Demarit saattavat äänestää puoluesihteeristään

Antton Rönnholm pohtii vakavasti pyrkimistä tehtävään.

Sosiaalidemokraattisen puo­lueen seuraava puoluekokous pidetään ensi helmikuussa Lahdessa. Toistaiseksi nykyiselle puheenjohtajalle Antti Rinteelle ei ole ilmaantunut vakavasti otettavaa haastajaa.

Keskustelu puheenjohtajasta katkesi Rinteen ilmoitukseen, että hän kertoo omista aikeistaan puoluevaltuuston kokouksessa marraskuussa. Mahdolliset kilpailevat ehdokkaat odottavat Rinteen ilmoitusta.

Puoluesihteeristä on sen sijaan meneillään vilkas kuhina, vaikka ehdolle on ­tähän mennessä ilmoittautunut vasta Palvelualojen ammattiliiton Pamin yhteiskuntasuhteiden päällikkö Hanna Kuntsi.

Nykyinen puoluesihteeri Reijo Paananen ei ole aikeistaan julkisuuteen pukahtanut. Hän todennäköisesti kartoittaa kannatustaan.

Lännen Median lehdet uutisoivat viikonvaihteessa, että myös entinen erityisavustaja Antton Rönnholm harkitsee pyrkimistä puoluesihteeriksi. Nykyään hän työskentelee viestintätoimisto Milttonin asiantuntijana Brysselissä. Ensimmäisen kerran Rönnholmin nimi puoluesihteeri­spekulaatioissa tuli julkisuuteen toissa viikolla riihimäkeläisen kaupunginvaltuutetun Miia Nahkurin tviitissä.

Rönnholm nähdään sopivana ehdokkaana niille, jotka haluaisivat vaihtaa puoluesihteerin mutta katsovat Kuntsin kuuluvan liiaksi Rinteen leiriin.

Antton Rönnholmin ”vakava harkinta” putkahti julkisuuteen juuri ajoissa, jotta hänellä olisi mahdollisuuksia nousta tehtävään. Sdp:n piireissä käydään parhaillaan jäsenäänestyksiä puoluekokousedustajista.

Kun Antti Rinne kolme vuotta sitten päihitti täpärästi Jutta Urpilaisen puheenjohtajavaalissa, Rinteen kampanjajoukot tekivät pohjatyön jo puoluekokousedustajia valittaessa.

Äänestys edes jostain puoluejohdon henkilöstä saattaisi puhdistaa ilmaa Sdp:ssä. Keskustelu puoluekokousaloitteista ei riitä paineiden purkamiseen.

Kannatuskyselyissä Sdp keikkuu kärjessä yhdessä keskustan kanssa. Se ei paljon lämmitä, kun entisellä valtionhoitajapuolueella on näillä näkymin edessä vielä lähes kolme vuotta oppositiotaivalta.

Oikaisu 19.10. kello 12.50: Toisin kuin kirjoituksessa aiemmin luki, riihimäkeläisen kaupunginvaltuutetun nimi ei ole Minna vaan Miia Nahkuri.

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Taksinkuljettaja törmäsi tahallaan pyöräilijään kevyen liikenteen väylällä Espoossa – jyräsi vielä kaatuneen pyöränkin

  3. 3

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Facebookin ex-johtaja ja muut sosiaalisen median kehittäjät myöntävät luoneensa hirviön, jota he eivät osaa pysäyttää: ”Kukaan ei pysty enää keskittymään”

  6. 6

   Paljastava pukeutuminen on häirintää

  7. 7

   Tuntemattoman sotilaan räjähdyskohtaus rikkoi Guinnessin maailmanennätyksen – saavutus huomattiin ulkomaillakin

  8. 8

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  9. 9

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  10. 10

   Sinnikäs tee se itse -henkilö kiinnittelee aidonnäköisiä liikennemerkkejä Mellunmäessä – ”En ymmärrä yhtään”, hämmästelee kaupungin työntekijä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  8. 8

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  11. Näytä lisää