Koronavirus yhdisti riskit toisiinsa - Pääkirjoitus | HS.fi
Pääkirjoitus|Pääkirjoitus

Koronavirus yhdisti riskit toisiinsa

Jos koronavirus lipeää Kiinan viranomaisten hallinnasta, puolueen uskottavuus kärsii juuri kun lupaus elintason jatkumisesta on muutoinkin vaarassa. Silloin otetta joko kiristetään tai se menetetään.

Tilaajille
Kiinan viranomaiset ovat käyttäneet koronaviruksen torjunnassa keinoja, joista osan tarkoitus on vain osoittaa kansalaisille, että viranomaiset ovat toimeliaita. Tengzhoun katujen desinfiointia.

Kiinan viranomaiset ovat käyttäneet koronaviruksen torjunnassa keinoja, joista osan tarkoitus on vain osoittaa kansalaisille, että viranomaiset ovat toimeliaita. Tengzhoun katujen desinfiointia. Kuva: Str / Afp

Julkaistu: 20.2. 20:15

Koronaviruksen vaikutuksia on todennäköisesti aliarvioitu. Eri alojen tutkijat ovat pohtineet epidemian vaikutuksia oman sektorinsa näkö­kulmasta ilman kokonais­näkemystä.

Taloustutkijat toteavat, että virus aiheuttaa tuotantokatkoja Kiinassa, mutta ne ovat väliaikaisia ja tuotannon menetykset ovat nopeasti paikattavissa. Kansanterveyden asiantuntijat näkevät koronan sars-epidemiaa lievempänä ja Kiinan vastatoimet tehokkaina. Politiikan tutkijat tulkitsevat, että viruksen vaikutukset Kiinan poliittiseen järjestelmään ovat vähäisiä – koska näin on tulkittu aina.