Senaatintorin jättiterassi tuo eloa kaupunkiin - Pääkirjoitus | HS.fi
Pääkirjoitus|Pääkirjoitus

Senaatintorin jättiterassi tuo eloa kaupunkiin

Pääkaupungin paraatipaikalle sijoitettu laaja terassialue on tervetullut piristys kaupunkielämään nyt, kun koronavirustilanne on saatu rauhoittumaan.

Julkaistu: 1.7. 2:00

Helsingin kaupunkikuva saa uutta eloa koronaviruskevään hiljaisuuden jälkeen, kun Senaatintorille rakennettu jättiterassi avataan tänään keskiviikkona.

”Urbaaniksi siirtolapuutarhaksi” nimetylle terassille tulee 16 ravintolaa, ja asiakaspaikkoja on 480.

Pääkaupungin paraatipaikalle sijoitettu laaja terassialue on tervetullut piristys kaupunkielämään nyt, kun koronavirustilanne on saatu rauhoittumaan. Poikkeustila kuritti etenkin ravintola-alaa, kun ravintolat määrättiin suljettaviksi. Keskusta hiljeni kertaheitolla, kun ihmiset jäivät koteihinsa.

Hanke onkin yksi Helsingin kaupungin toimista, joilla edistetään ravintolatoiminnan toipumista koronaviruskriisin jälkeen.

Ulkoilmassa ja turvaväleillä kaupunkielämä voi vähitellen elpyä, sillä ulkona tartuntariski on nykytiedon mukaan pienempi kuin sisällä.

Aluehallintoviraston ohjeistuksen mukaan ravintoloiden sisätilojen asiakaspaikoista saa olla käytössä korkeintaan kolme neljäsosaa anniskeluluvassa ilmoitetusta paikkamäärästä.

Sen sijaan ulkona terassilla asiakaspaikkoja ei ole rajoitettu, mutta kaikilla asiakkailla pitää olla oma istumapaikka sekä riittävä etäisyys toiseen asiakkaaseen ja henkilökuntaan.

Tartuntariskin olemassaolo on silti edelleen syytä muistaa. Viime viikonloppuna terassilla yksityistilaisuudessa lähekkäin tanssinut ihmisjoukko herätti ohikulkijoissa huolta Helsingin Katajanokalla. Villiä menoa katselleet puhuivat jopa uudesta ”viruslingosta”.

Senaatintorin terassista odotetaan piristysruisketta koko kaupungin keskustalle, yrittäjille ja matkailulle.

Jättiterassin turvallisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Turvaväleistä on siirtolapuutarhateeman mukaisesti huolehdittu muun muassa viljelylaatikoiden avulla.

Torille on tuotu 200 viljelylaatikkoa, joihin on istutettu hyötykasveja. Laatikoilla ohjataan ihmisten kulkua ja rajataan pöytiä.

Etäisyyksistä on tärkeä pitää kiinni.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Luitko jo nämä?