Pääkirjoitus    |   Muut lehdet

Talvivaara vuotaa taas

Savon Sanomat: "Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Talvivaaran kaivoksen kipsisakka-allas vuotaa. Miten on mahdollista, että altaan tukirakenteet eivät kahdesta aikaisemmasta vuodosta huolimatta ole asianmukaisessa kunnossa? Eikö ely-keskus ole valvonut korjauksia?" "Talvivaara on jo todennäköisesti syönyt sen lähellä olevien rantatonttien arvoa.

Tilaajille

Savon Sanomat: "Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Talvivaaran kaivoksen kipsisakka-allas vuotaa. Miten on mahdollista, että altaan tukirakenteet eivät kahdesta aikaisemmasta vuodosta huolimatta ole asianmukaisessa kunnossa? Eikö ely-keskus ole valvonut korjauksia?"

"Talvivaara on jo todennäköisesti syönyt sen lähellä olevien rantatonttien arvoa. Vaikutukset matkailuun eivät ole ainakaan positiivisia. Haittoja saattaa kohdistua myös muihin elinkeinoihin, kuten vaikkapa maatalouteen."

 

Kaleva: "Kaivosteollisuus ei ole missään päin maailmaa erityisen hyvässä huudossa. Kaivosbuumin alettua Suomessa kuviteltiin sinisilmäisesti, että ongelmat olisivat pienempiä ja että kaivostoiminnassa omaksuttaisiin nopeasti vihreät arvot ja teknologia."

"Toisin on käynyt. Osaajista on pulaa, ja valvonta ontuu. Virkamiesten ja kaivosyhtiöiden likeiset suhteet ovat herättäneet arvostelua. Lupaviranomaisia on syytetty leväperäisyydestä ja osaamattomuudesta. Varsin tuoretta kaivoslakia on moitittu heti kättelyssä jälkeenjääneeksi."

 

Aamulehti: "Jätevesialtaan vuoto on jälleen yksi osoitus epäonnistumisista, joihin nimenomaan Talvivaaralla ei ole varaa. Se heittää varjon koko Suomen kaivosteollisuuteen."

Kuntoarvio

petti pahasti

Keskisuomalainen: "Kangasvuoren vesitornin romahduksen syyt on selvitettävä erityisen tarkasti. Vesitornin kuntotarkastuksessa kesäkuussa remontin arvioitiin olevan edessä vasta aikaisintaan viiden vuoden kuluttua. Arvio vesisäiliön tukirakenteiden kestävyydestä osoittautui täysin vääräksi."

"Tornin kuntotarkastuksessa tehdyt virhearvioinnit ovat vakavia. Onko kuntoarvion tehneillä ollut riittävä asiantuntemus ja kokemus?"

Ruotsin kieli

tuo rikkautta

Iltalehti huomioi pääkirjoituksessaan 6. 11. vietetyn Ruotsalaisuuden päivän. Lehti kannustaa myös suomenkielisiä suomalaisia opettelemaan toista kotimaista kieltä.

"Ruotsi on edelleen elinkeinoelämässä toiseksi eniten tarvittu kieli. Monille suomenkielisille ruotsin osaaminen on avannut laajemman työuran."

"Ruotsia osaamalla pääsee tutustumaan myös laajempaan kulttuuritarjontaan niin Suomessa kuin muissa Pohjoismaissa."

"Kahden kansalliskielen osaamisesta on paljon hyötyä, ja se rikastuttaa elämää kaikin tavoin."

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  6. 6

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  7. 7

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  8. 8

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  9. 9

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  10. 10

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää