Lumipyry toi vaihtelua korona-ahdistukseen - Pääkirjoitus | HS.fi

Lumipyry toi vaihtelua korona-ahdistukseen

Talven riemu näkyi pihoilla ja puistoissa.

Ulkoilijoita pulkkamäessä Toukolassa Helsingissä.­

13.1. 2:00

Helsingin pelastus­laitos kehotti tiistaina ihmisiä jäämään etä­töihin ja välttämään yli­määräistä autoilua. Kehotus oli aiheellinen, sillä ainakin pääkaupunki­seudulla lumeen saattoi suorastaan uppoutua.

Kuten monella muullakin asialla, pyryllä oli hyvät ja huonot puolensa. Joillekin yletön lumentulo oli piinallista, kun ulkona liikkuminen oli hankalaa. Lumihiutaleiden tanssi ei naurattanut, kun autoja juuttui kinokseen. Toisille lumi toi kaivattua vaihtelua ja jopa iloa korona-ahdistuksen keskelle.

Vaikka keli oli huono, talven riemu näkyi pihoilla ja puistoissa. Ei niin pientä nyppylää, etteikö siellä olisi viiletetty pulkalla tai kelkalla. Luminen talvi näkyy myös piikkinä taloudessa.

Lumisen sään on laskettu kasvattavan jopa kymmenkertaisesti talviurheiluvälineiden myyntiä. Suksi- ja pulkkakauppiaatkin myyvät mieluummin eioota kuin katselevat täysiä hyllyjä ja varastoja.

Yleensä yletön lumentulo haittaa lentoliikennettä. Nyt lentokentillä oli jo valmiiksi hiljaista.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Luitko jo nämä?