Keskustellaan kesäajasta! - Pääkirjoitus | HS.fi
Pääkirjoitus|Pääkirjoitus

Keskustellaan kesäajasta!

Vaikka EU:n komissio on ehdottanut kellonajan siirrosta luopumista ja Euroopan parlamentti on äänestänyt asian puolesta, asia ei ole edennyt.

Julkaistu: 27.3. 2:00

Ennen moni asia oli paremmin kuin nyt. Tähän aikaan keväästä tärkeimpiä puheen­aiheita oli vuosien ajan esimerkiksi se, pitäisikö kellon viisarien siirtämisestä luopua.

Keskustelua aiheesta on riittänyt vuosiksi, ja edellisten eurovaalienkin alla moni ehdokas lupasi ponnistella, jotta käytäntö muuttuisi.

Mielipidekyselyissäkin suomalaisten suuri enemmistö on ollut sitä mieltä, että jatkossa sama aika saisi kelvata vuoden ympäri.

Kun on kysytty, pitäisikö viisarit kiinnittää kesäaikaan vai normaaliaikaan, mielipiteet ovat kuitenkin jakautuneet.

Silti jälleen kerran ensi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä viisareita siirretään tunnilla eteenpäin. Vaikka EU:n komissio on ehdottanut kellonajan siirrosta luopumista ja Euroopan parla­mentti on äänestänyt asian puolesta, asia ei ole edennyt.

Päätökseen tarvitaan parlamentin lisäksi myös neuvoston eli jäsenmaiden hallitusten edustajien päätös. Neuvostossa asia on hautautunut virkamiehille työryhmään, koska riittävää yksimielisyyttä ei ole löytynyt.

Toivottavasti syksyllä ollaan tilanteessa, jolloin viisarien siirtäminen saa jälleen huomiota entiseen tapaan.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat

Uusimmat