Jääkiekkopomon on syytä erota tehtävästään - Pääkirjoitus | HS.fi

Jääkiekkopomon on syytä erota tehtävästään

Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja vaihtuu viimeistään syksyllä.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja René Fasel (oik.) ja varapuheenjohtaja Kalervo Kummola.­

20.1. 2:00

Kansain­välisen jää­kiekko­liiton IIHF:n hallitus päätti vihdoin maanantaina, ettei kevään maailman­mestaruus­kilpailuja pelata Valko-Venäjällä. Alunperin MM-kisat oli määrä jakaa Valko-Venäjän ja Latvian kanssa. Nyt Latvia järjestänee kisat yksin IIHF:n taloudellisella avustuksella Riiassa.

MM-kisojen sponsorina 30 vuotta ollut autonvalmistaja Škoda ja saksalainen öljy-yhtiö Liqui Moly ilmoittivat vetävänsä tukensa pois, jos Valko-Venäjällä pelataan.

IIHF:n varapuheenjohtajan Kalervo Kummolan mukaan tukijoiden kanta ei vaikuttanut päätökseen – IIHF ei itse vastaa sponsorisopimuksista. Sponsorien mielipide on silti vähintään vauhdittanut lopputulosta.

IIHF:n hallitus vaihtuu syksyllä. Nykyisen puheenjohtajan ja Valko-Venäjän MM-kisoja jääräpäisesti puoltaneen René Faselin olisi syytä erota jo nyt. Jääkiekossa on erotettu johtajia ja valmentajia paljon vähäpätöisimmistä syistä.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Luitko jo nämä?