Miljardööri uskoo ihmisälyn voimaan - Pääkirjoitus | HS.fi

Miljardööri uskoo ihmisälyn voimaan

Bill ja Melinda Gatesin säätiön pääkohteeksi on noussut ilmastonmuutoksen vastustaminen.

5.3. 2:00

Microsoftin perustaja Bill Gates kulutti elämänsä alku­puolen kooten yli sadan miljardin dollarin omaisuuden ja aikoo käyttää elämänsä loppu­osan luovuttaakseen tuon omaisuuden pois. Vuonna 2000 perustettu Bill ja Melinda Gatesin säätiö on lahjoittanut aiemmin miljardeja kehitysmaiden lasten koulutukseen, mutta nyt pää­kohteeksi on noussut ilmasto­nmuutoksen vastustaminen.

Haaste on suuri, sillä ilmakehään päästetään 51 miljardia tonnia hiilidioksidia vuodessa. Määrä ­pitäisi laskea 20 vuodessa nollaan tai maapallolle tulee liian kuuma. Tämän ongelman ratkaisuista Gatesilta on ilmestynyt kirja Kuinka välttää ilmastokatastrofi, josta hän kertoi kansainväliselle toimittajajoukolle.

HS Vision jutussa Gates puhui siitä, kuinka ongelmat ratkaistaan keksinnöillä ja politiikalla. Silti yksi asia pisti silmään: omat öljy- ja kaasuyhtiöiden osakkeensa Gates myi vasta vuonna 2019. Muutoksen tahti on ollut nopea kaikkein viisaimmillekin.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Luitko jo nämä?