on kasvava kansanterveysongelma.

Seuraa uutisia tästä aiheesta