Suomi tarvitsee virolaisia työntekijöitä - Pääkirjoitus | HS.fi

Suomi tarvitsee virolaisia työntekijöitä

Virolaiset ovat tärkeitä työntekijöitä, jotka ansaitsevat arvostusta.

23.1. 2:00

Kun pääkaupunkiseutu taistelee talvea vastaan, etulinjassa ovat keltaisiin huomioliiveihin pukeutuneet työntekijät, jotka auraavat katuja ja pudottavat lunta katoilta.

Aika usein lapiojoukon kuulee puhuvan viroa. Virolaisia riittää myös hoitoalalla. Jopa 30 000 virolaista sukkuloi viikoittain Helsingin ja Tallinnan väliä. Nyt tästä joukosta on tullut terveysriski, sillä koronavirus leviää Virossa jopa kymmenen kertaa nopeammin kuin Suomessa. Hallitus on rajoittamassa työmatkaliikennettä muilta kuin Suomen kansalaisilta ja maassa vakituisesti asuvilta (HS 21.1.).

Keväällä Viron-laivat seisoivat satamassa, vaikka Viron epidemia oli Suomen tasolla. Moni virolainen ei nähnyt pitkään aikaan perhettään. Päätös aiheutti naapurissa ymmärrettävää katkeruutta.

Nyt tilanne on niin kriittinen, että matkustamista voidaan taas joutua rajoittamaan. Se on surullista. Virolaiset ovat tärkeitä työntekijöitä, jotka ansaitsevat arvostusta myös tässä vaikeassa tilanteessa.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?