Populistipuolueet hautoivat islaminvastaisia voimia – äärioikeisto korvaa kotimaisen vallan puutettaan ylikansallisella yhteistyöllä

Euroopan populistipuolueet muuttuvat islaminvastaisiksi puolueiksi ja verkostoituvat.

Alternative für Deutschland -puolueen karismaattinen johtaja Frauke Petry ilmoitti heti puolueensa menestyksellisten liittopäivävaalien jälkeen, että hän ei osallistu puolueen toimintaan parlamentissa. Petry ei hyväksy sitä, että vaalivoitto saatiin teemoilla, jotka olivat pelkoja lietsovia, äärikansallisia ja islaminvastaisia.

| Päivitetty

Euroopan populististen äärioikeistopuolueiden kehityksen kuvaamiseen sopisi munanhautomisteoria – jos sellainen vain politiikan tutkimuksessa olisi.

Alternative für Deutschland -puolueen karismaattinen johtaja Frauke Petry ­ilmoitti heti puolueensa menestyksellisten liittopäivävaalien jälkeen, että hän ei osallistu puolueen toimintaan parlamentissa. Petry ei hyväksy sitä, että vaali­voitto saatiin teemoilla, jotka olivat pelkoja lietsovia, äärikansallisia ja islaminvastaisia. Hänen mukaansa vaaleissa saavutettu voima valuu hukkaan. Näillä näkemyksillään puolue marginalisoi itsensä: se ei pääse vaikuttamaan Saksan suuntaan, äärinäkemykset raottavat puolueen ovea uusnatseille, ja edessä on vähäinen sivurooli oppositioräksyttäjänä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?