Britannia hukkasi lyhyessä ajassa EU:sta saamansa hyödyn ja kadotti kansanvallan idean - Pääkirjoitus | HS.fi
Pääkirjoitus|Pääkirjoitus

Britannia hukkasi lyhyessä ajassa EU:sta saamansa hyödyn ja kadotti kansanvallan idean

Jos Britannia olisi hyväksynyt kansanäänestyksessä EU-jäsenyyden luvatuilla lisäetuuksilla ryyditettynä, maa olisi ollut poliittisten ja taloudellisten EU-etujensa huipulla. Kova brexit taas olisi näiden etujen täydellinen kato.

Tilaajille
Pääministeri Boris Johnson väitti parlamenttikeskustelussa, että EU:lta on puristettavissa uusi erosopimus ja että sopimusta koskevat neuvottelut edistyvät. Brysselissä ja EU-maissa ei tunnisteta kumpaakaan väitettä todeksi.

Pääministeri Boris Johnson väitti parlamenttikeskustelussa, että EU:lta on puristettavissa uusi erosopimus ja että sopimusta koskevat neuvottelut edistyvät. Brysselissä ja EU-maissa ei tunnisteta kumpaakaan väitettä todeksi. Kuva: UK Parliament/Jessica Taylor

Julkaistu: 4.9.2019 20:15

Britannian pitkä, sekava ja kivulias EU-eroprosessi pitää sisällään alenevat trendit kahdessa aivan olennaisessa asiassa.

Ensimmäinen on se, miten kansanvalta otetaan huomioon demokratian päätännässä. Toinen on se etu, jota Britannia voi saada tärkeimmältä kauppakumppaniltaan, Euroopan unionilta.