Ruokavalinnat ympäristöä säästäviksi - Pääkirjoitus | HS.fi

Ruokavalinnat ympäristöä säästäviksi

Eri aterioiden ympäristövaikutuksilla voi olla suuria eroja, toteavat Sirpa Kurppa ja Johanna Mäkelä.

5.8.2009 3:00

Sirpa Kurppa ja Johanna Mäkelä.

Jokainen ihminen tekee päivittäin ruokaan liittyviä valintoja, jotka koskevat ympäristöä ja luon- nonvarojen käyttöä jossakin päin maailmaa.

Ympäristövaikutusten mittareina on totuttu käyttämään hiilijalanjälkeä, joka viittaa yleensä jonkin tuotteen, toiminnan tai palvelun aiheuttamaan ilmastokuormaan eli siihen, kuinka paljon kasvihuonekaasuja tuotteen tai palvelun elinkaaren aikana syntyy. Toinen tuttu mittari on vesijalanjälki, joka kertoo, kuinka paljon vettä tuotteen tai palvelun elinkaaren aikana kuluu.

Luitko jo nämä?