Helsinki joutui Olympiastadionin maksumieheksi - Pääkirjoitus | HS.fi

Helsinki joutui Olympiastadionin maksumieheksi

Käytännössä Helsinki on tähän saakka maksanut pääosan kustannuksiltaan 337 miljoonaan euroon nousevasta hankkeesta.

Uudistettu Helsingin Olympiastadion.­

22.1. 2:00

Helsingin Olympiastadionin loppulasku nousee 337 miljoonaan euroon. Kustannusten nousua oli hulppeat 141 miljoonaa euroa. Käytännössä Helsinki on tähän saakka maksanut hankkeesta pääosan. Summan suuruutta voi verrata Helsingin liikuntabudjettiin, joka on runsaat 55 miljoonaa euroa vuodessa.

Valtio on myöntänyt hankkeeseen avustusta noin 116 miljoonaa euroa. Valtion rahat ovat tulleet osin normaalista liikunta­paikka­rakentamisen budjetista, mutta pääosa on saatu erilaisista lisä­talous­arvioista. Myös valtion loppurahoituksen osalta jouduttaneen jälleen kerran turvautumaan lisä­talous­arvio­menettelyyn.

Valtiontalouden tarkastusviraston tuoreen raportin mukaan remontin valvonta oli puutteellista. Hintaa kertyi, kun Olympiastadion rakennettiin käytännössä uudestaan vanhaa säilyttäen. Uutta tilaa valmistui maan alle Finlandia-talon verran, 20 000 neliötä. Maksajalla on kaksi vaihtoehtoa: maksaa tai itkeä ja maksaa.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Luitko jo nämä?