Välimäen malli paljasti valmistelun sotkut

Kuntauudistuksen tärkeimpiä perusteluita on ollut varautuminen sosiaali- ja terveysmenojen kasvuun väestön vanhetessa. Siksi voisi luulla, että terveyspalvelujen järjestämismallit olisivat olleet koko uudistuksen lähtökohta. Mitä pitemmälle uudistus etenee, sitä enemmän kysymyksiä alkaa herätä sen valmistelusta.

28.8.2012 2:22

Kuntauudistuksen tärkeimpiä perusteluita on ollut varautuminen sosiaali- ja terveysmenojen kasvuun väestön vanhetessa. Siksi voisi luulla, että terveyspalvelujen järjestämismallit olisivat olleet koko uudistuksen lähtökohta.

Mitä pitemmälle uudistus etenee, sitä enemmän kysymyksiä alkaa herätä sen valmistelusta. Tuorein esimerkki oli sosiaali- ja terveysministeriön väistyvän kansliapäällikön Kari Välimäen omissa nimissään esittelemä malli, jossa järjestämisvastuu annettaisiin 20 vastuukunnalle. Käytännössä joukkoon kuuluisivat maakuntakeskukset sekä Espoo ja Vantaa. Samat kunnat käyttäisivät isännän ääntä myös erityisvastuualueilla, jotka rakennettaisiin yliopistosairaaloiden alueiden ympärille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?