Kuningas muistutti koronaviruksen vaarasta - Pääkirjoitus | HS.fi

Kuningas muistutti koronaviruksen vaarasta

Tällä viikolla 50 vuotta täyttävä Jari Litmanen rohkeni sanoa ääneen, että koronaviruksen aiheuttama tauti on ottanut koville.

Suomalainen jalkapallolegenda Jari Litmanen Kisapuiston kentällä Lahdessa 11. helmikuuta 2021.­

15.2. 2:00

Suomen kaikkien aikojen paras jalkapalloilija Jari Litmanen täyttää 20. helmikuuta 50 vuotta.

Virallisesti Litmanen ei ole koskaan ilmoittanut lopettaneensa pitkää uraansa, mutta käytännössä se päättyi HJK:n viimeisessä kotiottelussa 29. lokakuuta 2011.

Maailman huipulle Litmanen nousi kausilla 1992–1999 pelatessaan Ajaxissa Hollannissa. Sen jälkeen seurasivat epäonniset siirrot Barcelonaan ja Liverpooliin: hän sai taitoihinsa nähden liian vähän peliaikaa. Litmanen palasikin Ajaxiin ja vielä synnyinkaupunkiinsa Lahteen. Hän pelasi vielä neljä kautta ulkomailla ennen kuin palasi Suomeen.

Litmanen kärsi urallaan paljon loukkaantumisista. Ne eivät vähentäneet hänen loistoaan. Viime talvena hän sairasti koronaviruksen, eivätkä oireet ole vieläkään täysin kadonneet. Litmanen ei juhli 50-vuotiaspäiväänsä, mutta häntä voi onnitella siitä, että hän muistutti kansaa viruksen vaaroista. Jos kuningas on kovilla, miten sitten me kuolevaiset?

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?