Tähti syttyi koripallotaivaalle - Pääkirjoitus | HS.fi

Tähti syttyi koripallotaivaalle

Awak Kuierin pääsy huippuliigaan on kiitos myös suomalaiselle valmennukselle.

Awak Kuier tekee suomalaista koripallohistoriaa.­

17.4. 2:00

Suomalaisen urheilun taivaalle syttyi perjantain vastaisena yönä uusi tähti, kun 194-senttinen Awak Kuier varattiin jo toisella varausvuorolla naisten Pohjois-Amerikan ammattikoripallon WNBA-liigaan. Suomalaissentterin varasi Dallas Wings. Taru Tuukkanen varattiin samaan liigaan vuonna 2001, mutta sopimusta ei syntynyt.

Miesten ammattilaisliigaan NBA:han on kaikkiaan varattu seitsemän suomalaista, joista Hanno Möttölä, Erik Murphy ja Lauri Markkanen ovat päässeet tositoimiin. Awak Kuieria onkin usein verrattu Markkaseen.

Kuierin tarina hakee vertaistaan. Hänen perheensä muutti pakoon Sudanin sisällissotaa ja päätyi Suomeen. Kuier itse syntyi Kairossa vuonna 2001. Kotkassa Kuieria kiusattiin, ja hän muutti pääkaupunkiseudulle, jossa hänestä jalostui hyvässä valmennuksessa huippupelaaja. Ammattilais­sopimus tuo myös rahaa. Kuier on luvannut ostaa vanhemmilleen talon.

Onnea matkaan!

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Luitko jo nämä?