Euroopan pohjoisten merialueiden ja Pohjolan ilmatilan sotilaspoliittinen merkitys on kasvanut. Kriiseille herkistyneessä, rajusti muuttuvassa Euroopassa ei ole varaa tinkiä puolustusvalmiudesta. Meillä Suomessa kaivataan nyt keskustelua ja päätöksiä maanpuolustuksen tulevaisuudesta. Miten mitoittaa maanpuolustuksemme? - Pääkirjoitus | HS.fi

Euroopan pohjoisten merialueiden ja Pohjolan ilmatilan sotilaspoliittinen merkitys on kasvanut. Kriiseille herkistyneessä, rajusti muuttuvassa Euroopassa ei ole varaa tinkiä puolustusvalmiudesta. Meillä Suomessa kaivataan nyt keskustelua ja päätöksiä maanpuolustuksen tulevaisuudesta. Miten mitoittaa maanpuolustuksemme?

22.11.1990 2:00

Sotilaalta tivataan tavan takaa vastausta kysymykseen, mikä tai kuka oikein on "teidän" vihollisenne ja keitä vastaan "meidän" täytyy puolustusvoimia ylläpitää. Itse asiassa siihen on helppo vastata, ettei meillä ole osoittaa ketään viholliseksi. Ei ole syytä eikä ole tarpeenkaan. Toisaalta on valitettavasti samaan hengenvetoon todettava, että erilaisia uhkia on olemassa ja niitä syntyy koko ajan.

Luitko jo nämä?