EU:n ulkopolitiikka etenee hitaimpien ehdoilla - Pääkirjoitus | HS.fi

EU:n ulkopolitiikka etenee hitaimpien ehdoilla

Ulkopolitiikka ei ole helppoa, varsinkaan yhteinen ulkopolitiikka. Tämä on tullut tuskastuttavan selväksi, kun Euroopan unioni pyrkii loppuvuoden aikana kohentamaan yhteistä ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaansa. Alkuviikosta vaikeudet huipentuivat, kun käsiteltiin EU:n suunnitelmaa allekirjoittaa Ukrainan kanssa laaja sopimus kumppanuudesta ja vapaakaupasta.

20.11.2013 1:59

Ulkopolitiikka ei ole helppoa, varsinkaan yhteinen ulkopolitiikka. Tämä on tullut tuskastuttavan selväksi, kun Euroopan unioni pyrkii loppuvuoden aikana kohentamaan yhteistä ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaansa.

Alkuviikosta vaikeudet huipentuivat, kun käsiteltiin EU:n suunnitelmaa allekirjoittaa Ukrainan kanssa laaja sopimus kumppanuudesta ja vapaakaupasta. Brysseliin kokoontuneiden ulkoministereiden oli jo määrä päättää, voidaanko sopimus allekirjoittaa ensi viikon lopussa Vilnassa järjestettävässä huippukokouksessa. Sen sijaan ministerit keskustelivat ilman avustajiaan ja diplomaattejaan suljettujen ovien takana Ukrainasta yli kaksi tuntia turhautuneissa tunnelmissa, eivätkä he voineet sanoa asiasta julkisuuteen oikeastaan mitään uutta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?