Pääkirjoitus    |   Muut lehdet

Puoluepolitiikka kariuttaa uuden keskusjärjestön

Savon Sanomat toteaa, että palkansaajien uuden keskusjärjestön perustaminen on vahvassa vastatuulessa.

Savon Sanomat toteaa, että palkansaajien uuden keskusjärjestön perustaminen on vahvassa vastatuulessa.

”STTK:n liitot ovat yksi toisensa jälkeen hyppäämässä ulos vankkureista. Ensimmäisenä rukkaset antoi hoitajien Tehy. Valtion toimihenkilöitä edustava Pardia seurasi Tehyä viime viikolla. Keskusjärjestöhanke onkin nyt ainakin puolittain jäissä.”

”STTK:n liitot pelkäävät, että puoluepolitiikka on uudessa keskusjärjestössä yhtä suuressa roolissa kuin se tällä hetkellä on sosiaalidemokraattien hallitsemassa SAK:ssa.”

”Pelkoon on vahvat perusteet. SAK:n suhtautuminen Juha Sipilän (kesk) johtamaan porvarihallitukseen eroaa selvästi STTK:n ja Akavan suhtautumisesta. Ero on näkynyt erityisesti, kun järjestöt ovat neuvotelleet kilpailukykysopimuksesta. STTK:n ja Akavan mielestä ay-liikkeen on tultava toimeen kaiken väristen hallitusten kanssa.”

”Ongelmallista on, että kummankaan vasemmistopuolueen kannatus SAK:n jäsenistön keskuudessa ei ole lähellekään niin vahva kuin keskusjärjestön ja sen jäsenliittojen hallinnossa.”

Keskisuomalainen kirjoittaa Euroopan komission direktiiviehdotuksesta, jonka perusteella yli 750 miljoonan euron liikevaihtoon yltävät yritykset joutuisivat kertomaan kussakin EU-maassa saamansa tulot ja maksamansa verot.

”Direktiivin tavoitteena on vähentää kansainvälisten suuryritysten veroshop­pailua. Nyt ne siirtävät tuloksiaan maista toiseen kirjanpidollisin keinoin ja monesti välttyvät lähes kokonaan veroilta. Tämä tekee kilpailutilanteen kansallisille ja pienemmille yrityksille epäreiluksi.”

”Komission on syytä kytkeä direktiivi­ehdotukseensa myös laaja yritysten verojen julkisuus. Suuryritysten maksamien verojen määrä olisi voitava tarkistaa verottajalta.”

Turun Sanomat luonnehtii EU:n tilintarkastajien Itämeri-raporttia synkäksi.

”On muun muassa rakennettu puhdistamoja, joita ei ole vaivauduttu liittämään viemäriverkkoon. On paljon koti­talouksia, joita ei ole kytketty viemäriin.”

”Raportti peräänkuuluttaa aiheellisesti ryhtiliikettä. On listattu toimia, jotka olisi pitänyt hoitaa jo ajat sitten. Tähän saakka energiaa on tuhlattu liikaa Itämeren suojelijoiden seminaareissa ja huipputapaamisissa, joissa on hoettu aiemmin annettuja sitoumuksia.”

”Suomessa asiat ovat kohtalaisella tolalla, mutta siihen ei pidä tuudittautua. Sinilevälautat Saaristomerellä ovat kotikutoisia, ne eivät synny Venäjän tai Puolan jättipäästöistä.”

”Ymmärrettävästi hankaliksi koetut suojelutoimet esimerkiksi karjatiloilla turhauttavat, kun tiedot itänaapurista kertovat täydellisestä välinpitämättömyydestä.”

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Taksinkuljettaja törmäsi tahallaan pyöräilijään kevyen liikenteen väylällä Espoossa – jyräsi vielä kaatuneen pyöränkin

  3. 3

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  4. 4

   Facebookin ex-johtaja ja muut sosiaalisen median kehittäjät myöntävät luoneensa hirviön, jota he eivät osaa pysäyttää: ”Kukaan ei pysty enää keskittymään”

  5. 5

   Paljastava pukeutuminen on häirintää

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Tuntemattoman sotilaan räjähdyskohtaus rikkoi Guinnessin maailmanennätyksen – saavutus huomattiin ulkomaillakin

  8. 8

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  9. 9

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  10. 10

   Sinnikäs tee se itse -henkilö kiinnittelee aidonnäköisiä liikennemerkkejä Mellunmäessä – ”En ymmärrä yhtään”, hämmästelee kaupungin työntekijä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  8. 8

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  11. Näytä lisää