Suomen maataloutta koskevista EY-neuvottelutavoitteista on syytä vielä keskustella. Tuore neuvottelupositio luo pohjan valmistella EY-jäsenyydellemme sopeutumisratkaisua, joka ottaa huomioon sekä kuluttajan että elintarviketeollisuuden edut. Kuka unohti kuluttajan? - Pääkirjoitus | HS.fi

Suomen maataloutta koskevista EY-neuvottelutavoitteista on syytä vielä keskustella. Tuore neuvottelupositio luo pohjan valmistella EY-jäsenyydellemme sopeutumisratkaisua, joka ottaa huomioon sekä kuluttajan että elintarviketeollisuuden edut. Kuka unohti kuluttajan?

29.8.1993 3:00

Suomen talouselämän ja turvallisuuden kannalta on välttämätöntä, että Suomi pääsee liittymään Euroopan yhteisön (EY) jäseneksi suunnitellun aikataulun mukaisesti 1995. Jäsenyys avaa paremmat vienti- ja muut taloudelliset yhteistyönäkymät Eurooppaan. Mikäli Suomi hyväksyy elintarvikkeiden raaka-aineille välittömästi EY:n hintatason, se voisi merkitä elintarvikkeiden hintojen putoamista jopa viidenneksellä tämän päivän hintoihin verrattuna, jos nykyinen liikevaihtoverotaso säilyy.

Luitko jo nämä?