Irakin konfliktin ydin on poliittinen - Pääkirjoitus | HS.fi

Irakin konfliktin ydin on poliittinen

Kristiina Koivunen yksinkertaisti Vieraskynässään (HS 25. 6.) Irakin tilanteen sektaariksi eli uskonnollisten tai etnisten ryhmien väliseksi konfliktiksi. Irakin konfliktissa ei ole kyse ainoastaan tästä. Keskeisempiä konfliktin syitä ovat Irakin pääministerin Nuri al-Malikin hallinnon autoritaarisuuden kasvu ja korruptio sekä se, että Malikin hallinto ei halua Irakin sunnien osallistuvan maan poliittiseen järjestelmään.

1.7.2014 1:59

Kristiina Koivunen yksinkertaisti Vieraskynässään (HS 25. 6.) Irakin tilanteen sektaariksi eli uskonnollisten tai etnisten ryhmien väliseksi konfliktiksi.

Irakin konfliktissa ei ole kyse ainoastaan tästä. Keskeisempiä konfliktin syitä ovat Irakin pääministerin Nuri al-Malikin hallinnon autoritaarisuuden kasvu ja korruptio sekä se, että Malikin hallinto ei halua Irakin sunnien osallistuvan maan poliittiseen järjestelmään. Isis eli Irakin ja Suur-Syyrian islamilainen valtio -järjestö on taidokkaasti hyödyntänyt eri ryhmien välistä jakoa, mutta konfliktin ydin on poliittinen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?