Pääkaupunkiseudun kehyskunnat keräsivät muuttovoitot - Pääkirjoitus | HS.fi

Pääkaupunkiseudun kehyskunnat keräsivät muuttovoitot

Kuuma-kunnat ovat korona­virus­pandemian selviytyjiä.

Sipoo kuuluu pääkaupunkiseudun kasvaviin ympäryskuntiin. Pelaajia Nevaksen golfkentällä Sipoossa.­

25.3. 2:00

Pääkaupunkiseudun ympärillä sijaitsevat kymmenen kehys­kuntaa olivat väestö­kehityksen suurimmat voittajat korona­vuonna 2020. Näiden niin sanottujen Kuuma-kuntien väestö kasvoi viime vuonna enemmän kuin ­koko 2010-luvulla.

Kuuma-kuntiin kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Kirkko­nummi, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti. Tammi­kuun lopussa näissä kunnissa asui noin 328 000 ihmistä. Seudun väkiluvun on ennustettu kasvavan vuoteen 2040 mennessä enemmän kuin Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen maakuntien väkiluvun yhteensä. Helsingistä, Espoosta ja Vantaalta kehyskuntiin muutti runsaat 3 700 henkeä.

Erityisen ahkerasti muuttolaatikoitaan pakkasivat 25–44-vuotiaat. Kehyskunnissa asumiskustannukset ovat selvästi pienemmät kuin pääkaupunkiseudulla, joten samalla rahalla niistä saa tilaa vaikka työhuoneelle ja etäkoululaiselle – ja ehkä myös vihreän pihan rajoitusvapaata ulkona liikkumista varten.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?