Korkeakoulujen valintauudistus on herättänyt hämmennystä viestinnän ja aikataulutuksen epäselvyyden takia - Pääkirjoitus | HS.fi

Korkeakoulujen valintauudistus on herättänyt hämmennystä viestinnän ja aikataulutuksen epäselvyyden takia

Hallitus toisensa perään on asettanut tavoitteeksi, että nuoret siirtyisivät suoraan lukiosta ja ammattikoulusta jatko-opintoihin, mutta korkeakoulujen hakijasumaa ei ole saatu purettua. Todennäköisesti vain aloituspaikkojen lisäys auttaisi asiaa.

Todistusvalinnan yksi päämäärä on vähentää valmennuskursseilla käyntiä, mutta niiden on myös arvioitu siirtyvän uudistuksen myötä ja lukioaikaan. Kuvassa lääketieteellisen valmennuskurssin osanottajia syksyllä 2017.

24.7.2019 20:15

Kesällä on puhuttu korkeakouluopiskelijoiden henkisestä kuormituksesta, mutta kilpailusta johtuva paine on kovaa jo pyrkimis­vaiheessa. Opinahjoihin riittää vuosittain suuri joukko innokkaita ja sinnikkäitä pyrkijöitä.

Kevään yhteishaussa hakijoita ammattikorkeakouluihin ja yli­opistoihin oli yli 150 000, joista vain alle kolmannes tuli valituksi. Osa jännittää yhä paikkaa varasijalta. Sellainen saattaa ilmaantua vielä näinä päivinä eli heinäkuun loppuun mennessä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?