Pandemia tai ei, ammattilaissarjat porskuttavat - Pääkirjoitus | HS.fi

Pandemia tai ei, ammattilaissarjat porskuttavat

Urheilun yksilölajeissa niin sanottuun uuteen normaaliin varautuminen on saattanut jäädä puolitiehen.

Mikael Granlund kuuluu 13. tammikuuta alkaneella NHL-kaudella Nashvillen organisaatioon.­

16.1. 2:00

Jääkiekkoilun Pohjois-Amerikan ammattilais­liiga NHL alkoi poikkeuksellisesti vasta tammikuussa. Otteluita pelataan koronaviruspandemian takia ilman yleisöä.

Kanadan ja Yhdysvaltojen joukkueet eivät kohtaa lainkaan runkosarjassa. Tällä kaudella sarjassa aloittaa 64 suomalaispelaajaa.

Pandemiasta huolimatta NHL:n tapaiset isot ammattilaissarjat ovat kyenneet toimimaan enemmän tai vähemmän katkeamatta. Sama koskee amerikkalaisen jalkapallon NFL:n ja koripalloliiga NBA:n otteluita sekä Euroopassa jalkapallon Mestarien liigaa ja isojen maiden jalkapallosarjoja. NBA:ssa suomalaiset seuraavat varsinkin Lauri Markkasta.

Myös Suomessa jääkiekkoliiga jatkaa pelejään ilman yleisöä. Seuroille se on taloudellisesti kestämätön tilanne, jota edes rahakas tv-sopimus ei välttämättä pelasta. Yksilölajeissa varautuminen uuteen normaaliin on jäänyt puolitiehen. Golfia ja tennistä lukuun ottamatta kilpailutoiminta kärsii pahasti. Yksilölajeille olisi katastrofi, jos ensi kesän olympialaiset Tokiossa vielä peruuntuisivat.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?