Ökyseurojen juonittelu uhkaa jalkapalloa - Pääkirjoitus | HS.fi

Ökyseurojen juonittelu uhkaa jalkapalloa

20.4. 2:00

Eurooppalaisessa jalka­pallossa järisee, sillä 12 maan­osan huippu­seuraa ilmoitti sunnuntaina sitoutuneensa perustamaan uuden Euroopan Super­liigan. Liigassa pelaisivat kaksitoista perustaja­seuraa, kolme vielä nimeämätöntä seuraa sekä viisi vuosittain pelaamalla paikkansa ansainnutta seuraa.

Mukaan ovat lupautuneet englantilaiset Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United ja Tottenham, espanjalaiset Barcelona, Real Madrid ja Atlético Madrid sekä italialaiset Inter Milan, Milan ja Juventus. Saksalaisia ja ranskalaisia seuroja ei mukana ainakaan vielä ole.

Salaa valmistellun hankkeen takana on vain yksi asia: ahneus. Toteutuessaan suunnitelma tarkoittaisi, että mahtiseurat kaappaisivat vallan ja kuorisivat kermat Euroopan jalkapallossa. Se merkitsisi Mestarien liigan kuolemaa, kansallisten sarjojen kuihtumista, maajoukkuejalkapallon heikkenemistä ja Suomen kaltaisten maiden ajautumista yhä ulommalle kehälle. Kurja hanke ansaitsee kaatua.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?