Pandemiakin kiritti investointia Kemiin - Pääkirjoitus | HS.fi

Pandemiakin kiritti investointia Kemiin

Sellua ja tulevaisuudessa yhä enemmän muovia korvaavia biokuituja tarvitaan, kun pakkauksia tehdään.

13.2.2021 2:00

Kotimaisen teollisuuden investointeja Suomeen kaivannut hallitus sai torstaina ilouutisen. Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre rakentaa biotuotetehtaan Kemiin. Valtavan investoinnin arvo on 1,6 miljardia euroa. Kunniaa ja mainetta investoinnista tuntuvat ottavan kaikki. Mutta yksi on mainitsematta: pandemia.

Koronaviruspandemia on vauhdittanut tavaroiden ja palveluiden myynnin siirtymistä verkkokauppaan. Sellua ja tulevaisuudessa yhä enemmän muovia korvaavia biokuituja tarvitaan, kun pakkauksia tehdään. Tämä muutos jatkuu senkin jälkeen, kun pandemia on saatu kuriin.

Ja kun suomalainen muistaa huokaista kesällä, että kohta se on syksy, niin kaiken ilon keskellä huomaa toisen ison trendin.

Suomen tavaraviennin jalostusaste polkee paikoillaan. Kun metsäteollisuuden uudet biotuotteet ovat isoja vientituotteita vasta tulevaisuudessa ja sellun viennin osuus kasvaa nyt, metsäteollisuus vahvistaa jalostusasteen jumiutumisen trendiä.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?