Työllisyystavoite lähestyy askel kerrallaan - Pääkirjoitus | HS.fi
Pääkirjoitus|Pääkirjoitus

Työllisyystavoite lähestyy askel kerrallaan

Työllisyysasteen nousu on iloinen uutinen, meneepä ansio sitten suhdanteelle, edelliselle hallitukselle tai nykyiselle hallitukselle.

Julkaistu: 26.2. 2:00

Sanna Marinin (sd) hallituksen työllisyystavoite raahautuu hallituksen tavoitetta kohti ikään kuin itsekseen. Hallituksen työllisyys­toimia on tuumittu rauhassa, ja ratkaisuja on ehkä tiedossa lähikuukausina. Vaikka päätöksiä ei ole kuulunut, työllisyys on kehittynyt myönteiseen suuntaan.

Tilastokeskus kertoi tiistaina, että Suomen kausivaihteluista puhdistettu työllisyysaste on noussut 73,4 prosenttiin. Vuotta aiemmin se oli 72,6 prosenttia ja joulukuussa tasan 73 prosenttia.

Sekä työttömien että työllisten määrä on kasvanut viime vuoden tammikuusta. Työttömien määrä nousi vuodessa 15 000:lla mutta työllisten määrä jopa 46 000:lla. Hallituksen asettamaan 75 prosentin työllisyysasteeseen on siis matkaa enää vain puolisentoista prosenttiyksikköä, noin 55 000 työllistä.

Olipa työmarkkinoiden kehitys suhdanteen, tämän hallituksen tai edellisen hallituksen ansiota, työllisyysasteen nousu on erinomainen uutinen kansantaloudelle. Kaikki lasketaan.

Tilastokeskuksella oli kertoa toinenkin hyvä uutinen: Suomen väkiluku kasvoi tammikuun aikana 869 hengellä. Syntyneitäkin oli enemmän kuin viime vuoden tammikuussa. Tosin vain 15 vauvaa enemmän, mutta silti.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.