Tänä vuonna kannattaa antaa joululahjaksi kotimaista työtä - Pääkirjoitus | HS.fi

Tänä vuonna kannattaa antaa joululahjaksi kotimaista työtä

Suomalaiset taiteilijat, esiintyjät, urheilijat ja yrittäjät ovat kärsineet koronavirustilanteesta. Lahjakortti pukinkonttiin on keino varmistaa, että he ovat odottamassa, kun elämä palaa normaaliksi.

5.12.2020 2:00 | Päivitetty 5.12.2020 10:13

Takavuosina ihmisiä oli tapana kannustaa kotimaisten tuotteiden ostoon avainlipuilla ja suosi suomalaista -kampanjoilla. Viime vuosina sitä on nähty harvemmin. Ehkä sellainen alkoi tuntua vanhanaikaiselta, protektionistiselta ja turhan holhoavalta.

Tänä vuonna monessa asiassa on kuitenkin palattu menneisyyteen. Miksei siis hankittaisi joululahjojakin läheltä ja tuettaisi aloja ja elinkeinoja, jotka ovat pahimmin kärsineet epidemiasta.

Tämän joulun lahjavinkki on lippu, sarjalippu tai lahjakortti, jonka voi käyttää, kunhan epidemia helpottaa – esimerkiksi ravintolaan, teatteriin, elokuvateatteriin, konserttiin tai urheilutapahtumaan. Tai anna lahjaksi suomalaista musiikkia.

Ellei tapahtumista löydy sopivaa, tue omaa lähiyrittäjääsi. Osta lahjakortti kampaamoon, kuntosalille tai vaikka hierontaan. Kun annat lahjaksi kotimaista työtä, varmistat, että sinulle tärkeät taiteilijat, urheilijat ja yrittäjät ovat odottamassa, kun virus väistyy ja elämä palaa normaaliksi.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?