Sähkö­polkupyörä säästää ympäristöä ja sen yleistymistä kannattaa tukea – kuten Ruotsi päätti tehdä - Pääkirjoitus | HS.fi

Sähkö­polkupyörä säästää ympäristöä ja sen yleistymistä kannattaa tukea – kuten Ruotsi päätti tehdä

Sähköavusteinen polkupyörä on jo teknisesti valmis, uutta latausverkostoa kaipaamaton, nopeasti ladattava ja ympäristöä säästävä tuote, jonka yleistymistä kannattaa tukea, jos liikkumista yleensä haluaa tukea julkisilla varoilla.

Sähköavusteisten polkupyörien hinnoissa on suuria eroja. Halvimmat saa muutamalla satasella, kalleimmat maksavat tuhansia euroja. Eroja on myös akkujen varauskyvyssä ja pyörien runkoratkaisuissa. Lain mukaan moottorin avustuksen on loputtava, kun nopeus on 25 kilometriä tunnissa. Nopeampiakin saa, mutta ne on rekisteröitävä ja niihin on hankittava liikennevakuutus.

24.9.2017 2:00

Kun valtiot ja kaupungit etsivät ratkaisuja, joilla säästettäisiin ympäristöä ja ilmastoa, yleensä keskitytään korjaamaan huonoa vähän paremmaksi. Tällaiseksi linjaukseksi käy monissa maissa – myös Suomessa – hyödynnetty autojen romutuspalkkio. Idea on, että ­teet hyvän työn, kun tuhoat vanhan, paljon kuluttavan ja ympäristön kannalta vahingollisen tuotteen ja ostat uuden tilalle.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?