Makeutusaineet eivät ole aina hyväksi laihduttajalle

Makeutusaineiden liian runsas ja jatkuva käyttö voi lihottaa ja johtaa jopa diabeteksen puhkeamiseen, kirjoittaa professori Juhana Idänpään-Heikkilä HS:n Vieraskynä-palstalla.

25.10.2014 1:59 | Päivitetty 25.10.2014 11:26

Makeutusaineiden liian runsas ja jatkuva käyttö voi lihottaa ja johtaa jopa diabeteksen puhkeamiseen.

Taistelussa lihavuutta ja ylipainoa vastaan monet valitsevat aseiksi sokerin sijasta teollisesti valmistetut, keinotekoiset makeutusaineet, kuten sakariinin, aspartaamin, syklamaatin tai sukraloosin. Runsas ja pitkään jatkuva energiaa tuottamattomien eli kalorittomien makeutusaineiden käyttö ei uuden tiedon mukaan kuitenkaan näyttäisi auttavan laihduttamisessa. Tällainen käyttö saattaa myös jopa lisätä taipumusta diabeteksen puhkeamiseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?